Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δεν είναι απαραίτητη η εγγραφή ούτε η πληρωμή του επιμελητηρίου για εγγραφή η παραλαβή πιστοποιητικών από το Γ.Ε.ΜΗ.

29 Αύγουστου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

«Οι υπηρεσίες Γενικού Εμπορικού Μητρώου των Επιμελητηρίων δεν μπορούν να αρνηθούν την εγγραφή στο μητρώο των υπαγόμενων στην υπουργική απόφαση (Κ1-941/2012 όπως ισχύει «περί εγγραφής (απογραφής) στο ΓΕΜΗ") ούτε να απορρίψουν φάκελο απογραφής ούτε να αρνηθούν την έκδοση βεβαίωσης ή πιστοποιητικού εφόσον οι υπόχρεοι έχουν τηρήσει τα προβλεπόμενα από την υπουργική απόφαση, δεδομένου ότι ο ν. 3419/2005 δεν προβλέπει ως προϋπόθεση για την εγγραφή στο ΓΕΜΗ και την εγγραφή στο Επιμελητήριο».

Επί της ουσίας του θέματος, το υπουργείο σημειώνει ότι, η εγγραφή και κάθε περαιτέρω καταχώριση στο ΓΕΜΗ είναι υποχρέωση εκ του νόμου και συναρτάται μόνο με την καταβολή του σχετικού τέλους καταχώρισης στο ΓΕΜΗ και η Υπηρεσία ΓΕΜΗ είναι υποχρεωμένη να ελέγχει την καταβολή οποιουδήποτε φόρου ή τέλους προβλέπεται από την νομοθεσία «ως προϋπόθεση για την καταχώριση του υπόχρεου στο ΓΕΜΗ».

Συνεπώς, «δεν συνιστά νόμιμο λόγο απόρριψης αιτήματος καταχώρισης από την πλευρά της αρμόδιας υπηρεσίας ΓΕΜΗ η μη εγγραφή του υπόχρεου στα Μητρώα μελών του Επιμελητηρίου ή η ύπαρξη οφειλών αυτού από συνδρομές» τονίζει το υπουργείο.

Δείτε την σχετική εγκύκλιο στο φορολογικό αρχείου του κόμβου



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης