Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πανελλαδική διαμαρτυρία λογιστών στο Σύνταγμα

8 Νοέμβριου 2014 Σχόλια
Πανελλαδική διαμαρτυρία λογιστών στο Σύνταγμα
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Mεγάλη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των λογιστών στο σύνταγμα χθες 7.11.2014

«Εμείς οι λογιστές ακούσιοι αποδέκτες της απόγνωσης της κοινωνίας για τη συνεχιζόμενη φορολογική αφαίμαξη της από την κυβέρνηση, κλείνουμε πάλι τα γραφεία μας, βγαίνουμε και πάλι στο δρόμο», τονίζεται σε ανακοίνωση της Διαδικτυακής Ομάδας Παρέμβασης Λογιστών, η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία για την κινητοποίηση.





















Οι λογιστές όλης της χώρας Απαιτούν:

-Την απόσυρση των διατάξεων του άρθρου 39β του ΦΠΑ, (απόδοση κατά την είσπραξη και πληρωμή) το οποίο εξυπηρετεί συγκεκριμένες κατηγορίες συναλλασσόμενων με το δημόσιο (φαρμακευτικές-εκδοτικές), και όχι την πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπως διατυμπανίζει η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Τεχνηέντως μάλιστα αποκρύπτει την επερχόμενη κατάργηση των απλογραφικών βιβλίων με την επερχόμενη ψήφιση νέου νόμου για τα Λογιστικά πρότυπα, οδηγώντας σε επιπλέον κατακόρυφη αύξηση του διαχειριστικού κόστους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

-Την κατάργηση του καθεστώτος της μηνιαίας – τριμηνιαίας υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών –προμηθευτών προμηθευτών, και επαναφορά αυτού σε ετήσια βάση με όριο τα 300€. Την κατάργηση της υποβολής μηδενικών δηλώσεων Φ.Μ.Υ. (και λοιπών δηλώσεων εισοδήματος-ΦΠΑ), οι οποίες το μόνο που επιφέρουν είναι επιπλέον διαχειριστικό κόστος και κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

-Την κατάργηση όλων των «προσωρινών» χαρατσιών και έκτακτων φόρων (τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης). Την κατάργηση του αντισυνταγματικού και φοροεισπρακτικού ΕΝΦΙΑ, και φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας βασισμένης στην πραγματική αξία των ακινήτων.

-Επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος για τις απογραφές των μικρών επιχειρήσεων με διατήρηση των απαλλασσόμενων επαγγελμάτων, και δυνατότητα εκπρόθεσμων διακοπών με βάση τον πραγματικό χρόνο παύσης της δραστηριότητας.

-Την θέσπιση αφορολόγητου ορίου (τουλάχιστον ίσου με το αντίστοιχο όριο της φτώχειας όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛ.ΣΤΑΤ), με ισχύ για όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτως της ιδιότητας τους (μισθωτοί-ελεύθεροι επαγγελματίες). Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και των τεκμηρίων για όλα τα φυσικά πρόσωπα, με καθολική εφαρμογή του πόθεν όχι μόνο του έσχες. Απόσυρση της διάταξης περί εξόφλησης τιμολογίων πάνω από 500€ μέσω τραπέζης και διατήρηση του παλαιού καθεστώτος. Παρακράτηση φόρου στα τιμολόγια παροχής σε ποσά άνω των 1.000,00 ευρώ.

-Μια σταθερή φορολογική νομοθεσία με ορίζοντα 10ετίας, χωρίς ασάφειες και που δεν θα χρήζει διευκρινιστικών εγκυκλίων Κατάργηση των ν.4172/2013, 4174/2013, 4223/2013, για ένα φορολογικό σύστημα, χωρίς χαράτσια αλλά και παραθυράκια «φοροαποφυγής» συγκεκριμένων κλάδων επιχειρήσεων όπως εφοπλιστικές, εκδοτικές, ασχολούμενες με την ενέργεια κ.ο.κ.

-Την κατάργηση των βαρύτατων προστίμων που αφορούν ΑΠΔ και καταστάσεις ΣΕΠΕ

-Όχι στην συνυπευθυνότητα του λογιστή, την συναυτουργία και την ποινικοποίηση της δουλειάς μας. Κατάργηση του κώδικα δεοντολογίας λογιστών και δημιουργία εκ νέου ενός πλαισίου άσκησης του επαγγέλματός μας με απόλυτους όρους διασφάλισης της αξιοπρέπειας. Όχι στο καθεστώς των εξετάσεων, και της δήθεν «πιστοποίησης» η οποία προωθείται κεκλεισμένων των θυρών, επιμένοντας πως οι σπουδές το πτυχίο και η επαγγελματική εμπειρία είναι τα κριτήρια για το δικαίωμα εργασίας των νόμιμα απασχολουμένων".














Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης