Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προσφυγές στο ΣτΕ κατά του νέου νόμου για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων

29 Οκτώβριου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Πολίτες από διαφορές περιοχές της χώρας (Μαρούσι Αττικής, Ηγουμενίτσα, κ.ά.) κατέθεσαν προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου νόμου 4178/2013,για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 4014/2011, για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων νέας γενιάς.

Οι πολίτες υποστηρίζουν ότι ο νέος νόμος για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων και οι αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Καλαφάτη, με τις οποίες καθορίζεται η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών νομιμοποίησης των αυθαιρέτων, κ.τ.λ., είναι αντισυνταγματικές και παράνομες.

Οι πολίτες υπογραμμίζουν στις προσφυγές τους, ότι ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα «επιβραβεύει κάθε εγκληματική ενέργεια εις βάρος του νόμιμου πολεοδομικού σχεδιασμού και εις βάρος της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Μεταξύ των άλλων, οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ σημειώνουν ότι ο νέος νόμος προσκρούει στη συνταγματική αρχή της ισότητας, καθώς τίθενται σε μειονεκτική θέση όσοι δεν παρανόμησαν και σεβάστηκαν τη πολεοδομική νομοθεσία, έναντι αυτών των οποίων τα κτίσματα εξαιρούνται, καίτοι οι ίδιοι είχαν προηγουμένως αυθαιρετήσει και κτίσει χωρίς οικοδομική άδεια. Αντίθετα, προσθέτουν οι νομοταγείς πολίτες θα πρέπει να ανέχονται στο διηνεκές τις δυσμενείς πολεοδομικές συνέπειες των αυθαιρέτων κατασκευών.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης