Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η τρόικα αποδέχεται 100 δόσεις και μειώνει το δημοσιονομικό κενό

20 Νοέμβριου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Επετεύχθη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για να παραμείνει ως έχει η ρύθμιση χρεών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr από πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Κατά πληροφορίες,  η τρόικα έκανε δεκτό να περιοριστεί το δημοσιονομικό κενό, που αποτελεί και το μεγαλύτερο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, στο 1,7 δισ. ευρώ για το 2015.

Επιπλέον, το ενιαίο πλαίσιο που συμφωνήθηκε εντός της κυβέρνησης περιλαμβάνει έξι βασικούς άξονες:

1. Δεν μειώνονται κύριες συντάξεις
2. Παραμένει ως έχει το ΕΚΑΣ
3. Δεν αυξάνεται το ΦΠΑ σε είδη λαϊκής κατανάλωσης
4. Αποσύρθηκε το 50%+1 για την προκήρυξη απεργιών
5. Στο συνδικαλιστικό αλλάζουν μόνον οι άδειες
6. Ενοποιούνται τα επικουρικά ταμεία

Με επίκεντρο το ΥΠΟΙΚ τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε συνεχής ανταλλαγή στοιχείων και διαβουλεύσεις με τους δανειστές. Το ζητούμενο είναι για την ελληνική πλευρά η επιστροφή και η συμφωνία έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου ή έστω λίγο αργότερα, ακόμη και μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο χρόνος τελειώνει στις 19 Δεκεμβρίου που σταματά τις εργασίες της η Γερμανική Βουλή. Θα πρέπει - όπως και άλλα κοινοβούλια κρατών της ευρωζώνης - να εγκρίνει το νέο «σχήμα» ή έστω ένα «μεταβατικό» καθεστώς που θα ακολουθήσει η Ελλάδα το 2015.

Το στίγμα των προθέσεων έδωσε χθές ο Γκ. Χαρδούβελης δηλώνοντας «Θα κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια» μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια. Αλλά και από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Κομισιόν έκανε σαφές ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα μόλις εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις...


Πηγή:www.capital.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης