Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αύξηση απόδοσης, στοχευμένους ελέγχους και συγκεκριμένα αποτελέσματα περιμένει η Γ.Γ.Δ.Ε. από τις υπηρεσίες ελέγχων και εισράξεων

29 Οκτώβριου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Από τους στόχους που έχει θέσει η ΓΓΔΕ προς τις αρμόδιες διευθύνσεις για το τελευταίο τρίμηνο του έτους, μερικοί παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

- Από την υπηρεσία ερευνών και διασφάλισης δημοσίων εσόδων  θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον 1.000 προληπτικοί έλεγχοι και να ολοκληρωθούν  20 υποθέσεις έρευνας/ φοροδιαφυγής.
   
-Από την διεύθυνση φορολογικής συμμόρφωσης θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό της οικειοθελούς συμμόρφωσης σε ποσοστό άνω του 90% στην υποβολή εμπρόθεσμων δηλώσεων Φ.Π.Α. ενεργών φορολογουμένων έως 31/12/2014.
   
-Από την Διεύθυνση ελέγχων θα πρέπει να γίνει επικαιροποίηση της βάσης δεδομένων εκδοτών και ληπτών εικονικών και πλαστών φορολογικών στοιχείων σε τουλάχιστον μηνιαία βάση.

-Από την διεύθυνση εισπράξεων θα πρέπει να γίνει ανασχεδιασμός των διαδικασιών διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων και ανάπτυξης στρατηγικής μέχρι 31/12/2014 με σκοπό την πλήρη αυτοματοποίηση της διαδικασίας είσπραξης.

-Επίσης η επιχειρησιακή μονάδα είσπραξης θα πρέπει να φέρει στα ταμεία του κράτους συνολικά 350 εκατ. € από μεγάλους οφειλέτες και από στοχευμένες δράσεις - κατα­σχετήρια μέχρι 31/12/2014.

Τέλος οι φορολογικές περιφέρειες θα πρέπει να παρακολουθήσουν την επίτευξης των στόχων των Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την αρμοδιότητα της κάθε φορολο­γικής περιφέρειας και να υποβάλλουν μηνιαίες εκθέσεις αξιολόγησης της απόδοσης του έργου των Δ.Ο.Υ. και προτάσεις βελτίωσης στον Γενικό Διευθυντή Φορολογικής Διοίκησης, μέχρι την 15η ημέρα του επόμενου μήνα.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης