Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μικρό ενδιαφέρον για τη ηλεκτρονική δήλωση των ακατάσχετων λογαριασμών

20 Αύγουστου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Μόλις το 2,5% των φορολογουμένων δήλωσε τον τραπεζικό του λογαριασμό
Ελάχιστος αριθμός φορολογουμένων έχει δηλώσει τον ακατάσχετο λογαριασμό του μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του υπουργείου Οικονομικών.
 
Μόλις το 2,5% των 3,38 εκατομμυρίων φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία προχώρησε στη δήλωση του τραπεζικού του λογαριασμού παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία ήδη από τα τέλη Ιουνίου.
 
Σε καθημερινή βάση η ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δέχεται περίπου 1.500 εγγραφές. Έτσι, ο αριθμός εκείνων που δήλωσαν τον ακατάσχετο λογαριασμό τους ανέρχεται σε 81.000.
 
Πρόβλημα προέκυψε και από την ίδια την ηλεκτρονική εφαρμογή, καθώς όσοι επιχειρούν να μπουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή διαπιστώνουν ότι, αφού δηλώσουν τον IBAN του λογαριασμού τους, θα πρέπει να εκτυπώσουν το αποδεικτικό της αίτησης, να το προσκομίσουν στην τράπεζά τους και μετά να ενεργοποιηθεί η προστασία από ενδεχόμενες κατασχέσεις.
 
Ωστόσο, η μεταβατική αυτή διαδικασία θα αλλάξει από το Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται να υπάρξει πλήρης και ηλεκτρονική επικοινωνία της ΓΓΔΕ με τις τράπεζες.


Πηγή: newsbeast.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης