Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η Οικονομική Αστυνομία θα «κόβει» και πρόστιμα για ανασφάλιστους

23 Οκτώβριου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Ενισχύονται προσεχώς οι αρμοδιότητες της οικονομικής αστυνομίας καθώς, πέρα από τους ελέγχους για τους ανασφάλιστους που ήδη πραγματοποιεί παράλληλα με το ΣΕΠΕ και τους ελεγκτές του ΙΚΑ, θα έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει και τα πρόστιμα (έως 10.550 ευρώ) για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο τον οποίο εντοπίζει.

Τη σχετική ρύθμιση πρόκειται να προωθήσει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης με βάση εισήγηση τόσο του ΣΕΠΕ όσο και της υπηρεσίας της οικονομικής αστυνομίας και δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, η οικονομική αστυνομία πραγματοποιεί μεν τους ελέγχους, αλλά, δεν έχει την αρμοδιότητα να επιβάλλει τα πρόστιμα με αποτέλεσμα να συντάσσονται εκθέσεις οι οποίες, στη συνέχεια, αποστέλλονται στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας προκειμένου να ελεγχθούν και να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Με την εκχώρηση της αρμοδιότητας για επιτόπια επιβολή των κυρώσεων, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας εκτιμά ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η πρόληψη και καταστολή της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας.

Πηγή: Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης