Αποτελέσματα live αναζήτησης

Χαρδούβελης προς τρόικα: «Μην επιμείνετε σε νέα μέτρα»

1 Σεπτέμβριου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

«Ελπίζω να έχουν πάρει το μάθημά τους»

 Την άποψη ότι ενδεχόμενα νέα μέτρα λιτότητας σε βάρος της Ελλάδας δεν είναι προς το συμφέρον της τρόικας εκφράζει ο Γκίκας Χαρδούβελης, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο «ραντεβού» στο Παρίσι και τον νέο κύκλο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους «New York Times», τονίζει ότι οι δανειστές «έχουν κίνητρο να αφήσουν την οικονομία να αναπτυχθεί, καθώς έτσι μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα το χρέος μας».

Ο κ. Χαρδούβελης προειδοποιεί, επίσης, ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας θα μπορούσε να δεχτεί πλήγμα από τυχόν «νέους, επαχθείς στόχους», υπενθυμίζει δε την αστοχία των δανειστών στους υπολογισμούς τους για το πρωτογενές πλεόνασμα. «Ελπίζω αυτό να τους δίδαξε ένα μάθημα, και να μην επιμείνουν πολύ στη δημοσιονομική πλευρά», εξηγεί. Εκτιμά, μάλιστα, πως η μεταρρυθμιστική προσπάθεια θα είναι πιο αποτελεσματική στο μέλλον, «επειδή η τρόικα δεν θα είναι στο λαιμό μας, αλλά στο παρασκήνιο».

Όπως επισημαίνει, είναι έτοιμος να καταρτίσει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα εστιάζει στους πολλά υποσχόμενους τομείς της γεωργίας και της ναυτιλίας, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερη ποικιλία στις εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών.

Όσον αφορά το ζήτημα του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως στόχος της Ελλάδας είναι να μειωθεί το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους μέσω μείωσης των επιτοκίων και επιμήκυνσης των δανείων στήριξης. «Το χρέος μας είναι μεγάλο, αλλά και πολύ μακροπρόθεσμο, οπότε εύκολα εξυπηρετούμενο», συμπληρώνει.

Πηγή: news.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης