Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Βρούτσης: Ερχονται «λουκέτα» για τη «μαύρη εργασία» - «Με το νόμο μου θα τελειώσει μια για πάντα η ανασφάλιστη εργασία»

16 Αύγουστου 2012 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Ακόμη και «λουκέτα» σε επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους εργαζομένους προβλέπουν τα μέτρα κατά της ανασφάλιστης εργασίας που προετοιμάζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιάννης Βρούτσης.

«Θα ξεκινήσω από το νομό μου, τις Κυκλάδες. Θα κλείσω επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους» δηλώνει στο tovima.gr ο υπουργός ο οποίος αμέσως μετά τον δεκαπενταύγουστο θα εκδώσει τις υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίζουν το πλαίσιο ελέγχων και τις ποινές για όλους όσοι απασχολούν ανασφάλιστους (Ελληνες ή μετανάστες).

Οι αποφάσεις θα προβλέπουν εξοντωτικές χρηματικές ποινές και πρόστιμα για την πρώτη φορά που θα συλληφθεί επιχείρηση ή επεγγελματίας να απασχολεί ανασφάλιστο στην εργασία του ενώ για τη δεύτερη φορά η ποινή θα είναι το προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης.

Στη συνέχεια και όταν η επιχείρηση επαναλειτουργήσει ο υπότροπος θα τιμωρείται με οριστικό κλείσιμο και αφαίρεση της άδειας της επιχείρησης.

Οπως έχει διαπιστώσει το υπουργείο Εργασίας όσοι όλοι έχουν συλληφθεί να απασχολούν ανασφάλιστους, επιδίδονται ταυτόχρονα σε συστηματική φοροδιαφυγή.

Ειδικούς ελέγχους θα πραγματοποιήσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) στην Πάρο όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός - κυρίως μξεταναστών - που εργάζονται χωρίς χαρτιά και χωρίς ασφάλιση.

Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης