Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πληρώστε τώρα.. και προσεχώς ελαφρύνσεις.

28 Αύγουστου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Για δεύτερη φορά μας εκπλήσσει ο Υπουργός Οικονομικών, και αυτό γιατί δεν αρέσκεται στην κλασική ξύλινη γλώσσα αλλά ούτε σε φραστικές ντρίπλες όπως άλλοι συνάδελφοί του στο κοινοβούλιο.  

Είναι η δεύτερη φορά που εκφράζει απλοϊκά και με περίσσια δόση αφέλειας την αλήθεια.

Η πρώτη φορά ήταν στην βουλή πρόσφατα όπου είχε δηλώσει :  "Ήθελα να πω κάτι για τον ΕΝΦΙΑ, επειδή έχει τονιστεί απ' όλους. Πράγματι, ο ΕΝΦΙΑ, επειδή είναι ένας φόρος που δεν βασίζεται στην ικανότητα να πληρώσεις, δηλαδή στο εισόδημά σου, έχει λίγο πολύ μια δόση αυθαιρεσίας"

Αντίστοιχα ένας "γνήσιος" πολιτικός θα μπορούσε να να έλεγε αντίστοιχα: Πληρώνουμε ένα ασφάλιστρο κινδύνου για να μην χάσουμε το 100% της περιουσίας μας. (οποιαδήποτε ομοιότητα με παρόμοια δήλωση είναι τυχαία)

Η δεύτερη διπλή δήλωση, έγινε εχθές στην ανακοίνωση των τελικών αποφάσεων για τον ΕΝΦΙΑ :

α)
"Στο μέλλον θα υπάρξουν νέες βελτιώσεις όσο η βάση γίνεται πληρέστερη και αντιπροσωπευτικότερη, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των μη ηλεκτροδοτούμενων ανοίκιαστων κτισμάτων."

β)
"Στόχος είναι οι επιβαρύνσεις να μειώνονται σταδιακά και ο ΕΝΦΙΑ να γίνει πλήρως ανταποδοτικός, δηλαδή να αποτελεί το βασικό έσοδο της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης."

Με απλά λόγια ο Υπουργός οικονομικών μας είπε:

Πληρώστε τώρα ένα άδικο φόρο, ένα φόρο που είναι αντισυνταγματικός, ένα φόρο που δεν μπορούμε να βελτιώσουμε τώρα για να ελαφρύνουμε τουλάχιστον τα μη ηλεκτροδοτούμενα  και ανοίκιαστα κτίσματα,  και κάποτε στο μέλλον... θα κάνουμε βελτιώσεις, και θα μεταφέρουμε την είσπραξή του φόρου στους δήμους, με σκοπό φυσικά  την απόκτηση ανταποδοτικότητας, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει να κριθεί αντισυνταγματικός.

Δυστυχώς η πολιτική δεν έχει σασπένς πια. Κάποτε αναρωτιόμασταν εάν μας κοροϊδεύουν... τώρα είμαστε σίγουροι.

---

« Μπορεί να είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να εξαπατήσεις όλους τους ανθρώπους για πάντα, αλλά μπορείς να εξαπατήσεις αρκετούς από αυτούς για αρκετό καιρό, ώστε να κυβερνήσεις μια μεγάλη χώρα. »
-Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος-







Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης