Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η άποψη του Συλλόγου Λογιστών - Φοροτεχνικών Καβάλας για την πολιτική απόφαση μη αλλαγής της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων φυσικών προσώπων Ο.Ε. 2013

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
Σύλλογος  Λογιστών – Φοροτεχνικών  Ελευθέρων Επαγγελματιών  Ν. Καβάλας

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

Αριθμός απόφασης Πρωτοδ. Καβάλας 410/03-12-1999 και αριθμός καταχώρησης 11/21-2-2000

Προς τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κο ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Κοινοποίηση:
-    Υφυπουργό Οικονομικών κο ΓΕΩΡΓΙΟ   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ
-    Γεν. Γραμματέα Εσόδων κο ΘΕΟΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ
-    Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
-    Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
-    Ε.Σ.Ε.Ε.
-    Π.Ο.Ε. – Δ.Ο.Υ.
-    Ο.Ε.Β.Ε. Ν.Καβάλας
-    Επιμελητήριο Καβάλας
-    Δ.Ο.Υ.  Νομού Καβάλας
-    OIKONOMIKH EΠIΘEΩPHΣH ANAT. MAKEΔONIAΣ& ΘPAKHΣ

Αρ.Πρωτ. 0306/01-09-2013

Θέμα: η άποψή μας για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση μη αλλαγής της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων Φυσικών Προσώπων Ο.Ε. 2013

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

    Ως Συνδικαλιστές χαιρόμαστε για την απόφασή σας να μην ορισθεί νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Φ.Π. και αυτό γιατί η εμφανώς ΑΔΙΚΗ και ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΗ απόφαση του Γεν Γραμματέα Φορολογίας αλλά και όλης της Πολιτικής Ηγεσίας θα συσπειρώσει τον Κλάδο που φέτος ξεπέρασε τεχνικά προβλήματα, ανθρώπινα όρια πνευματικής εργασίας, έβαλε στην άκρη οικογενειακές υποχρεώσεις και ανάγκες προσπαθώντας το τελικά ακατόρθωτο : να προλάβει τις ασφυκτικές προθεσμίες που απαιτούσαν οι «μνημονιακές» υποχρεώσεις της Χώρας μας.

Αυτή η υπερπροσπάθεια τορπιλίστηκε από την μη ετοιμότητα της ΓΓΠΣ και οι περί του αντιθέτου δημοσιεύσεις ήταν για τα «αυτιά του κόσμου».

Αλήθεια ποιος φταίει για τις ουρές στο Μητρώο όλων των Δ.Ο.Υ. μέχρι και την τελευταία ημέρα και τότε δόθηκε παράταση για τους κλειδαρίθμους;

Κανείς φυσικά από το Υπουργείο αλλά οι φορολογούμενοι ή οι Λογιστές. Πήγε κάποιος αρμόδιος να σταθεί στην ουρά για υπόθεσή του ; Πιστεύουμε ότι αποφασίσατε πως αυτό είναι προνόμιο των πολλών.

Ποιος αποφάσισε ότι είναι εφικτό να πληρωθούν υποχρεώσεις στις 30/08 χωρίς να σταλούν εκκαθαριστικά και ειδοποιητήρια στους φορολογούμενους ;

Και ποιος αποφάσισε ότι μέσα στις υποχρεώσεις του Κλάδου μας είναι να ειδοποιούμε τους πελάτες μας για να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους από φόρο εισοδήματος και Φ.Α.Π.  και μας  στέλνετε email σαν να τα στέλνετε στα σπίτια των φορολογούμενων ; Δεν είναι υποχρέωσή μας .

Γιατί κάποιος από το Υπουργείο Οικονομικών δεν βγήκε να πει δημόσια  ότι 5.000.000 δηλώσεις στάλθηκαν από Λογιστές – Φοροτεχνικούς μέσα σε 2 μήνες αντί σε 5 που προβλέπει ο Νόμος που εσείς ψηφίσατε και καταργήσατε – την επόμενη χρονιά - στην πράξη ;

Στον Ν. Καβάλας παρά τα ξενύχτια (που μπορείτε να διασταυρώσετε)  θα παραμείνουν στα γραφεία μας μερικές χιλιάδες δηλώσεις μέχρι να ξανανοίξει το σύστημα για να τις στείλουμε ηλεκτρονικά και ΩΣ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΕΣ από τα γραφεία μας.

Το ίδιο πιθανότατα θα συμβεί σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι απομένει σε εσάς να αποφασίσετε εάν το Δημόσιο συμφέρον είναι να τις παραλάβετε ηλεκτρονικά σε 7-15 ημέρες  ή θα κληθούν οι «φορολογούμενοι» δηλαδή εμείς να τις υποβάλλουμε στις αποδεκατισμένες Δ.Ο.Υ. και να γίνει η εκκαθάριση τον Δεκέμβριο, όπως και το 2012.

Κάποιοι Συνάδελφοι θα καταστραφούν οικονομικά καθώς ακόμη και 20 δηλώσεις να έχουν το κόστος που θα επωμισθούν είναι τεράστιο για την περίοδο ύφεσης που διανύουμε. Όλοι μαζί κάναμε χιλιάδες δηλώσεις γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ο φορολογούμενος - πελάτης αδυνατεί να μας πληρώσει ενώ για τις υπόλοιπες απλά ελπίζουμε.

Σαν Συνάδελφοι θα σταθούμε δίπλα σε όποιον Συνάδελφο κινδυνεύει με πρόστιμα και προσαυξήσεις για δηλώσεις που δεν πρόλαβε να κάνει – καθώς πολλοί έκαναν κακή εκτίμηση του αυξημένου χρόνου που απαιτείτο φέτος - ακόμη και αν χρειασθεί, σαν συμπαράσταση στο πρόβλημά τους, να ΜΗΝ υποβάλλουμε κανένα ΝΕΟ  Ε9 μέχρι 15/9 για μεταβολές ακινήτων που ήδη υποβάλλαμε και «εξαφανίσθηκαν» ως δια μαγείας από το περιουσιολόγιο.

Ποιος θεωρεί ότι εκατομμύρια δικαιώματα σε αγροτικά ακίνητα μπορούν να ελεγχθούν μέχρι 15/9 ; Μάλλον κάποιος που δεν είχε ποτέ σχέση με φορολογούμενους και δεν γνωρίζει τις συνθήκες «συλλογής πληροφοριών» και εγγράφων που απαιτούνται.
Ας έρθουν λοιπόν στις Δ.Ο.Υ. με τα χαρτιά τους και ας γίνουν επί τόπου οι διορθώσεις  και οι συμπληρώσεις από τα Ε9 που υποβλήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Και κάποιο μήνα – σίγουρα όχι μέχρι 15/9 - θα γίνει και το περιουσιολόγιο που χρειάζεται η Ελλάδα.

Κανείς ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ δεν θα πληρώσει πρόστιμο για λάθη και παραλείψεις του Υπουργείου Οικονομικών και των Υπηρεσιών του. Ας πληρώσει σε χρόνο και χρήμα το Δημόσιο και όχι πάλι ο Κλάδος μας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζοντας την άποψη των Συναδέλφων, αποφάσισε ομόφωνα να σας αποστείλει την παρούσα επιστολή ελπίζοντας ότι έστω και με καθυστέρηση θα λάβετε αποφάσεις με γνώμονα μόνον το Δημόσιο συμφέρον.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Νικόλαος Γ. Πατέλης



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης