Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το νέο έντυπο περιουσιακών στοιχείων που θα συνυποβάλλεται με το Ε1

1 Απρίλιου 2015 Σχόλια
Το νέο έντυπο περιουσιακών στοιχείων που θα συνυποβάλλεται με το Ε1
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Ένα νέο έντυπο θα μας απασχολήσει φέτος κατά την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Πρόκειται για το έντυπο "Κ1 - Δήλωση Περιουσιακών Στοιχείων", που φέτος καλούνται να  συμπληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι. Το έντυπο αυτό το οποίο εξασφάλισε σε αποκλειστικότητα ο κόμβος, αποτελείται από δύο σελίδες κι έχει χρώμα ανοιχτό γαλάζιο. Στο έντυπο Κ1 πρέπει να αναγραφούν όλες οι καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα, οι μετοχές ή οι συμμετοχές σε εταιρείες, τα ομόλογα, ακόμη και τα μετρητά που φυλάσσονται στο σπίτι, σε σεντούκια ή σε άλλα καλά φυλασσόμενα σημεία εντός των οικιών. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι πρέπει να αναγραφούν ακόμη και τα τιμαλφή, οι ζωγραφικοί πίνακες, οι συλλογές σπάνιων νομισμάτων καθώς και άλλα κινητά στοιχεία που κατέχουν οι φορολογούμενοι. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι, σύμφωνα με τον ΑΚ (σ.σ. άρθρο 948), κινητά είναι όσα δεν είναι ακίνητα.

Έτσι, μέσα από το έντυπο Κ1 οι αρμόδιες αρχές του υπ. Οικ. θα συλλέξουν πολύτιμα στοιχεία και θα δημιουργηθεί σιγά σιγά το καταθεσιολόγιο, που θα αποτελέσει τον προπομπό του περίφημου περιουσιολογίου που χρόνια ετοιμάζεται. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του κόμβου, το έντυπο Κ1 θα συνυποβάλλεται με τη δήλωση Ε1 και η υποβολή του αφενός μεν, θα είναι υποχρεωτική, αφετέρου δε, θα υποβάλλεται μόνο μέσω διαδικτύου. Σε περίπτωση χειρόγραφης υποβολής του εντύπου Ε1, το νέο αυτό έντυπο θα υποβάλλεται στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. σε δύο αντίτυπα.

Βέβαια, αναφορικά με τη συμπλήρωση του εν λόγω εντύπου θα περιμένουμε και τη σχετική απόφαση του υπ. Οικ. που θα δίνει όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις.  Παρακάτω μπορείτε να δείτε σε αποκλειστικότητα  το νέο έντυπο Κ1 που έλαβε αριθμό τυπωθήτω από τις αρμόδιες υπηρεσίες: ΑΔΑ/684/142015/1/4/2015.













Συνημμένα

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης