Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου»

17 Ιούνιου 2015 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Υπουργείο Οικονομικών
Δικτυακός Τόπος Διαβουλεύσεων


«Το Υπουργείο Οικονομικών θέτει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου». Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας καλεί όλους τους πολίτες και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν από σήμερα στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι και την Πέμπτη 18 Ιουνίου και ώρα 9:00 πμ, ώστε να συμβάλουν στη βελτίωση των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

Δημήτριος Μάρδας»

Το δελτίο τύπου του Οικ. Οικονομικών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Νίκης 5-7
10180 Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tηλ.: 210-3332553/4
Fax: 210-3332559
e-mail: [email protected]

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου

Σχετικά με το προτεινόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων του Δημοσίου» που έχει αναρτηθεί στο opengov προς διαβούλευση διευκρινίζονται τα εξής:

Με το ν/σ αίρονται ασάφειες της υφιστάμενης συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, αντιμετωπίζονται θέματα συμμόρφωσης της Ελλάδας με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέματα ίσης μεταχείρισης πολιτών καθώς και διαφύλαξης συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.

Αποσαφηνίζονται θέματα υπαγωγής υπάλληλων σε συγκεκριμένο συνταξιοδοτικό καθεστώς (Δημόσιο ή ΙΚΑ) λόγω κατάργησης φορέων. Αντιμετωπίζονται διαδικαστικής φύσεως θέματα τα οποία προκάλεσαν έως και πλήρη αναστολή καταβολής σύνταξης. Αποκαθίστανται φαινόμενα ίσης μεταχείρισης μεταξύ των υπάλληλων ως προς τον υπολογισμό της σύνταξης. Ενσωματώνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις για δημοσίους υπαλλήλους (π.χ. επιδόματα θέσης ευθύνης, αναγνώριση συντάξιμου χρόνου με καταβολή εισφορών).

Επεκτείνονται ευνοϊκές ρυθμίσεις σε όλα τα Σώματα Ασφάλειας και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω επικινδυνότητας επαγγέλματος.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης