Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο site της Γ.Γ.Δ.Ε. θα αναρτώνται τα στοιχεία των πλειστηριασμών των οφειλετών του δημοσίου

24 Σεπτέμβριου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Στο ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας δημοσίων εσόδων θα γίνεται η δημοσίευση των περιλήψεων των προγραμμάτων πλειστηριασμού κινητών και ακινήτων που εκδίδονται από το Δημόσιο, όπως σχετικά προβλέπει η απόφαση της ΓΓΔΕ ΠΟΛ.1210/2104

Η απόφαση αναφέρει αναλυτικά :

Δημοσίευση περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού

Την ηλεκτρονική δημοσίευση σε δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, των στοιχείων περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού κινητών και ακινήτων που εκδίδονται από το Δημόσιο, τηρουμένων των προθεσμιών καθώς των λοιπών διαδικασιών δημοσίευσης κατά τις διατάξεις των άρθρων 20 και 41  του ν.δ. 356/1974.

Προϋποθέσεις δημοσίευσης και περιεχόμενο των δημοσιοποιούμενων στοιχείων

1. Περιλήψεις προγραμμάτων πλειστηριασμού που επισπεύδονται σε βάρος οφειλετών με συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή (συμπεριλαμβανομένων κάθε είδους επιβαρύνσεων) άνω των τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ, δύναται να αναρτώνται σε δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από την αρμόδια για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσία.

2. Στα στοιχεία της δημοσίευσης περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστον τα ακόλουθα:
α) τα στοιχεία της επισπεύδουσας, αρμόδιας για την επιδίωξη είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας καθώς και το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία του καθ’ ου η εκτέλεση,
β) συνοπτική περιγραφή του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου,
γ) φωτογραφίες του προς πλειστηριασμό περιουσιακού στοιχείου, εφόσον υφίστανται,
δ) η τιμή της πρώτης προσφοράς,
ε) το όνομα και η ακριβής διεύθυνση του υπαλλήλου του πλειστηριασμού,
στ) ο τόπος, η ημέρα και η ώρα του πλειστηριασμού.

Τα ανωτέρω στοιχεία δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο www.publicrevenue.gr της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.


Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου


Το δελτίο τύπου της Γ.Γ.Δ.Ε.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πλειστηριασμοί για μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου, στον ιστότοπο της Γ.Γ.Δ.Ε.


Στο πλαίσιο της διαφάνειας και του δημοσίου συμφέροντος, μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, προβλέπεται πλέον η δυνατότητα δημοσίευσης των περιλήψεων προγραμμάτων πλειστηριασμού κινητών και ακινήτων και μέσω Διαδικτύου. Η απόφαση αφορά περιουσιακά στοιχεία μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου για οφειλές άνω των 300.000 ευρώ.

Με την ανάρτηση των στοιχείων από τις 24/9/2014 στον ιστότοπο της Γ.Γ.Δ.Ε. www.publicrevenue.gr - εκτός από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. που ορίζει ο νόμος - θα εξαλειφθούν παθογένειες και δυσλειτουργίες ετών που λειτουργούσαν εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, καθώς και των κατόχων των ακινήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι που θα επισκέπτονται τον ιστότοπο, θα έχουν στη διάθεσή τους όλες τις χρηστικές πληροφορίες όπως: το είδος του περιουσιακού στοιχείου (περιγραφή κλπ), τον αρμόδιο υπάλληλο του πλειστηριασμού, την τιμή της πρώτης προσφοράς, καθώς και τυχόν διαθέσιμες φωτογραφίες.

Αθήνα, 24 Σεπτεμβρίου 2014


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης