Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Εργασίας με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτία Τύπου

Αθήνα, 24-3-2015

Με τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Τα συνδικαλιστικά στελέχη ενημέρωσαν τον υπουργό Εργασίας για τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων της Αθήνας. Προβλήματα που, είτε προέκυψαν από τις μνημονιακές παρεμβάσεις των τελευταίων ετών στις αμοιβές και τους όρους εργασίας, είτε προϋπήρχαν, αλλά οξύνθηκαν σημαντικά λόγω αυτών των παρεμβάσεων.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας έθεσε, μεταξύ άλλων, ζητήματα όπως αυτό της κατάργησης της ΠΥΣ 6/2012, της επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, καθώς και της αποκατάστασης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των τριετιών, του δικαιώματος μονομερούς προσφυγής των συνδικάτων στη Διαιτησία. Ταυτόχρονα, οι εκπρόσωποι του ΕΚΑ ζήτησαν πρόσθετες παρεμβάσεις για τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, ιδίως για την «ενοικίαση» εργαζομένων, για την ενίσχυση της απασχόλησης, και την ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου.

Ο υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, αλλά και αυτές που προωθούνται για τον κατώτατο μισθό και για την αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες αναμένονται σύντομα.
 
Στη συνάντηση επικράτησε θετικό κλίμα, ενώ πολλά από τα μέτρα που προωθούνται αποτελούν θετική απάντηση σε αιτήματα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Βαβουγυιός και ο αντιπρόεδρος, Χρήστος Μπουρδούκης.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων του δημοσίου έθεσαν, μεταξύ άλλων, το θέμα της φτωχοποίησης των συνταξιούχων εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, με τις οποίες μειώθηκαν οι συντάξεις 35-50% και λεηλατήθηκαν ακόμη περισσότερο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών τους ταμείων.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να μπει τέλος στην αντιασφαλιστική καταστροφή, ενώ επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, το οποίο οδηγείται σε οικονομική κατάρρευση λόγω της λεηλασίας των αποθεματικών και της κατάργησης του κοινωνικού πόρου από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Στρατούλης δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και ότι θα υπάρξει σταδιακή αποκατάσταση των λεηλατημένων αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης, μέσα από τη συγκρότηση του Ταμείου Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης