Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πως θα χορηγηθούν οι εκπτώσεις για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. - Σε δύο φάσεις οι νέες εκκαθαρίσεις, Οκτώβριο και Δεκέμβριο

23 Οκτώβριου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Με δύο νέες αποφάσεις της η Γενική Γραμματεία δημοσίων εσόδων περιγράφει τις λεπτομέρειες και την διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων  επί του ΕΝΦΙΑ σε φυσικά πρόσωπα λόγω αναπηρίας, εισοδηματικών κριτηρίων κλπ, έτους 2014, καθώς και την διαδικασία χορήγησης μείωσης σε φυσικά πρόσωπα για κύριους χώρους κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών και επαγγελματικών στεγών.

Οι Εκπτώσεις θα χορηγηθούν σε δύο φάσεις, τους μήνες Οκτώβριο και Δεκέμβριο του έτους 2014, ηλεκτρονικά από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.) του Υπουργείου Οικονομικών.

Για τις εκπτώσεις των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών, (Δ.ΗΛΕ.Δ.) θα αντλήσει τις πληροφορίες  από τις αναλυτικές καταστάσεις μισθωμάτων ακινήτων οικονομικού έτους 2014, οι οποίες έχουν υποβληθεί μέχρι και τη δεύτερη εκκαθάριση (Δεκέμβριο), από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν το εμπράγματο δικαίωμα της πλήρους κυριότητας ή επικαρπίας σε ακίνητα.

Οι εκκαθαρίσεις για την χορήγηση έκπτωσης λόγω αναπηρίας θα γίνουν σύμφωνα με στοιχεία της (Δ.ΗΛΕ.Δ.) αυτόματα και χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών από τους υπόχρεους, μόνο όμως στις περιπτώσεις που η (Δ.ΗΛΕ.Δ.) μπορέσει να αντλήσει τις πληροφορίες από τα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών. Οι εκπτώσεις που αφορούν στα πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις της έκπτωσης λόγω εισοδηματικών κριτηρίων κ.λπ., θα υπολογίζονται κι αυτές κεντρικά.

Μετά την ολοκλήρωση των δύο κεντρικών εκκαθαρίσεων, στις περιπτώσεις στις οποίες έχει εκδοθεί δήλωση − πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2014 χωρίς να χορηγηθεί μείωση ΕΝΦΙΑ, ενώ ο φορολογούμενος τη δικαιούται σύμφωνα με τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 7 του Ν. 4223/2013, ο δικαιούχος υποβάλλει στον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ., που έχει εκδώσει τη δήλωση − πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. έτους 2014, αίτηση μείωσης του φόρου, σύμφωνα με το συνημμένο στο παράρτημα υπόδειγμα 4, προσκομίζοντας, όπου απαιτείται, τα οικεία δικαιολογητικά.


Δείτε τις δύο αποφάσεις στο φορολογικό αρχείο του κόμβου

ΠΟΛ.1232/21.10.2014 Διαδικασία χορήγησης μείωσης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους 2014 σε φυσικά πρόσωπα για κύριους χώρους κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων κατοικιών και επαγγελματικών στεγών.

ΠΟΛ.1231/20.10.2014 Διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων επί του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) σε φυσικά πρόσωπα, έτους 2014.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης