Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τον Ιούνιο το νομοσχέδιο για τη φορολογία των ακινήτων

17 Απρίλιου 2013 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Μειωμένο κατά 15%, χωρίς αφορολόγητο όριο και μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ θα εξακολουθήσει να επιβάλλεται το «χαράτσι» του 2013 στα ακίνητα όπως επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Παράλληλα ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει το 2013 να μην προβλέπει αφορολόγητο όριο αφού όπως είπε «για το αν θα υπάρξει αφορολόγητο του χρόνου θα το εκτιμήσουμε όταν καταθέσουμε το νομοσχέδιο, ανάλογα με την εκτίμηση των εσόδων.

Το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης προέβλεπε την εφαρμογή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων από το 2013 με αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ ατομικό για κάθε ιδιοκτήτη και συντελεστές κλιμακούμενους από 0,1% έως και 2% - 3%. Τώρα πλέον που ο Ενιαίος Φόρος στη νέα του μορφή αναβλήθηκε για το 2014, το σχέδιο θα επανεξεταστεί με γνώμονα τη διασφάλιση της είσπραξης εσόδων ύψους 3,2 δισ. ευρώ κάθε χρόνο.

Με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα λάβει τη μορφή σχεδίου νόμου έως το τέλος Ιουνίου, ο ενιαίος φόρος του 2013 όπως μετονομάζεται το ΕΕΤΗΔΕ θα υπολογιστεί με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Η απώλεια από τη μείωση κατά 15% του φόρου θα καλυφθεί:

Με τη σημαντική αύξηση του «χαρατσιού» για τα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα που βρίσκονται σε περιοχές εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών. Ο συντελεστής φόρου για τις κατοικίες στις συγκεκριμένες περιοχές θα αυξηθεί ακόμα και κατά 100%, στα 6 ευρώ ευρώ το τ.μ από 3 ευρώ το τ.μ που ήταν σταθερά μέχρι σήμερα.

Με την επέκταση του «χαρατσιού» και σε όσους εκμισθώνουν τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητά τους σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου καθώς επίσης και σε όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.


Πηγή Ημερησία



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης