Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αιτιολογική έκθεση - Σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα»


Δημοσιεύθηκε στις : [ 05-06-2015 ]
Κατηγορία: Ασφαλιστικά - ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - Λοιπά (ΠΡΟ ΕΦΚΑ)

Αιτιολογική έκθεση - Σχέδιο νόμου
«Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα»


Σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑμεΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (Κ.Ε.Π.Α.)

Α. Γενικά :


Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πρώτο μέρος του παρόντος σχεδίου νόμου αναπτύσσονται σε 12 άρθρα. Με αυτά πραγματοποιείται μια σειρά από μείζονος σημασίας παρεμβάσεις που σκοπό έχουν να επιλύσουν ζητήματα, τόσο γενικά όσο και ειδικότερα, που αφορούν στη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.) και τα οποία έχουν ταλαιπωρήσει τόσο τους ίδιους τους πολίτες με αναπηρία αυτής της χώρας, όσο και τις οικογένειές τους.

Τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.) είναι οι δομές που από ιδρύσεως και έναρξης λειτουργίας τους (01.09.2011) έχουν επιφορτιστεί με το σύνθετο έργο της πιστοποίησης αναπηρίας, ήτοι τον καθορισμό του ποσοστού αναπηρίας από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές για κάθε παροχή ή διευκόλυνση που προβλέπεται από την Πολιτεία για τα ΑμεΑ, και για την οποία απαιτείται η ως άνω γνωμάτευση.

Ωστόσο, από την έναρξη λειτουργίας τους, έχει καταγραφεί μια σειρά από προβλήματα γραφειοκρατικής φύσης, όσο και ουσίας, τα οποία έχουν ταλαιπωρήσει έντονα τον πολίτη με αναπηρία και το οικογενειακό του περιβάλλον και τον έχουν υποβάλει σε μία ψυχοφθόρα διαδικασία είτε εξαιτίας της μεγάλης χρονικής αναμονής εξέτασης ή επανεξέτασής του από την οικεία επιτροπή είτε εξαιτίας της υποχρέωσης καταβολής εκ μέρους του ενός, κάθε άλλο παρά αμελητέου, οικονομικού ποσού για την ικανοποίηση του αιτήματός του.

Τα μέτρα που προτείνονται μέσα από το παρόν σχέδιο νόμου έχουν σκοπό να ανακουφίσουν οικονομικά το άτομο με αναπηρία, να διευκολύνουν τη ζωή του ελαχιστοποιώντας μεταξύ άλλων, κατά το μέγιστο δυνατό, την υποχρέωσή του να μεταβαίνει στις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και να ανοίξουν το δρόμο για την εμπέδωση μίας νέας, ανθρωποκεντρικότερης, αντίληψης των πραγμάτων γύρω από τα θέματα της αναπηρίας.

Κομβικό σημείο για την υιοθέτηση μιας τέτοιας νέας προσέγγισης αποτελεί η προτεινόμενη με το παρόν διάταξη που αφορά στη σύνθεση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία καθορίζει αφενός το ποσοστό αναπηρίας που συνεπάγεται κάθε πάθηση, βλάβη ή σωματική, ψυχική ή πνευματική εξασθένηση, καθώς και οι υποτροπές αυτών, με εκατοστιαία αναλογία για όλους τους Ασφαλιστικούς Φορείς και το Δημόσιο σε Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, αφετέρου τις παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Πιο συγκεκριμένα, ενισχύεται σαφώς ο επιστημονικός χαρακτήρας αυτής με την εκ νέου συγκρότησή της από πρόσωπα με συγκεκριμένα ακαδημαϊκά κι επιστημονικά προσόντα, αλλά και ειδική επαγγελματική εμπειρία.

Επιπλέον, με την προτεινόμενη τροπολογία του άρθρου 46 του ν.4025/2012, επιχειρείται για πρώτη φορά στη χώρα μας ο εξορθολογισμός της διαδικασίας χορήγησης των προνοιακών προγραμμάτων οικονομικής ενίσχυσης στα Άτομα με Αναπηρία, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, με γνώμονα, αφενός, την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων των συγκεκριμένων παροχών, αφετέρου δε την αναγκαία προσαρμογή και εναρμόνιση του κανονιστικού πλαισίου χορήγησης των προνοιακών παροχών αναπηρίας προς το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των ΚΕ.Π.Α..

Οι προτεινόμενες διατάξεις εντάσσονται στην προσπάθεια της Πολιτείας για κοινωνική επανένταξη και ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των ατόμων με αναπηρία ως συνταγματικά κατοχυρωμένης υποχρέωσής της, αλλά και ως σαφούς δείγματος πολιτισμού της χώρας.

Β. Επί των άρθρων:

Άρθρο 1
Ένταξη στα προνοιακά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης Ατόμων με Αναπηρία


Με τις προτεινόμενες διατάξεις προβλέπεται η εν όλω και σε κάθε στάδιο διαδικασία ένταξης των ΑμεΑ στα προνοιακά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και η διαδικασία παράτασης των χορηγούμενων παροχών. Το ως άνω κρίθηκε σκόπιμο δεδομένου ότι έχει καταγραφεί μια σειρά από ζητήματα γραφειοκρατικής φύσης, τα οποία έχουν ταλαιπωρήσει έντονα τον πολίτη με αναπηρία. Στόχος της παρούσας διάταξης είναι η επίλυση των δυσλειτουργιών μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών και δομών για την ένταξη των πολιτών με αναπηρία στα προνοιακά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης, και αυτό ως αναγκαία προϋπόθεση μιας επιγενόμενης προσαρμογής και εκλογίκευσης της εν λόγω διαδικασίας.

Ειδικότερα, προβλέπονται διακριτές αρμοδιότητες μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (δημοτική Κοινωνική Υπηρεσία, ΚΕ.Π.Α.), με αποτέλεσμα:

α. Την υποβολή των αρχικών αιτήσεων για την ένταξη στα προνοιακά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης ΑμεΑ στις καθ' ύλην αρμόδιες Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και όχι στα ΚΕ.Π.Α., οι οποίες εφεξής αναλαμβάνουν εξολοκλήρου τη διαχείριση κάθε αίτησης από την υποβολή (διοικητικός προέλεγχος) μέχρι τη διεκπεραίωσή της (έκδοση σχετικής απόφασης),

β. τη θέσπιση τυποποιημένου παραπεμπτικού για κάθε εξεταζόμενη από τις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α. περίπτωση, στο οποίο θα περιγράφονται επακριβώς οι ιατρικές προϋποθέσεις επί των οποίων θα πρέπει να αποφανθεί η Υγειονομική Επιτροπή ΚΕ.Π.Α., συμβάλλοντας καθοριστικά στην αποφυγή εφεξής επανάκρισης των περιστατικών, στη μείωση του χρόνου διεκπεραίωσης κάθε αιτήματος, άρα και της ταλαιπωρίας των εξεταζομένων, αφού η απόφαση της ΥΕ θα ανταποκρίνεται πλήρως στο σκοπό για τον οποίο εκδίδεται και δεν θα δημιουργούνται νομικά ή άλλα προβλήματα με τις υπηρεσίες απονομής των σχετικών παροχών.

Επιπλέον, αποκαθίσταται το δίκαιο της απαίτησης για έναρξη των οικονομικών αποτελεσμάτων ενιαία για όλους τους αιτούντες, από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης στο Δήμο, μετά τον υποχρεωτικό από την αρμόδια υπηρεσία προέλεγχο της συνδρομής των διοικητικών προϋποθέσεων ένταξης στο κατά περίπτωση πρόγραμμα, καθώς και της ημερομηνίας έναρξης των οικονομικών αποτελεσμάτων στις περιπτώσεις παράτασης του σχετικού δικαιώματος, από την επόμενη ημέρα μετά τη λήξη ισχύος της προηγούμενης γνωμάτευσης.

Άρθρο 2
Τροποποίηση παρ.1 του άρθρου 6 του ν.3863/2010- Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας


Με την προτεινόμενη διάταξη του Άρθρου 2, αντικαθίσταται η διάταξη της παρ.1 του άρθρου 6 του ν.3863/2010, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή της με την παρ.2 του άρθρου 76 του ν.3996/2011.

Με το άρθρο 6 του ν.3863/2010 προσδιορίστηκε το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, καθώς και των αρμόδιων για την έκδοση γνωματεύσεων αναπηρίας, Υγειονομικών Επιτροπών Αναπηρίας των ΚΕΠΑ.

Ωστόσο, ενώ κατά την κείμενη νομοθεσία αρμοδιότητα των Υγειονομικών Επιτροπών Κ.Ε.Π.Α. είναι η ενιαία υγειονομική κρίση για τον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των πολιτών, σειρά φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου έθεσαν σε ισχύ ορισμένες ειδικές διατάξεις, με τις οποίες απαιτήθηκε σε πλείονες περιπτώσεις η έκδοση ειδικής υγειονομικής κρίσης εκ μέρους των Υγειονομικών Επιτροπών Κ.Ε.Π.Α., προκειμένου να χορηγούνται οι πάσης φύσεως παροχές, επιδόματα, οικονομικές διευκολύνσεις ή απαλλαγές στους δικαιούχους πολίτες με αναπηρία.

Οι ανωτέρω διατάξεις προκάλεσαν την πρόσθετη ταλαιπωρία του πολίτη με αναπηρία, ο οποίος αναγκάσθηκε να μεταβαίνει περισσότερες φορές στις αρμόδιες υπηρεσίες προς συμπλήρωση ελλείψεων ή προς παροχή διευκρινίσεων, την επιβάρυνση του διοικητικού και ιατρικού προσωπικού με την έκδοση επιπλέον υγειονομικής κρίσης, την αύξηση της γραφειοκρατίας, καθώς και το πρόσθετο πρόβλημα των εννοιολογικών συγχύσεων αναφορικά με τον προσδιορισμό της αναπηρίας, ελλείψει μιας ενιαίας ορολογίας στις εν λόγω διατάξεις. Το τελευταίο είχε συχνά ως αποτέλεσμα την παρακώλυση και της ίδιας της χορήγησης των προβλεπομένων παροχών στους δικαιούχους.

Για τους λόγους αυτούς, κρίθηκε σκόπιμο μέσα από την προτεινόμενη διάταξη, αφενός να επαναληφθεί ρητώς πως οι Γνωστοποιήσεις Αποτελέσματος Πιστοποίησης Ποσοστού Αναπηρίας εκδίδονται για κάθε νόμιμη χρήση και αφετέρου να εκκινήσουν επ'αυτής της βάσης οι διαδικασίες για την εναρμόνιση των κανονιστικών διατάξεων για τη χορήγηση των πάσης φύσεως παροχών, επιδομάτων, οικονομικών ενισχύσεων, διευκολύνσεων ή απαλλαγών στα άτομα με αναπηρία, με την έκδοση κοινών αποφάσεων των εμπλεκομένων Υπουργών.

Άρθρο 3
Τροποποίηση παρ.5β του Άρθρου 6ν.3863/2010 - Μη καταβολή παραβόλου ΚΕΠΑ από ανασφάλιστους πολίτες και αιτούντες προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας


Δεδομένης της βαθιάς ανθρωπιστικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην οποία έχει επέλθει η χώρα και η οποία έχει ως αποτέλεσμα την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση μεγάλου τμήματος του πληθυσμού, οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι πολίτες με αναπηρία και οι οικογένειες τους, χρήζουν της μεγαλύτερης δυνατής κοινωνικής προστασίας από το κράτος.

Για το λόγο αυτό, με την προτεινόμενη διάταξη διευρύνεται το πεδίο ισχύος της διάταξης της παρ.5β του Άρθρου 6ν.3863/2010, όπως αυτή ισχύει, έτσι ώστε να απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του παραβόλου των 46,14 ευρώ για τη χρήση των υπηρεσιών ΚΕΠΑ, οι ανασφάλιστοι πολίτες και οι αιτούντες παντός προνοιακού επιδόματος αναπηρίας.

Άρθρο 4
Τροποποίηση του άρθρου 7 του ν.3863/2010 - Συγκρότηση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής - Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (Ε.Π.Π.Α.)


Με την παρούσα διάταξη παύει εφεξής να ισχύει η ΥΑ Φ.8//2012 (ΥΑ Φ.80000/23951/417/8.11.2012, ΦΕΚ Β' 3045/2012) και προβλέπεται εφεξής δια νόμου η συγκρότηση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής που αναφέρεται στο άρθρο 7 του Ν. 3863/2010.

Με την προβλεπόμενη, στην ως άνω διάταξη, σύνθεση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής δίνεται σαφής έμφαση στην επιλογή προσώπων με τα απαραίτητα ακαδημαϊκά, επιστημονικά και επαγγελματικά προσόντα, γεγονός που αναδεικνύει τον αυστηρά επιστημονικό χαρακτήρα που αυτή οφείλει να έχει. Ταυτόχρονα, καταβάλλεται προσπάθεια για την εκπροσώπηση του ευρύτερου δυνατού φάσματος ιατρικών ειδικοτήτων σε αυτή, δεδομένου ότι η διαδικασία της πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας με επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια θα συμβάλει στην επικαιροποίηση και αναπροσαρμογή του Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας με βάση τα νέα δεδομένα και τις νέες ανάγκες. Κατ' αυτό τον τρόπο, θα θεραπευθούν οι παραλείψεις και θα αρθούν τυχόν αδικίες που απέβησαν σε βάρος των ΑμεΑ.

Άρθρο 5
Εξαίρεση των ιατρών του Ειδικού Σώματος Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. από τις διατάξεις που διέπουν την επιλογή προσωπικού με σύμβαση έργου κατ' αναλογική εφαρμογή του Άρθρου 21 ν. 2190/1994:


Με την προτεινόμενη διάταξη του Άρθρου 5 προβλέπεται η εξαίρεση των ιατρών του Ειδικού Σώματος Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α., όπως ακριβώς ίσχυε κατά το Άρθρο 10 ν.3812/2009 για «ιατρούς, οδοντιάτρους, ελεγκτές ιατρούς, θεραπευτές ιατρούς των ασφαλιστικών ταμείων», από τις διατάξεις που διέπουν την επιλογή προσωπικού με σύμβαση έργου, δηλαδή με ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων που ορίζουν τα κριτήρια επιλογής του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει.

Άρθρο 6
Εκπροσώπηση Ε.Σ.Α.με.Α. και Α.Γ.Σ.Σ.Ε. στο Δ.Σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Με την προτεινόμενη διάταξη προβλέπεται νομοθετικά η εκπροσώπηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ως εύλογο δικαίωμα του τριτοβάθμιου κοινωνικού και συνδικαλιστικού οργάνου εκπροσώπησης των Ατόμων με Αναπηρία να εκπροσωπείται στο σώμα του ως άνω Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, στον οποίο υπάγονται και τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας. Προβλέπεται, επίσης, η εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της Ανώτατης Γενική Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος, ώστε να εκπροσωπείται το σύνολο των συνταξιούχων, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Κατά συνέπεια, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διοικείται εφεξής από δεκαεπταμελές διοικητικό συμβούλιο.

Άρθρο 7
Κατάργηση αναστολής καταβολής εξωιδρυματικού επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας κατά τη νοσηλεία των δικαιούχων


Με το Άρθρο 7 λαμβάνεται μέριμνα για την ειδική κατηγορία των παραπληγικών - τετραπληγικών ατόμων. Η υπ' αριθμόν Φ11321-1119/79/27.3.2013 Υ.Α. (τροποποίηση της Φ9/οικ.909/22.6.1983), σύμφωνα με την οποία ανεστάλη η καταβολή του εξωιδρυματικού επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας σε περιπτώσεις νοσηλείας των δικαιούχων σε οποιασδήποτε μορφής νοσηλευτικό ίδρυμα και για όσο διάστημα νοσηλεύονται, παύει εφεξής να ισχύει, θεωρουμένης της καταβολής του ως άνω ως απολύτως αναγκαίας για την κάλυψη των αναγκών της συγκεκριμένης κατηγορίας ατόμων με αναπηρία.

Άρθρο 8
Αντικατάσταση του όρου «τυφλότητα» με τον ειδικότερο όρο «αναπηρία όρασης» στην ΚΥΑ Δ29α/Φ.32/Γ.Π.οικ.10806/529


Με το Άρθρο 8 λαμβάνεται μέριμνα για την ειδική κατηγορία των τυφλών ατόμων και ατόμων με προβλήματα όρασης. Τροποποιείται, ειδικότερα, το άρθρο 1 της ΚΥΑ Δ29α/Φ.32/Γ.Π.οικ.10806/529 (ΦΕΚ 1189/15.05.2013, τευχ.Β), έτσι ώστε οι αρμόδιες για τη χορήγηση προνοιακών επιδομάτων υπηρεσίες των Δήμων να κάνουν δεκτές γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ που πιστοποιούν «οπτική αναπηρία - αναπηρία όρασης από 80% και άνω», καθότι η αναφορά της εν λόγω Κ.Υ.Α. σε «ποσοστό τυφλότητας από 80% και άνω» δεν εναρμονιζόταν με τις αντίστοιχες αποφάσεις των Υγειονομικών Επιτροπών των ΚΕΠΑ.

Άρθρο 9
Παράταση χορήγησης αναπηρικής σύνταξης


Με την προτεινόμενη διάταξη προβλέπεται η περαιτέρω παράταση ισχύος της διάταξης του άρθρου 66 του ν. 4144/2013 έως τις 31/12/2015. Ειδικότερα, στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, προβλέπεται παράταση του δικαιώματος συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας για ένα εξάμηνο, με το ίδιο ποσό που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι πριν από τη λήξη του δικαιώματος, υπό την προϋπόθεση ότι για το δικαίωμα αυτό είχαν κριθεί από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή αναπηρίας, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. Προβλέπεται επίσης ότι εάν μετά τη γνωμάτευση των υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α., κριθεί ότι αυτοί οι ασφαλισμένοι δεν φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας ή φέρουν μικρότερο ποσοστό αναπηρίας, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές αναζητούνται άτοκα, δια συμψηφισμού, με μηνιαία παρακράτηση 20% από τις τυχόν χορηγούμενες συνταξιοδοτικές παροχές, ενώ στην περίπτωση που δεν χορηγούνται παροχές, αναζητούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. Οι ως άνω ρυθμίσεις εφαρμόζονται και για όλα τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας (προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό απολύτου αναπηρίας κ.λπ.), καθώς και συντάξεις με αιτία την αναπηρία (συντάξεις θανάτου σε ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία παιδιά κ.λπ.), ενώ για τον ίδιο χρόνο παρατείνεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων εμπίπτουν στο παρόν άρθρο. Δεδομένης της ισχύος του άρθρου αυτού, για όλα τα πρόσωπα που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του, έως τις 31.12.2015, η κάλυψη των δικαιούχων με τις ως άνω παροχές δύναται, κατά συνέπεια, να εκτείνεται έως και τις 30.6.2016.

Άρθρο 10
Τροποποίηση του άρθρου 27 του ν.1902/1990, περί «μεταγενέστερης της ασφάλισης αναπηρίας»


Με τη διάταξη του άρθρου αυτού αντικαθίσταται η περ. δ' της παρ.5 του άρθρου 27 του ν.1902/1990 και καταργείται το άρθρο 9 του ν.3863/2010.

Η μεν διάταξη του άρθρου 27 παρ. 5 περ. δ' του ν.1902/1990 προβλέπει τη δυνατότητα συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου λόγω αναπηρίας με προϋπάρχουσα της υπαγωγής στην ασφάλιση αναπηρία, εφόσον η μεταγενέστερη της ασφάλισης αναπηρία, δηλαδή η επιδείνωσή της, φθάνει τουλάχιστον το μισό της κατά περίπτωση αναπηρίας.

Με το δε άρθρο 9 του ν.3863/2010, το οποίο αφορά τόσο στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. όσο και στους λοιπούς ασφαλιστικούς οργανισμούς κύριας και επικουρικής ασφάλισης, αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προβλέπεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου λόγω αναπηρίας, έστω και αν η πάθηση ή βλάβη ή εξασθένιση σωματική ή πνευματική, είναι προγενέστερη της υπαγωγής του στην ασφάλιση, εφόσον καθίσταται ανίκανος για την εργασία του λόγω ουσιώδους επιδείνωσης και πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι διατάξεις που αφορούν το φορέα στον οποίο ασφαλίζεται.

Πλην όμως, η διάταξη του ως άνω δεν μπορεί να εφαρμοστεί και στην πράξη ουδέποτε εφαρμόστηκε από τους ασφαλιστικούς φορείς, διότι ουδόλως προσδιορίζεται η έννοια της «ουσιώδους επιδείνωσης», όπως γινόταν με την προηγούμενη διάταξη (ν.1902/1990), σύμφωνα με την οποία ο ασφαλισμένος δικαιούται σύνταξη αναπηρίας εφόσον η μεταγενέστερη της ασφάλισης αναπηρία φθάνει τουλάχιστον το μισό της κατά περίπτωση αναπηρίας.

Για το λόγο αυτό προτείνεται η κατάργηση του άρθρου 9 του ν.3863/2010 από τότε που ίσχυσε και η συνέχιση εφαρμογής του άρθρου 27 του ν.1902/1990 με τη νομοθετική εφεξής πρόβλεψη η μεταγενέστερη της ασφάλισης αναπηρία να φθάνει τουλάχιστον στο 40% της κατά περίπτωση αναπηρίας.

Άρθρο 11
Οριστικοποίηση συντάξεων αναπηρίας


Με τη διάταξη του άρθρου 11 προτείνεται η επέκταση εφαρμογής της ισχύουσας στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ νομοθεσίας για την οριστικοποίηση των χορηγουμένων συντάξεων λόγω αναπηρίας των μέχρι 31.12.1992 ασφαλισμένων του και στους παλαιούς ασφαλισμένους των φορέων κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των οποίων οι καταστατικές ή άλλες διατάξεις της νομοθεσίας δεν προβλέπουν την οριστικοποίηση των χορηγουμένων συντάξεων λόγω αναπηρίας.

Όσον αφορά την κατηγορία των ασφαλισμένων από 1.1.1993 και εφεξής, εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από τις γενικής ισχύος ρυθμίσεις της παρ.3 του άρθρου 25 του ν. 2084/1992 όπως έχουν αντικατασταθεί και ισχύουν με τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 3863/2010.

Για την κατηγορία όμως των μέχρι 31.12.1992 ασφαλισμένων εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία κάθε φορέα. Έτσι, υπάρχουν Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης η νομοθεσία των οποίων προβλέπει την αυτοδίκαιη οριστικοποίηση των συντάξεων λόγω αναπηρίας είτε σε περιπτώσεις ασθενειών που τούτο προβλέπεται με ρητή διάταξη νόμου είτε εφόσον οι ασφαλισμένοι έχουν συμπληρώσει ένα καθορισμένο όριο ηλικίας και λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς πλέον δεν κρίνεται σκόπιμη η εκ νέου διαπίστωση των προϋποθέσεων για τη λήψη σύνταξης λόγω αναπηρίας από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.

Υπάρχουν όμως και ορισμένοι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης στη νομοθεσία των οποίων δεν υφίσταται πρόβλεψη να καθίστανται αυτοδικαίως οριστικές οι συντάξεις λόγω αναπηρίας, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι στους φορείς αυτούς να ταλαιπωρούνται σημαντικά, να επιβαρύνεται ο φόρτος εργασίας των αρμοδίων υγειονομικών επιτροπών και να απαιτούνται επιπλέον διοικητικές διαδικασίες.

Οι φορείς στους οποίους από τη νομοθεσία τους δεν υφίσταται σχετική πρόβλεψη είναι οι εξής :

1) Ο Τομέας Σύνταξης και Ασφάλισης Υγειονομικών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Σ.Α.Υ.)
2) Ο Τομέας Ασφάλισης Νομικών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (Ε.Τ.Α.Α.-Τ.Α.Ν.)
3) Ο Τομέας Ασφάλισης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
4) Ο Τομέας Σύνταξης Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Τ.Σ.Ε.Υ.Π.Α. - Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.)
5) Ο Τομέας Σύνταξης Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Θεσσαλονίκης του του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Τ.Σ.Ε.Υ.Π.Θ. - Ε.Τ.Α.Π.-Μ.Μ.Ε.)

Επίσης, δεν υφίσταται αντίστοιχη πρόβλεψη για τους ασφαλισμένους του ενταχθέντος στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πρώην Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ), οι οποίοι εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται με τις καταστατικές διατάξεις του ενταχθέντος Ταμείου. Για τους ασφαλισμένους του τ. ΤΣΠ-ΕΤΕ δεν προβλέπεται μονιμοποίηση της αναπηρίας σύμφωνα με τις καταστατικές του διατάξεις, αλλά επανεξέταση του ανικάνου από το ΔΣ κατά την κρίση του για τη διαπίστωση της εξακολούθησης ή μη της αναπηρίας.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία που ισχύει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (άρθρο 18 του Κανονισμού ασφαλιστικής αρμοδιότητας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) που με την προτεινόμενη ρύθμιση θα εφαρμόζεται και στους ανωτέρω φορείς, οι συντάξεις λόγω αναπηρίας καθίστανται αυτοδικαίως οριστικές όταν ο συνταξιούχος :

- Έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας (το 50ο έτος οι γυναίκες) και έχει συνταξιοδοτηθεί συνεχώς επί 7 έτη κατά τη διάρκεια των οποίων έχει υποβληθεί σε τουλάχιστον 3 εξετάσεις από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.
- Έχει συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας (το 55ο έτος οι γυναίκες) και έχει συνταξιοδοτηθεί συνεχώς επί 5 έτη κατά τη διάρκεια των οποίων έχει υποβληθεί σε τουλάχιστον 2 εξετάσεις από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές.
- Ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας εφόσον έχει συνταξιοδοτηθεί επί 12 έτη συνεχώς
- Ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας εφόσον έχει συνταξιοδοτηθεί επί 20 έτη διακεκομμένα αλλά συνεχόμενα τα τελευταία τρία έτη.

Άρθρο 12
Παροχή δυνατότητας στους συνταξιούχους ΟΓΑ δικαιούχους του Λ.Α.Ε. τυφλούς, παραπληγικούς και απόλυτα αναπήρους που δεν έχουν μέλη οικογένειας δικαιούχους του Λ.Α.Ε. να έχουν συνοδό όταν συμμετέχουν στα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών.


Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του αρ. 1 του Ν. 3050/2002 (ΦΕΚ 214Α) δικαιούχοι των παροχών του Λ.Α.Ε. είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ όλων των κατηγοριών και οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, καθώς και τα μέλη οικογενείας αυτών.

Από τις ανωτέρω διατάξεις προκύπτει ότι δεν υπάρχει ειδική μέριμνα για την συμμετοχή με την βοήθεια συνοδού στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας, των συνταξιούχων με υψηλά ποσοστά αναπηρίας (τυφλοί, παραπληγικοί, απόλυτα ανάπηροι) που δεν έχουν μέλη οικογένειας (σύζυγο, τέκνα) δικαιούχους των ως άνω παροχών.

Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει τα δικαιώματα των συνταξιούχων αυτών που χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και οφείλει να μεριμνά ώστε να απολαμβάνουν απρόσκοπτα τις παροχές του Λ.Α.Ε. και να μην αποκλείονται εξαιτίας της αναπηρίας τους. Κατόπιν των ανωτέρω προτείνεται η συγκεκριμένη διάταξη.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Άρθρο 13
Συγκρότηση Ειδικών κλιμακίων ελέγχου


Είναι γνωστό ότι, παρά τις προσπάθειες που έχουν αναληφθεί για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας, τα φαινόμενα αυτά, τα οποία συνιστούν πλέον σημαντικά εμπόδια στην εκπλήρωση της αποστολής των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η εισφοροδιαφυγή μπορεί να προκύψει από τη μη απόδοση των αναλογουσών εισφορών (καθ' όλα απόκρυψη ασφαλιστέας ύλης) ή την ελλιπή απόδοσή τους (μερική απόκρυψη ασφαλιστέας ύλης) που αφορά είτε στο σύνολο των απασχολούμενων, είτε σε μέρος αυτών, είτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες απασχολουμένων, όπως ανήλικοι, πρόσκαιρα απασχολούμενοι μαθητές, σπουδαστές, αλλοδαποί, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ.

Ο κύριος όγκος της ανασφάλιστης εργασίας εντοπίζεται κυρίως σε οικοδομοτεχνικά έργα, εποχικές επιχειρήσεις [ξενοδοχεία, εστιατόρια, camping κλπ), σε επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα της αγροτικής οικονομίας (συσκευαστήρια, επιχειρήσεις τυποποίησης κλπ, κέντρα διασκέδασης (μπαρ, καφετέριες, επιχειρήσεις φασόν κλπ)].

Παρά το γεγονός ότι παρέχεται πλέον στα ελεγκτικά όργανα η δυνατότητα αξιοποίησης των ολοκληρωμένων μηχανογραφικών συστημάτων που έχουν αναπτυχθεί για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας, τις ροές απασχόλησης και την παρακολούθηση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων των εργοδοτών, η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω των αποχωρήσεων των υπαλλήλων για συνταξιοδότηση, έχει περιορίσει σημαντικά την ελεγκτική δράση των τοπικών υπηρεσιών των φορέων με σημαντική συνέπεια την ένταση των φαινομένων της ανασφάλιστης και της αδήλωτης εργασίας. Επιπλέον η μεγάλη εποχική αυξομείωση απασχόλησης σε ορισμένες κατηγορίες περιοχών και επιχειρήσεων απαιτεί τη δυνατότητα των ελεγκτικών μηχανισμών να ενισχύουν κατά περιόδους την ελεγκτική τους δράση σε συγκεκριμένες περιοχές.

Για τους ανωτέρω λόγους, προτείνεται η συγκρότηση Ειδικών Κλιμακίων Ελέγχων εργοδοτών για την ανάπτυξη ειδικών ελεγκτικών δράσεων σε περιοχές όπου κατά περιόδους παρατηρείται αύξηση των δεικτών ανασφάλιστης απασχόλησης σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του τουριστικού τομέα.

Άρθρο 14
Παράταση ανώτατου ορίου παραμονής υπαλλήλων


Η ανωτέρω ρύθμιση επιβάλλεται για τη διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας των υπηρεσιών των ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ιδιαίτερα ενόψει του προγραμματισμού ελέγχων της θερινής περιόδου.

Άρθρο 15
Θέματα Διεύθυνσης της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της Περιφέρειας Αττικής


Με την παράγραφο 3 του άρθρου 84 του Υπαλληλικού Κώδικα όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3839/2010 (Α'51) και συμπληρώθηκε με την παρ.11 του ν.3852/2010 (Α'87) ορίστηκε ότι ως προϊστάμενοι Τμήματος και αυτοτελούς γραφείου ή αντίστοιχου επιπέδου οργανικής μονάδας, επιλέγονται υπάλληλοι με βαθμό Α' που έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊσταμένου Τμήματος ή υπάλληλοι με βαθμό Α'. Αν δεν υπάρχουν ή δεν επαρκούν, επιλέγονται υπάλληλοι με βαθμό Β', οι οποίοι έχουν συμπληρώσει ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας στο βαθμό Β' τέσσερα (4) έτη. Αν δεν υπάρχουν υποψήφιοι με τις ως άνω προϋποθέσεις για την κάλυψη των θέσεων επιλέγονται υπάλληλοι με λιγότερο χρόνο στο βαθμό Β'.

Με το νόμο 4024/2011 (ΦΕΚ Α'226) θεσπίστηκε σύστημα βαθμολογικών προαγωγών και μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) πρώτου και δεύτερου βαθμού και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.). Στο άρθρο 10 του παραπάνω νόμου που καθορίζει τις προϋποθέσεις επιλογής σε θέσεις ευθύνης προβλέπεται ότι για την θέση ευθύνης οργανικής μονάδας επιπέδου Τμήματος επιλέγονται υπάλληλοι που ανήκουν στις κατηγορίες ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ.
Με την περίπτωση β' της παραγράφου 3 του άρθρου 19 του ν. 3846/2010 (ΦΕΚ Α'66/11-5- 10), με το οποίο αντικαταστάθηκε το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 21 της με αριθμ. Φ21/1639/1998 (ΦΕΚ 1129 Β') απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων «Κανονισμός Λειτουργίας Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης ΙΚΑ», ορίστηκε ότι στα Τμήματα της Διεύθυνσης της ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της Περιφέρειας Αττικής προΐστανται υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού ή ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού και ελλείψει αυτών, ΔΕ Διοικητικών-Γραμματέων.

Επειδή με την ειδική αυτή διάταξη, είχε θεσπιστεί διαφορετική αντιμετώπιση μόνο για τους υπαλλήλους της ΕΥΠΕΑ Αττικής, η διατήρηση της οποίας δεν είναι δικαιολογημένη, προτείνεται η εφαρμογή και γι' αυτούς, στα θέματα της επιλογής τους σε θέσεις ευθύνης, όσων ισχύουν.

Άρθρο 16
Αναλογική εφαρμογή στους ΦΚΑ των διατάξεων για κατασχέσεις κινητών κατά τις νυχτερινές ώρες και κατά τις εξαιρετέες μέρες σε βάρος επιχειρήσεων που οφείλουν μεγάλα ποσά


Με το άρθρο 11 του ΝΔ 356/1974 (ΚΕΔΕ) παρ.3 προβλέπεται η απαγόρευση της κατάσχεσης κινητών εις χείρας του οφειλέτη κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις κατά νόμο εξαιρετέες ημέρες, εκτός των περιπτώσεων που προβλέπονται στο νόμο για τις οποίες εφαρμόζεται η διαδικασία του άρθρου 8 του ΚΕΔΕ (για οφειλέτες υπόπτους φυγής ή και γενικά αν από τη μη άμεση λήψη αναγκαστικών μέτρων πιθανολογείται κίνδυνος ζημίας του Δημοσίου).

Με το άρθρο 1 της από 7/8/2013 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α' 176), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Ν.4218/2013 (ΦΕΚ Α' 268), προστέθηκαν εδάφια στο τέλος της παρ.3 του άρθρου 11 του ΚΕΔΕ, με τα οποία παρασχέθηκε η δυνατότητα στο Δημόσιο να επιβάλει κατασχέσεις κινητών κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν και κατά τα διαστήματα αυτά υπό την προϋπόθεση να έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ. Στην κατάσχεση κατά τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο.

Η διάταξη αυτή, όπως είναι διατυπωμένη, ισχύει μόνο υπέρ του Δημοσίου και δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, παρά το γεγονός ότι και αυτοί εφαρμόζουν τις διατάξεις του ΚΕΔΕ για την είσπραξη των απαιτήσεών τους. Με δεδομένο ότι η είσπραξη των οφειλομένων απαιτήσεων προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα για την βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, ιδίως στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, ο λόγος που επέβαλε τη θέσπιση της διάταξης αυτής υπέρ του Δημοσίου ισχύει και για τις απαιτήσεις των φορέων αυτών. Για το λόγο αυτό, προτείνεται η αναλογική εφαρμογή των παραπάνω εδαφίων και για την είσπραξη των απαιτήσεων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Άρθρο 17
Δικαιώματα ΦΚΑ μετά την υπαγωγή οφειλετών σε ρύθμιση και συμμόρφωση


Με το άρθρο αυτό προβλέπονται τα δικαιώματα που διατηρούν οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και μετά την υπαγωγή των οφειλετών σε ρύθμιση και τη συμμόρφωσή τους στη χορηγηθείσα διευκόλυνση τμηματικής καταβολής. Πρόκειται για μέτρα που αποσκοπούν στην εξασφάλιση της τήρησης των ρυθμίσεων και της εξόφλησης των συνολικά οφειλομένων ποσών. Η προτεινόμενη διάταξη έχει όμοιο περιεχόμενο με αυτήν του άρθρου 12 του 4321/2015 που έχει θεσπιστεί για τα δικαιώματα του Δημοσίου έναντι των οφειλετών του που τελούν σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής και συμμορφώνονται με τους όρους αυτής.

Άρθρο 18
Υποχρέωση παροχής στοιχειών στα ταμεία υποχρεωτικής επικουρικής ασφάλισης του άρθρου 36 του Ν.4052/2013


Με τη διάταξη αυτή θεσπίζεται η υποχρέωση των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, της Τράπεζας της Ελλάδος, των τραπεζών και γενικότερα των δημόσιων και ιδιωτικών νομικών προσώπων να χορηγούν στα ταμεία υποχρεωτικής επικουρικής ασφάλισης του άρθρου 36 του Ν. 4052/2013 κάθε είδους στοιχείο σχετικό με την είσπραξη των προς τα Ταμεία αυτά οφειλόμενων εισφορών και τη διασταύρωση των στοιχείων των εργοδοτών και ασφαλισμένων. Τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης είναι φορείς υποχρεωτικής ασφάλισης και ως εκ τούτου πρέπει να έχουν τη δυνατότητα διασταύρωσης των ποσών που τους οφείλονται από κάθε είδους εισφορές καθώς και σε διασταύρωση των στοιχείων των εργοδοτών και ασφαλισμένων τους.

Άρθρο 19
Ρύθμιση για μη δέσμευση οφειλομένων εισφορών προς ΦΚΑ


Οι ρυθμίσεις για την καταβολή οφειλομένων εισφορών προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης αναμένεται να συμβάλουν στην είσπραξη μεγαλύτερου μέρους των οφειλομένων εισφορών και στη μείωση των ελλειμμάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ποσά δόσεων που καταβάλλονται σε τραπεζικούς λογαριασμούς για την πληρωμή ρυθμίσεων σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, αναλαμβάνονται είτε από Τράπεζες για χρέη προς αυτές είτε αποδίδονται στις Δ.Ο.Υ, για χρέη από φορολογικές υποχρεώσεις. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι η απώλεια πολλαπλάσιων εσόδων σε σύγκριση με εκείνα που εισπράττονται για μία και μόνη φορά, κατά παραπάνω, καθώς οι οφειλέτες των ΦΚΑ αποθαρρύνονται και δεν καταβάλλουν τις λοιπές οφειλές και εισφορές προς αυτούς. Για αυτό εξυπηρετεί το συμφέρον του Δημοσίου η διασφάλιση του ακατάσχετου των ποσών που καταβάλλονται υπέρ των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ

Άρθρο 20
Ασφάλιση δημοσιογράφων απασχολούμενων σε γραφεία τύπου αθλητικών ομοσπονδιών στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ


Οι αλλαγές που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια στο ραγδαία μεταβαλλόμενο τοπίο στο χώρο του Τύπου και το διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό ανεργίας, έχουν καταστήσει την εργασία στα γραφεία Τύπου ως τη βασική απασχόληση πολλών επαγγελματιών δημοσιογράφων. Η παρουσία επαγγελματιών δημοσιογράφων σε γραφεία Τύπου ομοσπονδιών, είναι προαπαιτούμενο για την αδειοδότηση των ομάδων και τη συμμετοχή τους στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις και διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ελεύθερη πρόσβαση στις πηγές της ενημέρωσης για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα σχετικά ρεπορτάζ.

Οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, που εργάζονται ως συντάκτες στα γραφεία Τύπου των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες είναι αναγνωρισμένες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που είναι φορέας του Δημοσίου και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ίδιας Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ), δεν έχουν δικαίωμα ασφάλισης στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων από το Ταμείο.

Με την προτεινόμενη διάταξη, ρυθμίζεται το θέμα της ασφάλισης των ανωτέρω εργαζομένων στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ, αίρεται η ανισότητα μεταξύ ασφαλισμένων ομοειδούς εργασιακού καθεστώτος και ενισχύονται οι οικονομικοί πόροι του Ταμείου.

Άρθρο 21
Θέματα ασφάλισης υπαγομένων στον Τομέα Ασφάλισης Τεχνιτών Τύπου Αθηνών (τ. ΤΑΤΤΑ)


Από την έναρξη ισχύος του ν. 1186/1981 (Α'202), με τις διατάξεις του άρθρου 4, υπήχθησαν στην ασφάλιση του Κλάδου Συντάξεων του Ταμείου Ασφαλίσεως Τεχνιτών Τύπου Αθηνών (νυν Τομέας Ασφάλισης Τεχνιτών Τύπου Αθηνών του ΕΤΑΠ ΜΜΕ), οι κατά πρώτη απασχόληση τεχνικοί τύπου με τις ειδικότητες της νέας τεχνολογίας, στις ημερήσιες και εβδομαδιαίες πολιτικές εφημερίδες, καθώς και τις ημερήσιες οικονομικές και αθλητικές εφημερίδες των Αθηνών και στις ημερήσιες πολιτικές και αθλητικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης.

Με την παρ. 4 του ίδιου άρθρου, οι ανωτέρω ασφαλισμένοι δικαιούνται σύνταξη λόγω γήρατος, σύμφωνα με τις διατάξεις περί βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του Α.Ν 1846/1951 (Α'179), καταβάλλοντας πρόσθετη εισφορά 3,6 % επί των πάσης φύσεως αποδοχών τους.

Στη συνέχεια, με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 8 ν.2556/1997 (Α'270), υπήχθησαν στην ασφάλιση του πρώην Ταμείου Ασφαλίσεως Τεχνιτών Τύπου Αθηνών και οι απασχολούμενοι ως τεχνικοί τύπου με τις ειδικότητες της νέας τεχνολογίας σε περιοδικά που εκδίδονται στο νομό Αττικής ή σε τυπογραφικές επιχειρήσεις που ασχολούνται αποκλειστικά με την εκτύπωση των περιοδικών αυτών εργολαβικά και το Ταμείο παρακρατούσε την πρόσθετη εισφορά από το σύνολο σχεδόν των ασφαλισμένων του, ενώ θα έπρεπε να παρακρατείται μόνο από όσους για πρώτη φορά μετά την ισχύ του ν. 1186/1981 εισήλθαν στην παραγωγική διαδικασία ως τεχνικοί τύπου της νέας τεχνολογίας στις ανωτέρω εφημερίδες και που για πρώτη φορά θα υπαχθούν στην ασφάλιση κάποιου οργανισμού (στην προκειμένη περίπτωση στο πρώην ΤΑΤΤΑ).

Με τι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4075/2012 (Α'89), καταργήθηκε από 1-1¬2012 η παρακράτηση της πρόσθετης εισφοράς 3,6% για τους απασχολούμενους ως τεχνικοί τύπου με τις ειδικότητες της νέας τεχνολογίας σε περιοδικά που εκδίδονται στο νομό Αττικής ή σε τυπογραφικές επιχειρήσεις που ασχολούνται αποκλειστικά με την εκτύπωση των περιοδικών αυτών εργολαβικά, από τους οποίους, όμως, δεν θα έπρεπε να παρακρατείται. Στους ασφαλισμένους της κατηγορίας αυτής, δόθηκε η δυνατότητα συνταξιοδότησης κατά 45 ημέρες νωρίτερα από το εκάστοτε προβλεπόμενο όριο ηλικίας για κάθε έτος που είχαν καταβάλλει την πρόσθετη εισφορά.

Επειδή σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων εκδίδουν και εκτυπώνουν εφημερίδες και περιοδικά («μικτές επιχειρήσεις»), ο Τομέας Ασφάλισης Τεχνιτών Τύπου Αθηνών του ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, αδυνατούσε να διακρίνει το είδος των επιχειρήσεων στις οποίες απασχολούνται οι ασφαλισμένοι και ως εκ τούτου παρακρατούσε το επασφάλιστρο τόσο από τους τεχνικούς τύπου σε εφημερίδες όσο και από τεχνικούς τύπου σε περιοδικά και τυπογραφικές επιχειρήσεις, δηλαδή από όλους τους ασφαλισμένους.

Κατά συνέπεια αδυνατεί να εφαρμόσει τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4075/2012 (Α'89) και διέκοψε την παρακράτηση της πρόσθετης εισφοράς από όλους τους ασφαλισμένους του, με αποτέλεσμα την αδυναμία εξέτασης εκκρεμών αιτημάτων συνταξιοδότησης.

Για την αντιμετώπιση του σύνθετου αυτού προβλήματος, προτείνεται η κατάργηση της παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4075/2012 (Α'89) και η υποχρέωση καταβολής της πρόσθετης εισφοράς 3,6% που είχε θεσπιστεί με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 1186/1981 (Α'202), για το σύνολο των ασφαλισμένων του Τομέα Ασφάλισης Τεχνιτών Τύπου Αθηνών του ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Παράλληλα , παρέχεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να αναγνωρίσουν με εξαγορά το χρόνο για τον οποίο είχε διακοπεί η παρακράτηση της πρόσθετης εισφοράς 3.6% και προβλέπεται ότι σε περίπτωση που κάποιος ασφαλισμένος δεν συνταξιοδοτηθεί με τις ευνοϊκές ηλικιακές προϋποθέσεις των ΒΑΕ αλλά με άλλες προϋποθέσεις που προβλέπουν μεγαλύτερα όρια ηλικίας από εκείνα των ΒΑΕ , το ποσό της σύνταξης προσαυξάνεται για κάθε πλήρες έτος καταβολής του επασφαλίστρου 3,6%.

Άρθρο 22
Προθεσμία ενός έτους για εξαγορά χρόνου ασφάλισης επαναπροσληφθέντων με το ν. 2190/1994


Με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 25 του ν.2190/1994 δόθηκε η δυνατότητα, σε όσους επαναπροσλήφθηκαν με τις διατάξεις του νόμου αυτού, να αναγνωρίσουν, με αίτησή τους εντός εξαμήνου, τον εκτός υπηρεσίας χρόνο ως συντάξιμο από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς στους οποίους υπάγονταν πριν την απόλυσή τους. Μετά από διαδοχικές παρατάσεις (παρ. 11 αρθρ.3 ν.2320/1995 και άρθρ. 4 ν.2399/1996) δόθηκε νέα προθεσμία υποβολής με την παρ. 2 του άρθρου 44 του ν.3518/2006 (ΦΕΚ Α, 272). Επειδή υπάρχουν ακόμη αρκετές οχλήσεις από επαναπροσληφθέντες που δεν έκαναν χρήση ή δεν γνώριζαν τη σχετική προθεσμία, προτείνεται η χορήγηση νέας προθεσμίας για την υποβολή αίτησης αναγνώρισης, του εκτός υπηρεσίας χρόνου, ως συντάξιμου.

Άρθρο 23
Θέματα ασφάλισης του τ. Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού ΗΣΑΠ


Από τις διατάξεις του Κανονισμού του π. Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού ΗΣΑΠ, που εξακολουθούν να ισχύουν ως προς τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης (άρθρο 2 παρ. 1 του ν. 3655/2008 όπως έχει τροποποιηθεί), προκύπτει ότι οι διατάξεις της νομοθεσίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής ως προς τις ασφαλισμένες μητέρες ανηλίκων, στο πρώην Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού ΗΣΑΠ.

Με την παρούσα διάταξη θεσπίζονται, για λόγους ίσης μεταχείρισης, αντίστοιχες διατάξεις με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τις ασφαλισμένες γυναίκες του τ. Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού ΗΣΑΠ

Άρθρο 24
Ασφάλιση πρακτικής στο ΚΕΘΕΑ


Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία (διατάξεις του άρθρου 10, παρ.1 και 2, του ν. 2217/1994 (Φ.Ε.Κ. Α' 83), του άρθρου 13, του ν. 2640/1998 (Φ.Ε.Κ. Α' 206), του άρθρου 11, παρ. 5, του ν. 2837/2000 (Φ.Ε.Κ. Α' 178), του άρθρου 36, παρ. 6, του ν. 3105/2003 (Φ.Ε.Κ. Α' 29) και του άρθρου 15, παρ. 10, του ν. 3232/2004 (Φ.Ε.Κ. Α' 48)), οι φοιτητές και σπουδαστές των Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι., Ι.Ε.Κ., Α και Β κύκλου των Τ.Ε.Ε. αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες, οι οποίοι πραγματοποιούν πρακτική άσκηση που θεσμοθετημένα προβλέπεται από τα προγράμματα σπουδών τους, υπάγονται κατά τη διάρκεια αυτής στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μόνο για τον κλάδο του εργατικού ατυχήματος και για τον κλάδο παροχών ασθένειας σε είδος. Για την ασφάλισή τους καταβάλλονται οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές, από τον υπόχρεο κατά περίπτωση εργοδότη, οι οποίες υπολογίζονται επί του τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης.

Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) συστάθηκε και λειτουργεί ως αυτοδιοικούμενο ν.π.ι.δ. και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας. Σκοπός του, μεταξύ άλλων, είναι και η επαγγελματική κατάρτιση και κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων από φαρμακευτικές ουσίες ατόμων. Για το λόγο αυτό, διαθέτει και λειτουργεί παραγωγικές μονάδες (λιθογραφείο, ξυλουργείο, κεραμική και αγρόκτημα) με σκοπό την επαγγελματική καθοδήγηση και κατάρτιση των μελών που βρίσκονται στο στάδιο της κοινωνικής επανένταξης, ώστε μετά την ολοκλήρωση των θεραπευτικών διαδικασιών, να μπορούν να ενταχθούν ευκολότερα στο κοινωνικό σύνολο.

Κατόπιν των ανωτέρω προτείνεται η ασφάλιση των συμμετεχόντων σε προγράμματα κοινωνικής επανένταξης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του ΚΕ.Θ.Ε.Α., που απασχολούνται για το σκοπό αυτό σε παραγωγικές μονάδες αυτού, στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, μόνο για τον κίνδυνο του ατυχήματος και για παροχές ασθένειας σε είδος.

Άρθρο 25
Αναγνώριση χρόνου θητείας αντιρρησιών συνείδησης ασφαλισμένων σε φορείς αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Η Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο της τήρησης των διεθνών της υποχρεώσεων, ήδη από το 1997, με τον ν.2510/1997 (Α' 136), αναγνώρισε τη δυνατότητα εκπλήρωσης του εθνικού και κοινωνικού χρέους των Ελλήνων, με την προσφορά είτε άοπλης στρατιωτικής θητείας είτε εναλλακτικής κοινωνικής θητείας.

Με την ρύθμιση του άρθρου 27 του ν.2915/2001 (Α' 109), διεγράφησαν από τα ποινικά μητρώα οι ποινές που είχαν επιβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του ν.2510/1997(Α' 136), σε στρατεύσιμους που αρνήθηκαν να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους υπηρεσία επικαλούμενοι τις θρησκευτικές ή ιδεολογικές τους πεποιθήσεις, εφόσον οι στρατεύσιμοι αυτοί εξέτισαν με οποιονδήποτε τρόπο την ποινή που τους επιβλήθηκε ή εξήλθαν των φυλακών με απόλυση υπό όρους.

Για τους ανωτέρω λόγους και για την άρση των δυσμενών επιπτώσεων στον ασφαλιστικό βίο των αντιρρησιών συνείδησης, δεδομένου ότι οι ποινικές κυρώσεις που υπέστησαν επηρέασαν ιδιαίτερα αρνητικά την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, για την αποκατάσταση της εν λόγω αδικίας, με τις διατάξεις του αρ. 40 του ν.3996/2011 (Α' 170) παρασχέθηκε η δυνατότητα αναγνώρισης ως χρόνου ασφάλισης του χρόνου προσωρινής κράτησης ή φυλάκισης που εξέτισαν, μέχρι την έναρξη ισχύος του ν.2510/1997 (Α' 136),οι στρατεύσιμοι οι οποίοι ως αντιρρησίες συνείδησης αρνήθηκαν την εκπλήρωση της στρατιωτικής τους υποχρέωσης και οι οποίοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από 1-1-2011 και εφεξής με προϋποθέσεις που τροποποιήθηκαν με το άρ. 10 του ν. 3863/2010(Α' 115).

Για λόγους ίσης μεταχείρισης, με την παρούσα διάταξη, η εν λόγω δυνατότητα επεκτείνεται και στους ασφαλισμένους φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ανεξαρτήτως χρόνου υπαγωγής στην ασφάλισης, οι οποίοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι και 31-12-2010, καθώς και σε όσους θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από 1-1-2011 και εφεξής με βάση προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που δεν τροποποιήθηκαν με το αρ. 10 του ν.3863/2010 (Α' 115).

Τέλος, προκειμένου για την αναγνώριση και εξαγορά του εν λόγω χρόνου εφαρμόζονται οι διατάξεις του ν.1358/1983(Α' 60), όπως εκάστοτε ισχύει.

Άρθρο 26
Εφαρμογή συστήματος απλής αναλογικής στις οργανώσεις των συνταξιούχων


Αποτελεί αναγκαιότητα η επέκταση του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής που ισχύει βάσει του Ν. 1264/1982 για τις οργανώσεις των εργαζομένων, και στις οργανώσεις των συνταξιούχων - όπου για ιστορικούς λόγους εφαρμόζεται κατά κανόνα το πλειοψηφικό σύστημα εκλογής - τόσο λόγω της συμμετοχής τους στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ όσο και λόγω του γεγονότος ότι οι οργανώσεις των συνταξιούχων λαμβάνουν θέσεις και δραστηριοποιούνται σχετικά με φλέγοντα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, όπως αυτά της κοινωνικής ασφάλισης και της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής. Για το λόγο αυτό επιβάλλεται η δημοκρατικότερη κατά το δυνατό αντιπροσώπευση των παρατάξεων που μετέχουν στις εκλογές στα όργανα της διοίκησης των σωματείων συνταξιούχων, η οποία επιτυγχάνεται με την παρούσα διάταξη.

Για τους λόγους αυτούς, τα άρθρα 10, 11, 12 και 13 του Ν. 1264/82 «Για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων» περί εκλογών, διεξαγωγής εκλογών, συστήματος εκλογών και ψηφοφορίας-πρακτικών διαλογής, είναι απαραίτητο να έχουν εφαρμογή και στις οργανώσεις των συνταξιούχων, όπου δεν ισχύουν σήμερα, οι διατάξεις περί απλής αναλογικής.

Άρθρο 27
Περιέλευση στο ΕΤΕΑ της περιουσίας του ΕΛΕΜ


Με τις προτεινόμενες διατάξεις προβλέπεται ότι το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Μελών Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας (ΕΛΕΜ) του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ) περιέρχεται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), στο οποίο έχουν ήδη υπαχθεί οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του.

Για την αναγκαιότητα και συνταγματικότητα της συγκεκριμένης ρύθμισης αναφέρονται τα εξής:

Ι. Το έτος 1951 συστάθηκε στο Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ), το οποίο λειτουργεί ως ν.π.ι.δ.- αλληλοβοηθητικό σωματείο, ο Εδικός Λογαριασμός Επικούρησης Μελών (ΕΛΕΜ), με σκοπό την παροχή μηνιαίας επικουρικής σύνταξης και λοιπών παροχών στο προσωπικό της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο ΕΛΕΜ συνιστά ένωση περιουσίας χωρίς νομική προσωπικότητα (ΑΠ 25/2008, Ολομ.), διότι σε αντίθεση με το ΤΥΠΑΤΕ, στο οποίο υπάγεται, δεν έχει προσλάβει τη μορφή νομικού προσώπου. Τελεί όμως, σε διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια έναντι του ΤΥΠΑΤΕ, όπως προκύπτει σαφώς από τα άρθρα 3 και 25 του Καταστατικού του ΤΥΠΑΤΕ και 2,3,4, 5 και 8 του Κανονισμού του ΕΛΕΜ.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα πρόσωπα που ασφαλίζονταν για επικουρική σύνταξη στον ΕΛΕΜ εξαιρούντο της επικουρικής ασφάλισής τους στο τέως ΕΤΕΑΜ (αρχικά ΙΚΑ-ΤΕΑΜ και ήδη ΕΤΕΑ), κατ εφαρμογή του άρθρου 18 παρ. 3 του ν.1902/1990.

ΙΙ. Κατ' εφαρμογή του άρθρου 58 του ν.3371/2005, οι προσλαμβανόμενοι από 1.1.2005 και μετά στην Αγροτική Τράπεζα ασφαλίζονταν υποχρεωτικά για επικουρική σύνταξη στο τ. ΕΤΕΑΜ (νυν ΕΤΕΑ), ενώ οι ήδη ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του ΕΛΕΜ εντάχθηκαν από 1.1.2007 στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), βάσει των διατάξεων του άρθρου 38 παρ.2 του ν.3522/2006, και στη συνέχεια στο ΕΤΕΑ, από 1.3.2013, δυνάμει του άρθρου 36 του ν.4052/2012 και του άρθρου 12 της ΠΝΠ της 31.12.12, που κυρώθηκε με το ν.4147/2013.

Βάσει του άρθρου 62 παρ. 6 του ν.3371/2005, ο ΕΛΕΜ δε διαλύθηκε, ούτε εθίγη η περιουσία του, καθώς υφίστατο διένεξη μεταξύ της εργοδότριας Αγροτικής Τράπεζας και των εργαζομένων σ' αυτή ως προς τη διάλυσή του. Η δε πρώην ΑΤΕ υποχρεώθηκε να καταβάλλει ως εργοδότης για την κάλυψη της δαπάνης του ΕΤΑΤ 380.000.000 ευρώ, μετά από ειδική οικονομική μελέτη, από τα οποία 40.000.000 ευρώ εξακολουθούν να οφείλονται στο ΕΤΕΑ από τον εκκαθαριστή της πρώην ATE, ως καθολικό διάδοχο του ΕΤΑΤ κατά τα άρθρα 36 και 45 του ν.4052/2012.

Επισημαίνεται, όμως, ότι η ειδική οικονομική μελέτη εκπονήθηκε με την παραδοχή ότι ο ΕΛΕΜ διαλύεται και οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του εντάσσονται στο τ. ΕΤΕΑΜ (νυν ΕΤΕΑ), με συνολική οικονομική επιβάρυνση ύψους 553,33 εκατομμυρίων ευρώ (γενικά ασφαλιστικά δικαιώματα). Το δε ΕΤΑΤ επιβαρύνεται με την καταβολή επιπλέον ποσών επικουρικής σύνταξης για τους μέχρι 31.12.1992 ασφαλισμένους (ειδικά ασφαλιστικά δικαιώματα) ύψους 380,2 εκατομμυρίων. Συνεπώς, με βάση την ειδική οικονομική μελέτη του ν. 3371/2005, το σύνολο της οικονομικής επιβάρυνσης του ΕΤΕΑΜ και του ΕΤΑΤ, η συνολική δηλαδή δαπάνη για τις συντάξεις του ΕΛΕΜ που έπρεπε να καλύψει η Αγροτική Τράπεζα ως εργοδότης, ανερχόταν στο ποσό των 933,35 εκατομμυρίων ευρώ και όχι στο ποσό των 380 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρεται στο άρθρο 38 του ν. 3522/2006.

Μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΤΕ, την 27.7.2012, διακόπηκε η καταβολή εισφορών στο ΕΤΑΤ και όσοι από τους πρώην υπαλλήλους της προσλήφθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς (1800 άτομα περίπου) ασφαλίζονται για επικουρική σύνταξη στο ΕΤΕΑ.
Κατόπιν των ανωτέρω, από την ημερομηνία ένταξης του ΕΤΑΤ στο ΕΤΕΑ, ήτοι από 1.3.2013 και εφεξής, το ΕΤΕΑ άρχισε να επιβαρύνεται τόσο με την καταβολή της σύνταξης 7.496 ήδη συνταξιούχων, αρχικά του ΕΛΕΜ και στη συνέχεια του ΕΤΑΤ, όσο και με την υποχρέωση καταβολής σύνταξης σε μελλοντικούς συνταξιούχους που προέρχονται από τον ΕΛΕΜ - νυν ασφαλισμένους του ΕΤΕΑ-, χωρίς να έχει εισπράξει ουδεμία εισφορά εργαζόμενου ή εργοδότη, καταβληθείσα στον ΕΛΕΜ, για τη χρηματοδότηση των συντάξεων αυτών, καθώς η κινητή και ακίνητη περιουσία του ΕΛΕΜ δεν αφαιρέθηκε από αυτό.

ΙΙΙ. Η ως άνω κατάσταση δημιουργεί ελλείμματα στο ΕΤΕΑ και δεδομένης της προαναφερόμενης δυσμενούς αναλογίας ασφαλισμένων και συνταξιούχων ΕΛΕΜ, είναι φανερό ότι με τη καταβολή των συντάξεων των συνταξιούχων του ΕΛΕΜ δεν επιβαρύνονται οι 1800 περίπου εν ενεργεία πρώην ασφαλισμένοι του ΕΛΕΜ, που καταβάλλουν εισφορά στο ΕΤΕΑ, αλλά το σύνολο των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων του ΕΤΕΑ. Ως εκ τούτου, η μη περιέλευση της περιουσίας του ΕΛΕΜ στο ΕΤΕΑ θα αποβεί σε βάρος των υπολοίπων συνταξιούχων του Ταμείου και θα αποτελέσει την αιτία δημιουργίας ολοένα και μεγαλύτερων ελλειμμάτων στο ΕΤΕΑ θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του.

IV. Οι εισφορές που έχουν καταβάλει στον ΕΛΕΜ όσοι -ασφαλισμένοι ή ήδη συνταξιούχοι, των οποίων οι συντάξεις επιβαρύνουν τους ασφαλισμένους του ΕΤΕΑ- προσλήφθηκαν στην πρώην ΑΤΕ πριν την 1.1.2005, από προσλήψεως τους στην ΑΤΕ ως την 1.1.2007, ημερομηνία υποχρεωτικής υπαγωγής τους στο ΕΤΑΤ, έχουν διαμορφώσει το αποθεματικό του ΕΛΕΜ.

V. Συνοψίζοντας τα ανωτέρω, δεδομένου ότι η περιουσία του ΕΛΕΜ δεν ανήκει σε αυτόν με την έννοια της ατομικής ιδιοκτησίας, αλλά με την έννοια του μέσου για την υλοποίηση των σκοπών δημοσίου συμφέροντος, για την εξυπηρέτηση των οποίων ο φορέας αυτός έχει συσταθεί, μετά τη διαμορφωθείσα ως άνω κατάσταση και στο πλαίσιο της κατά το άρθρο 22 παρ.5 του Συντάγματος κρατικής μέριμνας για την κοινωνική ασφάλιση, προτείνεται η περιέλευση της περιουσίας του ΕΛΕΜ στο ΕΤΕΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η σύνταξη των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΕΛΕΜ, από τις εισφορές των οποίων έχει διαμορφωθεί η περιουσία αυτή.

Άρθρο 28
Ασφάλιση πωλητών λαϊκού λαχείου


Με την παρούσα διάταξη επαναρυθμίζεται η υπαγωγή στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ των πωλητών Λαϊκού Λαχείου. Οι πωλητές Λαϊκού Λαχείου υπήχθησαν στην ασφάλιση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ με την αριθμ. 46338/5731/22.1.1948 απόφαση Υπουργού Εργασίας, όπως αντικαταστάθηκε με την αριθμ. 18023/Ι. 220/3.41.1958 απόφαση και ίσχυσε έκτοτε και μέχρι 30.4.2014.

Με το ν. 4183/2013 (ΦΕΚ 186, Α') κυρώθηκε και απέκτησε ισχύ νόμου η «Σύμβαση παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων και άλλες διατάξεις», με την οποία το δικαίωμα του Ελληνικού Δημοσίου για την αποκλειστική λειτουργία, κυκλοφορία και εν γένει διαχείριση των Κρατικών Λαχείων μεταβιβάστηκε στην ΑΕ με την επωνυμία «Ελληνικά Λαχεία-Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής, Λειτουργίας-Κυκλοφορίας, Προβολής και Διαχείρισης Λαχείων». Παράλληλα τέθηκε σε αναστολή, από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της εν λόγω Σύμβασης Παραχώρησης, δηλαδή από 1.5.2014, μεταξύ άλλων, η αριθμ. 46338/5731/22.1.1948 απόφαση Υπουργού Εργασίας, όπως ισχύει, περί εγκρίσεως του Κανονισμού ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ των πωλητών Λαϊκού Λαχείου, με αποτέλεσμα η εν λόγω κατηγορία εργαζομένων να βρίσκεται από την ημερομηνία αυτή ανασφάλιστη.

Κατόπιν αυτού, κρίνεται αναγκαία η θέσπιση της παρούσας διάταξης αφενός για την ασφαλιστική τακτοποίηση των πωλητών Λαϊκού Λαχείου, μια οικονομικά ασθενή και ευάλωτη κατηγορία εργαζομένων, και μάλιστα αναδρομικά από 1.5.2014 και αφετέρου για τη διασφάλιση των εσόδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Άρθρο 29
Ασφάλιση πολιτών τρίτης χώρας στον ΟΓΑ για εποχική εργασία ή ως αλιεργάτες.


Από την ισχύουσα νομοθεσία του ΟΓΑ και ειδικότερα από τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 7 του ν.3232/2004 (ΦΕΚ 48 Α) όπως ισχύει μετά την αντικατάστασή του από την παρ.10 του άρθρου 52 του ν.3518/2006 (ΦΕΚ 272 Α), προβλέπεται ότι οι αλλοδαποί εργαζόμενοι (πολίτες τρίτης χώρας) που προσκαλούνται να απασχοληθούν στην αγροτική οικονομία ή σε εκμεταλλεύσεις της παρ.1α του ανωτέρω άρθρου, ασφαλίζονται στον ΟΓΑ από την είσοδό τους στην χώρα. Ως κατώτερη υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία για την ασφάλισή τους ορίζεται η 5η, εκτός αν ο εργοδότης επιλέξει ανώτερη κατηγορία. Από τον ανωτέρω νόμο προβλέπεται ότι το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτική εισφορά, ασφαλιστική εισφορά, εισφορά κλάδου ασθένειας και Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας ), βαρύνουν τον εργοδότη.

Επίσης, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 14 του ν.4251/2014 (ΦΕΚ 80Α), αν ο εργοδότης επιθυμεί να απασχολήσει πολίτη τρίτης χώρας στην αγροτική οικονομία ή σε εκμετάλλευση της παρ.1 του άρθρου 7 του ν.3232/3004, ως ισχύει, οφείλει να καταθέσει μεταξύ των λοιπών οριζόμενων δικαιολογητικών και αποδεικτικό καταβολής από τον εργοδότη στον ΟΓΑ των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία και αντιστοιχούν σε διάστημα απασχόλησης δύο μηνών. Οι εισφορές που αντιστοιχούν στο υπολειπόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη της σύμβασης εργασίας θα καταβάλλονται από τον εργοδότη ανά δίμηνο.

Επειδή έχει παρατηρηθεί ότι για τους ως άνω μετακαλούμενους πολίτες τρίτης χώρας δεν υπάρχει συνέπεια στην καταβολή των εισφορών από τον εργοδότη προς τον ΟΓΑ, αφού για ελάχιστο αριθμό καταβάλλεται προκαταβολή και για ακόμα λιγότερους γίνεται εγγραφή στον ΟΓΑ και πληρώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές, με το δικαιολογητικό λόγο των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία, κρίνεται σκόπιμη η πιλοτική εφαρμογή της προτεινόμενης ρύθμισης, μέχρι 31-12-2015. Με την προτεινόμενη κατωτέρω ρύθμιση μειώνονται οι εισφορές για την ανωτέρω κατηγορία από την 5η υποχρεωτική, στη δεύτερη ασφαλιστική κατηγορία, πλην του κλάδου Υγείας που θα παραμείνει στην ισχύουσα σήμερα 5η ασφαλιστική κατηγορία, ή στην εκάστοτε ισχύουσα υποχρεωτική για τον ΟΓΑ, σε περίπτωση τροποποίησης.

Άρθρο 30
Επαναχορήγηση σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων


Με το Ν. 4093/2012 (ΦΕΚ. Α'222/12-11-2012) έγινε ανασχεδιασμός του πλαισίου συνταξιοδότησης των ανασφαλίστων υπερηλίκων και η μηνιαία συνταξιοδοτική παροχή που χορηγεί ο ΟΓΑ στα πρόσωπα αυτά χορηγείται με νέες αυστηρότερες προϋποθέσεις.

Ο νόμος όρισε επίσης ότι με τις ίδιες νέες προϋποθέσεις επανακρίνονται από 1-1-2013 και όσοι είχαν ήδη καταστεί συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ως άνω νόμου για να χορηγηθεί η παροχή του ανασφάλιστου υπερήλικα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι, εκτός της συμπλήρωσης του 67ου έτους της ηλικίας τους:

α) Να μην λαμβάνουν ή να μην δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού, και επίσης σε περίπτωση έγγαμων, να μη λαμβάνει ο/η σύζυγός τους σύνταξη μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής λόγω γήρατος του άρθρου 4 του ν.4169/1961.

β) Να διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι (20) έτη και

γ) Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων είκοσι (4.320) ευρώ ή στην περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων εξακοσίων σαράντα (8.640) ευρώ

Κατά συνέπεια, Έλληνες πολίτες και ομογενείς που λαμβάνουν σύνταξη μικρότερη από το ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής λόγω γήρατος του άρθρου 4 του ν. 4169/1961 (βασική σύνταξη του ΟΓΑ - που ανέρχεται σήμερα σε 360,00 € το μήνα) είτε από ελληνικούς φορείς κοινωνικής ασφάλισης, είτε από το εξωτερικό, δεν δικαιούνται πλέον την παροχή του ανασφάλιστου υπερήλικα.

Ακόμη, Έλληνες ομογενείς, αλλά και Έλληνες πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα μικρότερο της εικοσαετίας, δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τη σχετική παροχή.

Τέλος, επειδή σύμφωνα με τον Νόμο, λαμβάνεται υπόψη για τον έλεγχο του εισοδηματικού κριτηρίου όχι μόνο το πραγματικό εισόδημα, αλλά και το τεκμαρτό, με αποτέλεσμα όσοι έχουν ιδιοκατοίκηση και κατά συνέπεια τεκμαρτό ετήσιο εισόδημα, εξ αυτού του λόγου, μεγαλύτερο των 4.320 € ή 8.640 €, επί εγγάμων, αποκλείονται της παροχής αυτής, ενώ κατ' ουσίαν δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα.

Η εφαρμογή των ως άνω διατάξεων έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή της παροχής σε χιλιάδες δικαιούχους οι οποίοι νομίμως την ελάμβαναν μέχρι 1-1-2013, με συνακόλουθο και τη διακοπή της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα πρόσωπα αυτά, λόγω και της οικονομικής κρίσης αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Για να αμβλυνθεί το πρόβλημα αυτό έγιναν σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις και παρατάθηκε έως 29-2-2016 η ασφαλιστική κάλυψη των ανασφαλίστων υπερηλίκων συνταξιούχων του ΟΓΑ, των οποίων διακόπηκε η συνταξιοδότηση κατ' εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4093/2012.

Επειδή όμως το κοινωνικό πρόβλημα του δημιουργήθηκε είναι μεγάλο αλλά και η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι εξαιρετικά δύσκολη, κρίνεται σκόπιμο να τροποποιηθούν οι ισχύουσες διατάξεις για τη χορήγηση της παροχής του ανασφάλιστου υπερήλικα.

Η παροχή αυτή, θα χορηγείται αρχικά μειούμενη και θα ανέρχεται σε 260 € το μήνα, το δε ποσό αυτής θα εξισωθεί με το ποσό που χορηγείται σήμερα (360 € το μήνα) από 1-10-2016.

Με τις προτεινόμενες διατάξεις εφόσον οι ενδιαφερόμενοι λαμβάνουν σύνταξη από ελληνικό ή αλλοδαπό ασφαλιστικό φορέα μικρότερη, κατά ποσό, από τη συνταξιοδοτική παροχή του ΟΓΑ του άρθρου 4 του Ν 4169/1961, θα λαμβάνουν, εφόσον πληρούνται οι λοιπές προϋποθέσεις, τη διαφορά που προκύπτει από την αφαίρεση του ποσού που λαμβάνουν από το πλήρες ποσό της σύνταξης του άρθρου 4 του Ν 4169/61, όπως αυτό ορίζεται κάθε φορά.

Ακόμη με τις προτεινόμενες διατάξεις ορίζεται ότι:

α) απαραίτητη προϋπόθεση χορήγησης της σχετικής παροχής είναι η μόνιμη και νόμιμη διαμονή στην Ελλάδα για τα τελευταία δέκα έτη πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση αντί των είκοσι ετών που ισχύει σήμερα

β) στο συνολικό ετήσιο ατομικό η οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα δεν περιλαμβάνεται η αντικειμενική δαπάνη από ιδιοκατοικούμενη κύριο κατοικία μέχρι 100 τμ καθώς και τα προνοιακά επιδόματα που χορηγούνται σε ΑμεΑ.

γ) η εισφορά υγειονομικής περίθαλψης δεν μπορεί να είναι μικρότερη από αυτή που αντιστοιχεί στο πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής του άρθρου 4 του Ν. 4169/1961

δ) οι αιτήσεις για επαναχορήγηση των συντάξεων που διακόπηκαν πρέπει να συνοδεύονται απαραίτητα από δήλωση παραίτησης των αιτούντων από την άσκηση ενδικοφανών και ενδίκων μέσω κατά της πράξης διακοπής της σύνταξης

ε) ποσά συντάξεων που εισπράχτηκαν μέχρι της διακοπής της παροχής του ανασφάλιστου υπερήλικα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4093/2012, δεν αναζητούνται ως καλοπίστως εισπραχθέντα. Η διάταξη αυτή προτείνεται διότι έγινε σταδιακά ο έλεγχος και κατά συνέπεια η διακοπή της παροχής αναδρομικά από 1-1-2013 στους δικαιούχους που δεν πληρούσαν τα κριτήρια του νόμου με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν χρεωστικά υπόλοιπα, χωρίς ευθύνη των συνταξιούχων, οι οποίοι εισέπρατταν καλόπιστα τη σύνταξή τους.

Τέλος εξακολουθεί να ισχύει η διάταξη του Ν. 4093/2012 σύμφωνα με την οποία δεν δικαιούνται της σχετικής παροχής οι μοναχοί/ες που διαμένουν σε ιερές μονές και συντηρούνται από αυτές και όσοι εκτίουν ποινή φυλάκισης, ανεξαρτήτως λοιπών προϋποθέσεων.

Άρθρο 31
Κατάργηση του π. δ/τος 674/1979 (196 Α) περί υπαγωγής των υπαλλήλων του ΟΠΑΔ, ασφαλισμένων στον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ, στο καθεστώς του ν. 103/75 (167 A') για λήψη συμπληρωματικού εφάπαξ βοηθήματος


Το Ταμείο Υγείας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ), έχει ενταχθεί στον ΟΠΑΔ ως αυτοτελής Τομέας, ενώ οι Κλάδοι Επικουρικής Σύνταξης και Πρόνοιας του τ. ΤΑΔΚΥ (νυν ΕΤΕΑ) έχουν ενταχθεί στο ΤΕΑΔΥ και στο ΤΠΔΥ αντίστοιχα.

Οι υπάλληλοι των τ. ΤΑΔΚΥ και τ. ΤΥΔΚΥ είναι ασφαλισμένοι υποχρεωτικά στον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ για την λήψη εφάπαξ βοηθήματος μετά την αποχώρησή τους από την υπηρεσία.

Επίσης, με τις διατάξεις των Π.Δ. 673/1979 και 674/1979 (196 Α) υπήχθησαν στο καθεστώς του ν.103/75 για τη λήψη συμπληρωματικού εφάπαξ βοηθήματος σε περίπτωση που το εφάπαξ βοήθημα που λαμβάνουν από το ΤΠΔΚΥ υπολείπεται εκείνου που προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.103/75, όπως ο νόμος αυτός κάθε φορά ισχύει.

Το ποσοστό της πρόσθετης εισφοράς που προβλέπεται από το ανωτέρω Π.Δ/γμα ανέρχεται σε 2% στις αποδοχές των υπαλλήλων.

Επειδή, οι λόγοι για τους οποίους εκδόθηκαν τα παραπάνω διατάγματα έχουν εκλείψει, δεδομένου, ότι α) το εφάπαξ βοήθημα που λαμβάνουν οι υπάλληλοι από το ΤΠΔΚΥ τείνει να εξομοιωθεί με το εφάπαξ βοήθημα του ν.103/75 το οποίο είναι πλέον όσο με το εφάπαξ βοήθημα του ΤΠΔΥ και β) η τυχόν προκύπτουσα διαφορά είναι μηδενική ή κατά πολύ μικρότερη των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι υπάλληλοι για το σκοπό αυτό, με την διάταξη του άρθρου 58 παρ.6 του νόμου 3518/2006 (272 Α) καταργήθηκε το Π.Δ. 673/1979 και προβλέφθηκε η επιστροφή των καταβληθεισών εισφορών στους δικαιούχους του ΤΑΚΔΥ άτοκα.

Για τους ανωτέρω λόγους, αλλά και για ενιαία αντιμετώπιση των υπαλλήλων του ΤΥΔΚΥ (σήμερα απασχολούμενων στον ΟΠΑΔ ή σε άλλες υπηρεσίες) με αυτούς του τ. ΤΑΔΚΥ, με την αρίθμ. 288/31/10-10-2013 Απόφασή του, το ΔΣ του ΟΠΑΔ πρότεινε την παρακάτω διάταξη για την κατάργηση του Π.Δ. 674/1979 με την οποία θα καταργηθεί η σχετική κράτηση 2 % επί των αποδοχών τους αλλά και η παροχή συμπληρωματικού βοηθήματος από την προαναφερόμενη προκύπτουσα διαφορά και συνεπώς δεν θα επέλθει καμία οικονομική επιβάρυνση στον Οργανισμό.

Άρθρο 32
Κατάργηση της αναγνώρισης χρόνου προϋπηρεσίας στον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΠΔΚΥ) του ΤΠΔΥ.


Με την προτεινόμενη διάταξη καταργείται η δυνατότητα αναγνώρισης και εξαγοράς χρόνου προϋπηρεσίας των ασφαλισμένων του Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΠΔΚΥ) του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ). Το εφάπαξ βοήθημα που αποδίδεται από τον εν λόγω Τομέα στους ασφαλισμένους είναι πολλαπλάσιο της επικουρικής σύνταξης. Χρόνοι που εξαγοράζονται στην επικουρική σύνταξη από τον Τομέα ΤΑΔΚΥ του πρώην ΤΕΑΔΥ και ήδη ΕΤΕΑ υπολογίζονται και στο εφάπαξ που χορηγεί το ΤΠΔΚΥ με την καταβολή του αναλογούντος ποσού της εξαγοράς (25 % της αξίας της βάσει της ΥΑ Β/20102/17823/71 (Β 1621): Κατανομή πόρων, κινητής και ακίνητης περιουσίας του ΤΑΔΚΥ)).

Η προτεινόμενη ρύθμιση έχει ως στόχο και σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της αποτελεσματικότητας του ασφαλιστικού συστήματος και ιδιαίτερα του Τομέα Πρόνοιας των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων, προασπίζοντας τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Η λειτουργία του Ταμείου βασίζεται στην αρχή της ανταποδοτικότητας, η οποία όμως, εξαιτίας μιας σειράς αιτιών, όπως η ύπαρξη κατωτάτου ορίου υπολογισμού του εφάπαξ το οποίο προβλεπόταν για την Επικουρική και ίσχυε και για την Πρόνοια και η εξαγορά χρόνου προϋπηρεσίας για την επικουρική σύνταξη η οποία έχει άμεση συνέπεια στο εφάπαξ, ουσιαστικά καταργείται.

Ομοίως δε λόγω της διατάραξης κατά τα τελευταία χρόνια της σχέσης εισερχομένων και εξερχομένων στην ασφάλιση του Ταμείου λόγω της αθρόας και μαζικής εξόδου των δημοσίων υπαλλήλων και βεβαίως λόγω της δέσμευσης για πρόσληψη 1 νέου στη θέση 5 αποχωρούντων υπαλλήλων προκλήθηκε αφ' ενός η διόγκωση των οικονομικών προβλημάτων του Ταμείου με συνέπεια την αδυναμία αυτού ν' ανταποκριθεί άμεσα στην καταβολή του εφάπαξ και αφετέρου η συσσώρευση χιλιάδων εκκρεμών αιτήσεων. Επιπλέον, ο χρόνος που εξαγοράζεται από τους ασφαλισμένους έχει επίσης αυξηθεί, καθώς οι ασφαλισμένοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει το Ταμείο το εξάμηνο 4ος -9ος του 2014 σε σύνολο 1260 περιπτώσεων, οι 528 είχαν εξαγορά, ήτοι ποσοστό 41,94%. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το κόστος για κάθε έτος εξαγοράς ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 156,86 € ενώ παίρνει εφάπαξ ύψους 1.164,49 €. Από το Ταμείο υπολογίζεται ότι συνολικά η επιβάρυνση του Τομέα από τις εξαγορές είναι εξαιρετικά δυσανάλογη σε σχέση τα ποσά που εισπράττει από αυτές, και ανέρχεται περίπου στα 3 εκ. € ετησίως. Σημειώνεται επιπροσθέτως, ότι με τις διατάξεις των παρ. 6 και 7 του άρθρ. 47 του ν. 3996/2011 (170 Α'), έχει καταργηθεί η δυνατότητα αναγνώρισης και εξαγοράς χρόνου προϋπηρεσίας στον Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ.

Άρθρο 33
Σύνθεση Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών


Τα θέματα που εκδικάζονται στις Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές των Υποκ/των του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ είναι πολλά, περίπλοκα και εξειδικευμένα (εσόδων, παροχών, συντάξεων, μητρώου), με αποτέλεσμα να κρίνεται αναγκαία η παρουσία των Προϊσταμένων των Τμημάτων του Υποκ/τος κατά την εισήγηση των θεμάτων στις συνεδριάσεις των ΤΔΕ, προκειμένου να αναπτύσσουν στη συνεδρίαση τα εξειδικευμένα αυτά θέματα, παρέχοντας προς τα μέλη της Επιτροπής τις απαιτούμενες πληροφορίες, διευκρινίσεις ή γνώμες, δεδομένου ότι οι ίδιοι (Προϊστάμενοι Τμημάτων) έχουν την ευθύνη αντίκρουσης των ενστάσεων και την ευθύνη του Δευτεροβάθμιου Ελέγχου. Συνεπώς, οι προϊστάμενοι και των λοιπών τμημάτων δύνανται να συμμετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις για την εκδίκαση των υποθέσεων των ΤΔΕ ανεξαρτήτως του θέματος της συνεδρίασης.

Από την Ανωτέρω τροποποίηση διάταξης δεν προκαλείται δαπάνη ή πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στον Προϋπολογισμό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Άρθρο 34
Εναρμόνιση περιόδων αναπροσαρμογής εισφορών Λ.Α.Ε.


Σύμφωνα με τις διατάξεις του εδαφίου α της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του Ν. 3050/2002 (ΦΕΚ 214Α), η μηνιαία ατομική εισφορά των ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, αναπροσαρμόζεται ανά τριετία σύμφωνα με το μέσο όρο του ποσοστού αυξήσεως των ασφαλιστικών κατηγοριών της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν.2458/1997 της προηγούμενης τριετίας.

Επειδή ο ως άνω νόμος είχε εφαρμογή για πρώτη φορά από 1/10/2002, η μηνιαία εισφορά υπέρ Αγροτικής Εστίας αναπροσαρμόζεται εφεξής από τη 1η Οκτωβρίου του έτους συμπλήρωσης έκαστης τριετίας, ενώ σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 4 του Ν. 2458/97 όπως ισχύει, τα ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών επί των οποίων υπολογίζονται οι εισφορές του Κλάδου Σύνταξης και Ασθένειας αναπροσαρμόζονται την 1η Ιανουαρίου έκαστου έτους.

Κατά την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων και επειδή συνεισπράτονται οι ανωτέρω εισφορές, παρατηρούνται προβλήματα αφενός μεν κατά τον υπολογισμό του ποσού των οφειλόμενων εισφορών από τα τμήματα απονομής συντάξεων του ΟΓΑ και αφετέρου δυσκολίες εκ μέρους των Ανταποκριτών του Οργανισμού κατά τον υπολογισμό των ληξιπρόθεσμων εισφορών των ασφαλισμένων.

Για τους ανωτέρω λόγους και στο πλαίσιο απλούστευσης των διαδικασιών και αποφυγής λαθών προτείνεται η ακόλουθη διάταξη με την οποία εναρμονίζονται περίοδοι αναπροσαρμογής των εισφορών.

Άρθρο 35
Ένταξη των υπαλλήλων και των συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του ΟΓΑ, στις παροχές του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας με καταβολή ατομικής εισφοράς και χωρίς κρατική επιχορήγηση.


Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του αρ. 1 του Ν. 3050/2002 (ΦΕΚ 214Α) δικαιούχοι των παροχών του Λ.Α.Ε. είναι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ όλων των κατηγοριών και οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, οι οποίοι έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές, καθώς και τα μέλη οικογενείας αυτών

Προκειμένου οι δικαιούχοι του Λ.Α.Ε. να απολαμβάνουν έγκαιρα και απρόσκοπτα τις κοινωνικές παροχές που τους προσφέρονται μέσω των ετήσιων προγραμμάτων του, καθ' όλη την διάρκεια του έτους απασχολείται μεγάλο μέρος του προσωπικού του Οργανισμού εκτός των υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Εστίας και από άλλες εμπλεκόμενες Δ/νσεις όπως Μηχανογράφηση, Οικονομική Υπηρεσία, Κύρια Ασφάλιση, Συντάξεις, Επιθεώρηση, Περιφερειακά Υποκαταστήματα κλπ.

Επειδή στις προαναφερθείσες διατάξεις δεν υπάρχει πρόβλεψη οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ να συμπεριλαμβάνονται στους δικαιούχους των παροχών του Λ.Α.Ε., κρίνεται σκόπιμο να παρασχεθεί η δυνατότητα και στο προσωπικό του ΟΓΑ, ανεξάρτητα αν δικαιούται περίθαλψη από τον Οργανισμό ή από άλλο φορέα, να ενταχθεί στους δικαιούχους των παροχών του Λ.Α.Ε.

Οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ που θα υποβάλλουν αίτηση να είναι δικαιούχοι των παροχών του Λ.Α.Ε. θα καταβάλουν μηνιαία ατομική εισφορά το ύψος της οποίας είναι ίσο με το άθροισμα της ανώτατης μηνιαίας ατομικής εισφοράς των ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών για τον Λ.Α.Ε και της αντίστοιχης κρατικής επιχορήγησης ώστε αν μην υπάρξει επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Κατόπιν των ανωτέρω προτείνονται οι συγκεκριμένες διατάξεις.

Άρθρο 36
Κατάργηση ποινών νια οφειλέτες ατομικής εισφοράς στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ


Α. Επειδή, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 30 του ν. 4321/2015 "Η διάταξη του άρθρου 1 του α.ν. 86/1967, όπως ισχύει δεν εφαρμόζεται, όσον αφορά τις ατομικές εισφορές των ασφαλισμένων στον Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και στο Ενιαίο Ταμείο Αυτοτελώς Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ)", η δε διάταξη αυτή, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 31 του αυτού νόμου αρχίζει από τη δημοσίευση του στην ΕτΚ.

Β. Επειδή, περαιτέρω, σύμφωνα με τη διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του Π.Κ. "Αν από της τέλεση της πράξης έως την αμετάκλητη εκδίκαση της ισχύουν δύο ή περισσότεροι νόμοι, εφαρμόζεται αυτός που περιέχει τις ευμενέστερες για τον κατηγορούμενο διατάξεις", σύμφωνα δε με την παράγραφο 2 του αυτού άρθρου "Αν μεταγενέστερος νόμος χαρακτήρισε την πράξη όχι αξιόποινη παύει και η εκτέλεσης της ποινής που επιβλήθηκε καθώς και το ποινικό επακόλουθό της".

Γ. Επειδή, ενώ με την παράγραφο 1 του άρθρου 2 του Π.Κ. τίθεται ως όριο εφαρμογής του ηπιότερου ουσιαστικού ποινικού νόμου, το αμετάκλητο της εκδικάσεως της κατηγορίας, με την παράγραφο 2 του αυτού άρθρου ορίζεται, κατ' εξαίρεση, ότι και μετά το αμετάκλητο της εκδικάσεως εφαρμόζεται ο μετ' αυτό ηπιότερος νόμος, ο καταργών τον εφαρμοσθέντα κατά την εκδίκαση ή κηρύσσων την πράξη οπωσδήποτε ως ανέγκλητη, δηλαδή ο καταλύων το αξιόποινο αυτής.

Επειδή, κατ' ακολουθία τούτου, εάν η πράξη καταστεί ανέγκλητος προ του αμετακλήτου της καταδικαστικής απόφασης, κηρύσσεται ο καταδικασθείς αθώος από το Δικαστήριο αυτεπαγγέλτως, εάν δε μετά το αμετάκλητο της απόφασης, τότε δεν εκτελείται η ποινή και εάν άρχισε εκτελούμενη παύει η περαιτέρω εκτέλεση αυτής και των ποινικών επακολούθων ταύτης, κατά τη ρητή επιταγή της αυτής παραγράφου 2 του άρθρου 2 Π.Κ.

Ειδικότερα, εάν η πράξη καταστεί ανέγκλητος πριν την έναρξη της ποινικής δίωξης τότε και μόνο τότε ο Εισαγγελέας θα θέσει τη σχηματισθείσα δικογραφία στο αρχείο, ως νόμω αστήρικτου της μηνύσεως ή της αναφοράς, κατ' εφαρμογή του άρθρου 43 Κ.Π.Δ., εάν δε καταστεί ανέκκλητος μετά την έναρξη της ποινικής δίωξης και δη μετά την αμετάκλητη παραπομπή του κατηγορουμένου στο ακροατήριο, τότε αποκλειστικά αρμόδιο να κηρύξει αθώο τον κατηγορούμενο είναι μόνο το αρμόδιο Δικαστήριο διότι, η αρξάμενη ποινική δίωξη εάν δεν κατελήθη κατά την προδικασία από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, μόνο με δικαστική απόφαση σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό περατούται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 370 Κ.Π.Δ., καθώς μέχρι της εκδόσεως της αποφάσεως του πρωτοβαθμίου ή δευτεροβαθμίου δικαστηρίου η υπόθεση θεωρείται εκκρεμής.

Κατ' ακολουθία, συνεπώς, των ανωτέρω, σε συνδυασμό και με την πάγια νομολογία των Δικαστηρίων μας (βλ. και Γνωμ. Εισαγγελέα Α.Π. 2/1976, Π.Χ. ΚΣΤ 268), εφόσον, δυνάμει της διατάξεως του άρθρου 30 του ν. 4321/2015, οι σε αυτή αναφερόμενες πράξεις έχουν καταστεί ανέκκλητες, χωρίς όμως ταυτόχρονα, να αρθούν με ρητή διάταξη τα ποινικά επακόλουθα των καταγνωσθεισών ποινών, οι επί δε των πράξεων αυτών σχηματισθείσες δικογραφίες έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα στο ακροατήριο, η περάτωση των εκκρεμών ποινικών δικών μόνο με απόφαση του αρμόδιου ποινικού δικαστηρίου είναι δυνατό να επέλθει, κατά τις κείμενες ως άνω διατάξεις ο δε Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών ή Εφετών ουδεμία έχει αρμοδιότητα να θέσει τις οικείες δικογραφίες στο αρχείο, το μεν διότι αρξάμενης της ποινικής δίωξης δεν διαθέτει τοιαύτη ο Εισαγγελέας, το δε διότι ο νομοθέτης του ως άνω νόμου έπρεπε ρητά να χορηγήσει την αρμοδιότητα αυτήν στον Εισαγγελέα, εφόσον η υπ' αυτού θέση των ως άνω δικογραφιών θα ελάμβανε χώρα κατά παρέκκλιση των κείμενων δικονομικών διατάξεων και συνεπώς καθίσταται επιβεβλημένο να δοθεί αυτή η δυνατότητα με ρητή νομοθετική διάταξη, όπως άλλωστε, προβλέπεται στο άρθρο 20 του νόμου αυτού για τις φορολογικές παραβάσεις. Για τους λόγους αυτούς και για την αποφόρτιση των πινακίων των Δικαστηρίων μας, προτείνουμε να προστεθεί στο τέλος του άρθρου 30 του ν. 4321/2015 η σχετική διάταξη, και το άρθρο 30 διαμορφώνεται ως εξής:

Άρθρο 37
Έναρξη ισχύος


Με το Άρθρο 36 προβλέπεται η ισχύς του παρόντος νόμου αρχής γενομένης από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.


ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (Κ.Ε.Π.Α.)

Άρθρο 1
Ένταξη στα προνοιακά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης Ατόμων με Αναπηρία


α. Το άρθρο 46 του ν.4025/2011 (Α'228),όπως αυτό ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

Οι ενδιαφερόμενοι προς ένταξη στα προνοιακά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και οι δικαιούχοι των οποίων η ισχύς των γνωματεύσεων ή πιστοποιητικών αναπηρίας έχει λήξει, εξετάζονται υποχρεωτικά από 1/9/2011 για την πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας τους από τις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α., ως προϋπόθεση για τη χορήγηση ή παράταση των προνοιακών παροχών.

β. Στο ως άνω άρθρο προστίθενται οι παράγραφοι 2,3,4 και 5:
2. Από 1/10/2015 η διαδικασία ένταξης στα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης Ατόμων με Αναπηρία καθορίζεται ως εξής:
α) Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά στο Δήμο ο οποίος εντός είκοσι 20 ημερών τους ενημερώνει εγγράφως εάν πληρούν ή όχι τις προϋποθέσεις με βάση τα διοικητικά έγγραφα, όπως αυτά προβλέπονται από τη νομοθεσία που διέπει την αντίστοιχη παροχή ένταξής τους σε ένα ή περισσότερα από αυτά.
β) Σε περίπτωση που ο αιτών δεν πληροί τις ως άνω διοικητικές προϋποθέσεις ένταξής του σε πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης εκδίδεται διοικητική πράξη απόρριψης του σχετικού αιτήματος.
γ) Σε περίπτωση διοικητικής προέγκρισης του σχετικού αιτήματος, ο ενδιαφερόμενος παραπέμπεται στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή με τυποποιημένο Ειδικό Σημείωμα (παραπεμπτικό), στο οποίο θα αναγράφονται αναλυτικά οι απαιτούμενες ανά παροχή ιατρικές προϋποθέσεις.
δ) Με την υποβολή σχετικής αίτησης στα ΚΕ.Π.Α. βάσει του ανωτέρω ειδικού σημειώματος παραπομπής, ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήματος για ένταξη στα προνοιακά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης Ατόμων με Αναπηρία και κατά συνέπεια η ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης στο Δήμο συνιστά και την ημερομηνία έναρξης των οικονομικών αποτελεσμάτων αυτών.
ε) Η διαδικασία ένταξης σε ένα ή περισσότερα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης Ατόμων με Αναπηρία ολοκληρώνεται με την προσκόμιση από τον αιτούντα στην αρμόδια υπηρεσία χορήγησης αυτών της «Γνωστοποίησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Ποσοστού Αναπηρίας» από τα ΚΕ.Π.Α.
στ) Ειδικότερα κατά την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους της «Γνωστοποίησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Ποσοστού Αναπηρίας», οι αρμόδιες υπηρεσίες θα διενεργούν υποχρεωτικά έλεγχο, με ανάκτηση αυτής μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
3. Από 1/10/2015 η διαδικασία παράτασης των προνοιακών παροχών καθορίζεται ως εξής: α) Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης στα Άτομα με Αναπηρία διακόπτεται αυτοδίκαια από την επομένη της ημερομηνίας λήξης της ισχύουσας γνωμάτευσης.
β) Η αρμόδια υπηρεσία χορήγησης των προνοιακών παροχών υποχρεούται τρεις μήνες πριν από τη λήξη ισχύος της προηγούμενης γνωμάτευσης να ειδοποιεί εγγράφως τους δικαιούχους για επανυποβολή του αιτήματος χορήγησης των προνοιακών παροχών, κατά την ίδια ως άνω διαδικασία.
Η έναρξη των οικονομικών αποτελεσμάτων στην περίπτωση της παράτασης χορήγησης των προνοιακών παροχών εκκινεί από την επομένη της λήξης της προηγούμενης παροχής του επιδόματος μόνο στην περίπτωση που ο δικαιούχος υποβάλλει στην αρμόδια υπηρεσία τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, εντός προθεσμίας έξι (6) μηνών από την ημερομηνία λήξης της προηγούμενης γνωμάτευσης.
4. Οι αρμόδιες υπηρεσίες χορήγησης των προνοιακών παροχών δύνανται αυτεπάγγελτα ή κατ' εντολή της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας να διενεργούν τακτικούς ή έκτακτους επανελέγχους διοικητικής ή και ιατρικής φύσεως των καταβαλλόμενων οικονομικών ενισχύσεων, από τους οποίους εφόσον διαπιστώνεται η καταβολή αχρεωστήτως ποσών οικονομικών ενισχύσεων σε μη δικαιούχους, θα προβαίνουν είτε σε αναζήτηση αυτών σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της νομοθεσίας τους, είτε στον συμψηφισμό τους με τυχόν καταβαλλόμενα ποσά στο ίδιο πρόσωπο για άλλη προνοιακή παροχή.
5. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των καθ'ύλην αρμοδίων Αναπληρωτών Υπουργών δύνανται να ρυθμίζονται επιμέρους θέματα εφαρμογής του παρόντος, καθώς και να εναρμονίζεται η ορολογία των απαιτούμενων ιατρικών προϋποθέσεων για καθεμιά από τις προνοιακές παροχές με την ορολογία του εκάστοτε ισχύοντος Ενιαίου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας, όπως και κάθε άλλη λεπτομέρεια σχετική με τα ιατρικής φύσης θέματα χορήγησης των προνοιακών παροχών.

Άρθρο 2
Τροποποίηση παρ.1 του άρθρου 6 του ν.3863/2010


Η διάταξη της παρ.1 του άρθρου 6 του ν.3863/2010, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή της με την παρ.2 του άρθρου 76 του ν.3996/2011, αντικαθίσταται ως εξής:

«Από 1.9.2011 δημιουργείται Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), υπαγόμενο στη Διεύθυνση Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας της Διοίκησης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και των ανασφάλιστων, για τους οποίους απαιτείται πιστοποίηση της αναπηρίας. Οι Γνωστοποιήσεις Αποτελέσματος Πιστοποίησης Ποσοστού Αναπηρίας που εκδίδονται για κάθε νόμιμη χρήση από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) γίνονται υποχρεωτικά δεκτές και είναι δεσμευτικές για τους ανωτέρω φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου. Με κοινή απόφαση των συναρμοδίων Υπουργών, που εκδίδεται εντός εξαμήνου από τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εναρμονίζονται οι κανονιστικές διατάξεις για τη χορήγηση των πάσης φύσεως παροχών, επιδομάτων, οικονομικών ενισχύσεων, διευκολύνσεων ή απαλλαγών στα άτομα με αναπηρία, αρμοδιότητάς τους, με το θεσμικό πλαίσιο ΚΕ.Π.Α., προς εκπλήρωση του σκοπού της ενιαίας υγειονομικής κρίσης κατά τα ανωτέρω».

Άρθρο 3
Τροποποίηση παρ.5β του Άρθρου 6ν.3863/2010 - Κατάργηση παραβόλου ΚΕΠΑ για ανασφάλιστους και αιτούντες προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας


Η διάταξη της παρ.5β του Άρθρου 6 ν.3863/2010, όπως αυτή αντικαταστάθηκε με το άρθρο 61 του ν.4144/2013 και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

«Για κάθε εξεταζόμενη περίπτωση από την Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ΚΕ.Π.Α., το ποσό των 46,14 ευρώ, όπως αυτό καθορίζεται στη με αρ. Φ40021/26407/2051/2006 (Β'1829) υπουργική απόφαση, θα αποδίδεται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: α. από τους παραπέμποντες Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, για τους ασφαλισμένους β. από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους ανασφάλιστους, τους άπορους και τους αιτούντες παντός προνοιακού επιδόματος αναπηρίας, καθώς και για τυχόν επανεξετάσεις ήδη χορηγηθέντων προνοιακών επιδομάτων αναπηρίας.
Οι ανασφάλιστοι πολίτες προσκομίζουν βιβλιάριο υγείας ανασφαλίστου (ΒΥΑ), όπως αυτό προβλέπεται με την Κ.Υ.Α. «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο σύστημα Υγείας», οι άποροι το βιβλιάριο απόρου, ενώ οι αιτούντες παντός προνοιακού επιδόματος αναπηρίας, γνωμάτευση ΚΕ.Π.Α. σε ισχύ που πιστοποιεί ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50% , άλλως το τυποποιημένο Ειδικό Σημείωμα (παραπεμπτικό) που εκδίδεται από την αρμόδια υπηρεσία της Πρόνοιας, όπως αυτό, ως άνω, ορίζεται από 01/10/2015.
Οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης καταβάλλουν το ποσό για το σύνολο των ανά μήνα εξεταζόμενων περιστατικών, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα, σε ειδικό λογαριασμό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ βάσει συγκεντρωτικών καταστάσεων που αποστέλλονται από τις κατά τόπους Γραμματείες Κ.Ε.Π.Α.
Οι υπηρεσίες χορήγησης προνοιακών παροχών αποδίδουν, στο τέλος κάθε εξαμήνου, απολογιστικά στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το σύνολο των οφειλόμενων ποσών για τα παραπεμπόμενα από αυτές περιστατικά που εξετάζονται από τις Υγειονομικές Επιτροπές ΚΕ.Π.Α., βάσει σχετικών καταστάσεων που τους γνωστοποιούνται από τα αρμόδια ΚΕ.Π.Α.

Άρθρο 4
Τροποποίηση του άρθρου 7 του ν.3863/2010 - Συγκρότηση της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής - Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας (Ε.Π.Π.Π.Α.)


α. Η παράγραφος 1 του άρθρου 7 του ν.3863/2010, όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:

Συγκροτείται Ειδική Επιστημονική Επιτροπή η οποία προκαθορίζει με εκατοστιαία αναλογία, για όλους τους Ασφαλιστικούς Φορείς και το Δημόσιο, σε Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας το ποσοστό αναπηρίας που συνεπάγεται κάθε πάθηση ή βλάβη ή σωματική ή ψυχική ή πνευματική εξασθένηση ή η συνδυασμένη εμφάνιση τέτοιων παθήσεων ή βλαβών ή εξασθενήσεων, καθώς και οι υποτροπές αυτών. Η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή καθορίζει, επίσης, και τις παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Η επιτροπή απαρτίζεται από:
α. Τον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως πρόεδρο,
β. Τον Γενικό Διευθυντή Κοινωνικής Ασφάλισης, με αναπληρωτή τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κύριας Ασφάλισης Μισθωτών και Ασθενείας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
γ. Τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αναπηρίας και Ιατρικής της Εργασίας του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ως μέλος, με τον αναπληρωτή του,
δ. Ένα καθηγητή Καρδιολογίας της Ιατρικής Σχολής της ημεδαπής, ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως ,
ε. Ένα καθηγητή Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής της ημεδαπής, ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως ,
στ. Ένα καθηγητή Ωτορινολαρυγγολογίας της Ιατρικής Σχολής της ημεδαπής, ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως ,
ι. Ένα καθηγητή Οφθαλμολογίας της Ιατρικής Σχολής της ημεδαπής, ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως,
ια. Ένα ιατρό παθολόγο προερχόμενο από το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών, ως μέλος, με αναπληρωτή ένα ιατρό πνευμονολόγο προερχόμενο από το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών,
ιβ. Ένα ιατρό ορθοπεδικό, προερχόμενο από το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών
Επιτροπών, ως μέλος, με αναπληρωτή ένα ιατρό ρευματολόγο προερχόμενο από το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών,
ιγ. Ένα ιατρό χειρουργό από το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών, ως μέλος, με αναπληρωτή έναν ιατρό ουρολόγο προερχόμενο από το Ειδικό Σώμα Ιατρών Υγειονομικών Επιτροπών,
ιδ. Ένα ιατρό εργασίας, ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως,
ιε. Ένα ιατρό παιδοψυχίατρο που εργάζεται στις δομές αναπηρίας ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως,
ιστ. Ένα εκπρόσωπο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜεΑ), ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως,
ιζ. Ένα εκπρόσωπο της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Αναπηρίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Ε.Λ.Ι.Ε.Α.Κ.Α.Π.), ως μέλος, με τον αναπληρωτή του, ομοίως,

β) Στο άρθρο 7 του ν.3863/2010 προστίθεται παράγραφος 3 ως εξής :

«Ο Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας και οι παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον, αναθεωρούνται κάθε φορά, ύστερα από πρόταση της Διεύθυνσης Αναπηρίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με κοινή απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των καθ' ύλην αρμοδίων Αναπληρωτών Υπουργών και ύστερα από γνώμη της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής». Η β' υποπαράγραφος της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του ν.3863/2010 παύει εφεξής να ισχύει.

γ) Στο άρθρο 7 του ν.3863/2010 προστίθεται παράγραφος 4 ως εξής :

«Η λειτουργία της Επιτροπής διέπεται από τις διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας».

δ) Στο άρθρο 7 του ν.3863/2010 προστίθεται παράγραφος 5 ως εξής :

«Η ΥΑ Φ.8//2012 (ΥΑ Φ.80000/23951/417/8.11.2012 ΦΕΚ Β 3045 2012) παύει εφεξής να ισχύει» .

Άρθρο 5
Εξαίρεση των ιατρών του Ειδικού Σώματος Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α. από τις διατάξεις που διέπουν την επιλογή προσωπικού με σύμβαση έργου κατ'αναλογική εφαρμογή του Άρθρου 21 ν. 2190/1994


Το εδάφιο α' της παρ.4 του άρθρου 10 του ν.3812/2009 (ΦΕΚ 234/τ.Α'/28-12-2009) αντικαθίσταται ως εξής:

«α. Οι ιατροί του Ειδικού Σώματος Υγειονομικών Επιτροπών ΚΕ.Π.Α.»

Άρθρο 6
Εκπροσώπηση Ε.Σ.Α.με.Α. και Α.Γ.Σ.Σ.Ε. στο Δ.Σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


Το εδάφιο α' της παραγρ.7 του άρθρου 77 του ν. 3996/2011(ΦΕΚ Α-170) «Σώμα Επιθεωρητών εργασίας, θέματα εργατικά, κοινωνικής ασφάλισης, ΕΚΑΣ, ΟΑΕΔ κλπ» αντικαθίσταται ως εξής:

«Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διοικείται από δεκαεπταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από:...».

Το υποεδάφιο ββ) του εδαφίου α' της παραγρ.7 του άρθρου 77 του ν. 3996/2011 (ΦΕΚ Α- 170) «Σώμα Επιθεωρητών εργασίας, θέματα εργατικά, κοινωνικής ασφάλισης, ΕΚΑΣ, ΟΑΕΔ κλπ» αντικαθίσταται ως εξής :

Τρεις (3) εκπροσώπους των ασφαλισμένων που προτείνονται από τη ΓΣΕΕ, με τους αναπληρωτές τους και έναν εκπρόσωπο των ατόμων με αναπηρία, που προτείνεται από την ΕΣΑΜΕΑ, με τον αναπληρωτή του.

Το υποεδάφιο δδ) του ως άνω εδαφίου του εδαφίου α' της παραγρ.7 του άρθρου 77 του ν. 3996/2011 (ΦΕΚ Α-170) «Σώμα Επιθεωρητών εργασίας, θέματα εργατικά, κοινωνικής ασφάλισης, ΕΚΑΣ, ΟΑΕΔ κλπ» αντικαθίσταται ως εξής :

Ένα (1) εκπρόσωπο των συνταξιούχων, που προτείνεται από την Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, με τον αναπληρωτή του και έναν εκπρόσωπο των συνταξιούχων, που προτείνεται από την ΑΓΣΣΕ, με τον αναπληρωτή του.

Το εδάφιο β' της παραγρ.7 του άρθρου 77 του ν. 3996/2011 «Σώμα Επιθεωρητών εργασίας, θέματα εργατικά, κοινωνικής ασφάλισης, ΕΚΑΣ, ΟΑΕΔ κλπ» αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι εκπρόσωποι των ασφαλισμένων, των εργοδοτών και των συνταξιούχων, καθώς και ο υπάλληλος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διορίζονται από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους καθ' ύλην αρμοδίους Αναπληρωτές Υπουργούς κατόπιν προτάσεων που υποβάλλονται από τις ανωτέρω συνδικαλιστικές ή επαγγελματικές οργανώσεις ή σωματεία εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την έγγραφη ειδοποίησή τους. Σε περίπτωση μη υποβολής των σχετικών προτάσεων εντός της ανωτέρω προβλεπόμενης προθεσμίας, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης προβαίνει στο διορισμό των εκπροσώπων αυτών κατά την κρίση του».

Άρθρο 7
Κατάργηση αναστολής καταβολής εξωιδρυματικού επιδόματος παραπληγίας-τετραπληγίας κατά τη νοσηλεία των δικαιούχω
ν

Η υπ' αριθμόν Φ11321/1119/79/27.3.2013 (ΦΕΚ 909,Β) υπουργική απόφαση παύει εφεξής να ισχύει. Από τη δημοσίευση του παρόντος κάθε αντίθετη διάταξη καταργείται.

Άρθρο 8
Αντικατάσταση του όρου «τυφλότητα» με τον ειδικότερο όρο «αναπηρία όρασης» στην ΚΥΑ Δ29α/Φ.32/Γ.Π.οικ.10806/529


Το άρθρο 1 της ΚΥΑ Δ29α/Φ.32/Γ.Π.οικ.10806/529 (ΦΕΚ 1189/15.05.2013, τευχ. Β) ισχύει εφεξής ως ακολούθως:

«Προκειμένου για τη χορήγηση επιδομάτων σε τυφλά άτομα και άτομα με προβλήματα όρασης, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων για τα προνοιακά επιδόματα κάνουν δεκτές γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ που πιστοποιούν οπτική αναπηρία - αναπηρία όρασης από 80% και άνω».

Άρθρο 9
Παράταση χορήγησης αναπηρικής σύνταξης


Το άρθρο 66 του ν.4144/2013 (ΦΕΚ 88,Α), όπως αυτό ισχύει μετά τη συμπλήρωσή του με την παράγραφο 2 του άρθρου 8 του ν. 4237/2014 (ΦΕΚ 36,Α) ,όπως αυτή αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρο 141 του ν. 4251/2014 (ΦΕΚ 80,Α), αντικαθίσταται ως εξής :

«Στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας παρατείνεται για ένα εξάμηνο, με το ίδιο ποσό που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι πριν από τη λήξη του δικαιώματος, υπό την προϋπόθεση ότι για το δικαίωμα αυτό είχαν κριθεί από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή αναπηρίας, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. Εάν μετά τη γνωμάτευση των υγειονομικών επιτροπών ΚΕ.Π.Α., κριθεί ότι αυτοί οι ασφαλισμένοι δεν φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας ή φέρουν μικρότερο ποσοστό αναπηρίας, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές αναζητούνται άτοκα, δια συμψηφισμού, με μηνιαία παρακράτηση 20% από τις τυχόν χορηγούμενες συνταξιοδοτικές παροχές, ενώ στην περίπτωση που δεν χορηγούνται παροχές, αναζητούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε. Οι ως άνω ρυθμίσεις εφαρμόζονται και για όλα τα επιδόματα που χορηγούνται λόγω αναπηρίας (προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό απολύτου αναπηρίας κ.λπ.), καθώς και συντάξεις με αιτία την αναπηρία (συντάξεις θανάτου σε ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία παιδιά κ.λπ.), ενώ για τον ίδιο χρόνο παρατείνεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσων εμπίπτουν στο παρόν άρθρο. Η ισχύς του άρθρου αυτού για όλα τα πρόσωπα που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του λήγει την 31.12.2015.

Άρθρο 10
Τροποποίηση του άρθρου 27 του ν.1902/1990


Η περ. δ' της παρ.5 του άρθρου 27 του ν.1902/1990 αντικαθίσταται ως εξής:

Ο ασφαλισμένος θεωρείται ανάπηρος ή μερικά ανάπηρος κατά την έννοια των προηγούμενων εδαφίων, έστω και εάν η πάθηση ή βλάβη ή εξασθένηση σωματική ή πνευματική είναι προγενέστερη της υπαγωγής του στην ασφάλιση, εφ' όσον όμως η μεταγενέστερη της ασφάλισης αναπηρία φθάνει τουλάχιστον το 40% της κατά περίπτωση αναπηρίας. Το άρθρο 9 του ν.3863/2010 (ΦΕΚ 115, Α') καταργείται αφ' ης ίσχυσε.

Άρθρο 11
Οριστικοποίηση συντάξεων αναπηρίας


Οι προϋποθέσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (άρθρο 18 της αριθμ. 57440/1938 Υ.Α., όπως ισχύει, περί «Κανονισμού Ασφαλιστικής Αρμοδιότητας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ») (ΦΕΚ 33, Β') για την αυτοδίκαιη οριστικοποίηση της χορηγούμενης σύνταξης λόγω αναπηρίας που ισχύουν για τους μέχρι 31.12.1992 ασφαλισμένους του, εφαρμόζονται και για τους αντίστοιχους ασφαλισμένους Φορέων, Κλάδων και Τομέων Κοινωνικής Ασφάλισης, αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εφόσον από τις καταστατικές τους διατάξεις ή άλλες διατάξεις της νομοθεσίας δεν υφίσταται σχετική πρόβλεψη.

Ο χρόνος συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας και η υποβολή σε εξετάσεις από τις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές σε χρόνο προγενέστερο της ισχύος της διάταξης αυτής, συνυπολογίζονται για την κατά τα ανωτέρω οριστικοποίηση της σύνταξης λόγω αναπηρίας.

Άρθρο 12
Παροχή δυνατότητας στους συνταξιούχους ΟΓΑ δικαιούχους του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας τυφλούς, παραπληγικούς και απόλυτα αναπήρους που δεν έχουν μέλη οικογένειας δικαιούχους του Λ.Α.Ε. να έχουν συνοδό όταν συμμετέχουν στα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών.


Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του Ν. 3050/2002 προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:

Οι συνταξιούχοι ΟΓΑ δικαιούχοι του Λ.Α.Ε. που λαμβάνουν προσαύξηση του ποσού της σύνταξής τους λόγω απόλυτης αναπηρίας ή τυφλότητας ή επίδομα παραπληγίας- τετραπληγίας και συμμετέχουν στα προγράμματα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού καθώς και στο εκδρομικό πρόγραμμα εφόσον δεν έχουν μέλη οικογένειας δικαιούχους του Λ.Α.Ε., έχουν την δυνατότητα να συνοδεύονται από τρίτο πρόσωπο, στο οποίο χορηγείται σχετικό δελτίο του Λ.Α.Ε. συμμετοχής στο ίδιο πρόγραμμα.

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

Άρθρο 13
Συγκρότηση Ειδικών κλιμακίων ελέγχου


Με απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δύναται να συγκροτούνται ειδικά κλιμάκια ελέγχου, αποτελούμενα από υπαλλήλους του Ιδρύματος, τα οποία διενεργούν επιτόπιους ελέγχους κοινών επιχειρήσεων και οικοδομοτεχνικών έργων για τον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής, είτε αυτεπάγγελτα, είτε μετά από υπηρεσιακή αναφορά ή εντολή, με αρμοδιότητα σε όλη τη χώρα.

Με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζονται η διαδικασία συμμετοχής στα κλιμάκια, ο τρόπος οργάνωσής τους, η κατηγορία των συμμετεχόντων υπαλλήλων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.

Με κοινή Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υπουργού Οικονομικών καθορίζεται η ημερήσια αποζημίωση που θα καταβάλλεται στους συμμετέχοντες υπαλλήλους πέρα των προβλεπόμενων εξόδων μετακίνησης, οι όροι καταβολής και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

Εκπρόσωποι του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου της επιχείρησης, και αν δεν υπάρχει σωματείο του εργατικού κέντρου της περιοχής, δύνανται να παρευρίσκονται κατά την επιθεώρηση που ενεργούν τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Εργασίας και να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους.

Άρθρο 14
Παράταση ανώτατου ορίου παραμονής υπαλλήλων


Παρατείνεται μέχρι 31-12-2015 η παραμονή όσων υπαλλήλων των ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ λήγει το ανώτατο όριο παραμονής εντός του τρέχοντος έτους.

Άρθρο 15
Θέματα Διεύθυνσης της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της Περιφέρειας Αττικής


Το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 21 της με αριθμ. Φ21/1639/1998 (ΦΕΚ 1129 Β') απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων «Κανονισμός Λειτουργίας Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης ΙΚΑ», όπως αντικαταστάθηκε με την περίπτωση β της παραγράφου 3 του άρθρου 19 του ν. 3846/2010 (ΦΕΚ Α'66/11-5-10) αντικαθίσταται ως εξής:

«Στα Τμήματα της Διεύθυνσης της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της Περιφέρειας Αττικής προΐστανται υπάλληλοι των κλάδων ΠΕ Διοικητικού - Οικονομικού ή ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού ή ΔΕ Διοικητικών-Γραμματέων.».

Άρθρο 16
Αναλογική εφαρμογή στους ΦΚΑ των διατάξεων για κατασχέσεις κινητών κατά τις νυχτερινές ώρες και κατά τις εξαιρετέες μέρες σε βάρος επιχειρήσεων που οφείλουν μεγάλα ποσά


Τα εδάφια που προστέθηκαν στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 11 του ΝΔ 356/1974 (ΚΕΔΕ) με το άρθρο 1 της από 7/8/2013 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α' 176), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Ν.4218/2013 (ΦΕΚ Α' 268), εφαρμόζονται αναλογικά και για την είσπραξη των απαιτήσεων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Άρθρο 17
Δικαιώματα ΦΚΑ μετά την υπαγωγή οφειλετών σε ρύθμιση και συμμόρφωση


Οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης διατηρούν το δικαίωμα και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής που του χορηγήθηκε:

α) να εγγράφουν υποθήκες σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη, των συνυπόχρεων προσώπων ή των εγγυητών, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη,

β) να μην χορηγούν αποδεικτικό ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος επ' αυτού, εφόσον η οφειλή δεν είναι ασφαλισμένη.

γ) να προβαίνουν σε συμψηφισμό των χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη κατά του φορέα και μέχρι του ύψους των οφειλών, κατά τις διατάξεις του άρθρου 83 του Κ.Ε.Δ.Ε.. Στην περίπτωση αυτή τα ποσά των χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη συμψηφίζονται με τις τελευταίες δόσεις της ρύθμισης, όπως αυτές ορίζονται στην απόφαση του αρμόδιου οργάνου του ασφαλιστικού φορέα.

Άρθρο 18
Υποχρέωση παροχής στοιχειών στα ταμεία υποχρεωτικής επικουρικής ασφάλισης του άρθρου 36 του Ν.4052/2013


Οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης, οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, η Τράπεζα της Ελλάδος, οι τράπεζες και γενικότερα τα δημόσια και ιδιωτικά νομικά πρόσωπα υποχρεούνται να χορηγούν στα ταμεία υποχρεωτικής επικουρικής ασφάλισης του άρθρου 36 του Ν. 4052/2012 κάθε είδους στοιχείο σχετικό με την είσπραξη των προς τα Ταμεία αυτά οφειλόμενων εισφορών και τη διασταύρωση των στοιχείων των εργοδοτών και ασφαλισμένων. Τα Ταμεία επιβαρύνονται με την απαιτούμενη δαπάνη για τη χορήγηση των στοιχείων αυτών.

Άρθρο 19
Ρύθμιση για μη δέσμευση οφειλομένων εισφορών προς ΦΚΑ


Τα ποσά που κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών Φορέων Κοινωνικών Ασφάλισης και αφορούν κατά δήλωση του καταθέτη εξόφληση τμηματική ή ολική οφειλών ή/και εισφορών προς του Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ακατάσχετα έναντι πάντων και δεν δύνανται να αποδοθούν σε οποιονδήποτε τρίτο δανειστή πλην του ΦΚΑ, υπέρ του οποίου κατατίθενται.

ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ

Άρθρο 20
Ασφάλιση δημοσιογράφων απασχολούμενων σε γραφεία τύπου αθλητικών ομοσπονδιών στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ


Δημοσιογράφοι, οι οποίοι απασχολούνται με την ιδιότητα του συντάκτη κατά κύριο επάγγελμα με σχέση εξαρτημένης εργασίας στα Γραφεία Τύπου των αθλητικών ομοσπονδιών που είναι αναγνωρισμένες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπάγονται υποχρεωτικά από την 1η του επόμενου της δημοσίευσης του νόμου αυτού μήνα στην ασφάλιση του Τομέα Σύνταξης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ) και του Λογαριασμού Ανεργίας Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Ε.Τ.Α.Π-Μ.Μ.Ε, με την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει πενταετή ασφάλιση στον Τομέα Σύνταξης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ) του Ε.Τ.Α.Π-Μ.Μ.Ε και δεν είναι τακτικοί ή μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου, ν.π.δ.δ. , δημοσίων επιχειρήσεων ή των Ο.Τ.Α.

Για την ασφάλιση των ανωτέρω εργαζομένων καταβάλλεται :

α) στον Τομέα Σύνταξης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ), εργοδοτική εισφορά 7,5% και εισφορά ασφαλισμένου 8,5% ,

β)στον Λογαριασμό Ανεργίας Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης εισφορά 2% , η οποία βαρύνει τον εργοδότη.

Οι εισφορές αυτές υπολογίζονται επί του συνόλου των αποδοχών των ανωτέρω εργαζομένων για την συγκεκριμένη απασχόλησή τους και δεν μπορεί να είναι κατώτερες όσων προβλέπονται για τους λοιπούς ασφαλισμένους της Α' Διεύθυνσης του Ε.Τ.Α.Π-Μ.Μ.Ε

Άρθρο 21
Θέματα ασφάλισης υπαγομένων στον Τομέα Ασφάλισης Τεχνιτών Τύπου Αθηνών (τ. ΤΑΤΤΑ)


1. Η διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4075/2012 (Α'89) καταργείται.

2α. Η πρόσθετη εισφορά 3,6% της παρ. 4 του άρθρου 4 του ν. 1186/1981 (Α'202), καταβάλλεται από όλους τους υπαγόμενους στην ασφάλιση του Τομέα Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, για τη συνταξιοδότησή τους λόγω γήρατος, σύμφωνα με τις διατάξεις περί βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του Α.Ν 1846/1951 (Α'179) «περί Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

β. Στους ασφαλισμένους τεχνικούς τύπου του Τομέα Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, παρέχεται η δυνατότητα αναγνώρισης με εξαγορά χρόνου βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων για το διάστημα, που σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 33 του ν. 4075/2012 (Α'89), διακόπηκε η παρακράτηση της ανωτέρω πρόσθετης εισφοράς, μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος.

Η εξαγορά του παραπάνω χρόνου, γίνεται για κάθε μήνα με ποσοστό εισφοράς 3,60% επί των ασφαλιστέων αποδοχών Δεκεμβρίου 2011.

Η εξόφληση του ποσού της εξαγοράς γίνεται είτε εφάπαξ εντός τριμήνου από την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης αναγνώρισης, οπότε παρέχεται έκπτωση 15% είτε σε μηνιαίες δόσεις ο αριθμός των οποίων ισούται με τον αριθμό των αναγνωριζόμενων μηνών.

Σε περίπτωση συνταξιοδότησης η παρακράτηση γίνεται από τη σύνταξη.

3. Ειδικά, εφόσον οι ασφαλισμένοι τεχνικοί τύπου του Τομέα Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών και Θεσσαλονίκης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ δεν δικαιούνται και δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιονδήποτε Φορέα Κύριας Ασφάλισης και εκκρεμεί αίτηση συνταξιοδότησης από 1.1.2012 έως την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, δικαιούνται να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα κατά σαράντα πέντε (45) ημέρες για κάθε έτος πληρωμής της ανωτέρω προσαύξησης, από το εκάστοτε-κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης- προβλεπόμενο όριο ηλικίας.

4. Στους ασφαλισμένους που καταβάλουν την ανωτέρω εισφορά και δεν συνταξιοδοτούνται σύμφωνα με τις ηλικιακές προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις περί βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων του άρθρου 28 παρ.5 του Α.Ν 1846/1951 (Α'179), όπως ισχύουν, αλλά σε μεγαλύτερα όρια κατά τουλάχιστον ένα πλήρες έτος όρια ηλικίας, χορηγείται προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης.

Τα ύψος της προσαύξησης ανά πλήρες έτος καταβολής του επασφάλιστρου, καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά από αναλογιστική μελέτη.

Άρθρο 22
Προθεσμία ενός έτους για εξαγορά χρόνου ασφάλισης επαναπροσληφθέντων με το ν. 2190/1994


Όσοι έχουν επαναπροσληφθεί με τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν.2190/1994 (ΦΕΚ Α, 68) της παρ. 25 του άρθρου 14 του ν.2266/1994 (ΦΕΚ Α, 218) και της παρ. 4 του άρθρου 3 του ν.2349/1995 (ΦΕΚ Α, 224) μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στους οικείους ασφαλιστικούς φορείς για αναγνώριση ως συντάξιμου με εξαγορά του εκτός υπηρεσίας χρόνου, μέσα σε ένα (1) έτος από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου. Η αναγνώριση γίνεται σύμφωνα με τους όρους και τη διαδικασία της παρ. 7 του άρθρου 25 του ν.2190/1994 και της υπ' αριθμ. 45/οικ.982/1995 (ΦΕΚ Β, 428) απόφασης του υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Άρθρο 23
Θέματα ασφάλισης του π. Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού ΗΣΑΠ


Οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 144 του Ν. 3655/2008 (ΦΕΚ. 58 τ. Ά),όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν, εφαρμόζονται και για τις ασφαλισμένες γυναίκες του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού ΗΣΑΠ (τ. ΤΣΠ-ΗΣΑΠ). Η ισχύς της διάταξης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευση του ν. 3655/2008 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τα δε οικονομικά αποτελέσματα αρχίζουν από την υποβολή των σχετικών αιτήσεων συνταξιοδότησης και σε καμία περίπτωση πριν την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Άρθρο 24
Ασφάλιση συμμετεχόντων σε προγράμματα του ΚΕΘΕΑ


«Οι συμμετέχοντες σε προγράμματα κοινωνικής επανένταξης και επαγγελματικής εκπαίδευσης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), που απασχολούνται για το σκοπό αυτό σε παραγωγικές μονάδες του ΚΕ.Θ.Ε.Α. σύμφωνα με το άρθρο 45 του π.δ. 148/2007 (ΦΕΚ Α,191), υπάγονται στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. για τον κίνδυνο του ατυχήματος και, εφόσον κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στα προγράμματα αυτά δεν καλύπτονται για παροχές ασθένειας σε είδος, άμεσα ή έμμεσα, από το δημόσιο ή άλλον ασφαλιστικό οργανισμό, υπάγονται και γι' αυτόν τον κίνδυνο στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Για την ασφάλιση τους για τον κίνδυνο του ατυχήματος, καταβάλλονται οι αναλογούσες εισφορές, οι οποίες υπολογίζονται σε ποσοστό 1% επί του τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης και βαρύνουν το ΚΕ.Θ.Ε.Α.. Για την ασφάλισή τους για παροχές ασθένειας σε είδος, καταβάλλονται οι αναλογούσες ισχύουσες εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη, οι οποίες υπολογίζονται επί του τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης και βαρύνουν επίσης το ΚΕ.Θ.Ε.Α.. »

Άρθρο 25
Αναγνώριση χρόνου θητείας αντιρρησιών συνείδησης ασφαλισμένων σε φορείς αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


«Οι ασφαλισμένοι των φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με προϋποθέσεις που ίσχυαν μέχρι και 31-12¬2010, καθώς και όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από 01-01-2011 και εφεξής με προϋποθέσεις συνταξιοδότησης που δεν τροποποιήθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν.3863/2010 (Α' 115), μπορούν, μετά από σχετική αίτηση, να αναγνωρίζουν ως χρόνο ασφάλισης, το χρόνο προσωρινής κράτησης ή φυλάκισης που εξέτισαν μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 2510/1997 (Α' 136) για το στρατιωτικό αδίκημα της ανυπακοής ή της ανυποταξίας του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα.
Για την αναγνώριση και εξαγορά του χρόνου αυτού εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν. 1358/1983 (Α' 60), όπως ισχύει.»

Άρθρο 26
Εφαρμογή συστήματος απλής αναλογικής στις οργανώσεις των συνταξιούχων


Στον Νόμο 1264/82 προστίθεται άρθρο 13α με το εξής περιεχόμενο:

«Οι διατάξεις των άρθρων 10, 11, 12 και 13 του παρόντος Νόμου (Ν. 1264/82) εφαρμόζονται κατά αναλογίαν στις οργανώσεις των συνταξιούχων».

Άρθρο 27
Περιέλευση στο ΕΤΕΑ της περιουσίας του ΕΛΕΜ


Το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ειδικού Λογαριασμού Επικούρησης Μελών Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας (ΕΛΕΜ) του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ) περιέρχεται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), χωρίς την καταβολή φόρου, τέλους ή δικαιώματος υπέρ του Δημοσίου, ΟΤΑ ή άλλων προσώπων.

Για τη μεταβίβαση της κυριότητας των ακινήτων, εκδίδεται διαπιστωτική πράξη από τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία μεταγράφεται ατελώς στα βιβλία μεταγραφών των οικείων Υποθηκοφυλακείων ή Κτηματολογικών Γραφείων.

Εισφορές ασφαλισμένου και εργοδότη που νόμιμα καταβλήθηκαν στον ΕΛΕΜ μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου αυτού δεν επιστρέφονται.

Άρθρο 28
Ασφάλιση πωλητών λαϊκού λαχείου


1. Η προβλεπόμενη από το άρθρο δεύτερο παρ. 1 περ. (ι) του ν.4183/2013 (ΦΕΚ 186, Α') αναστολή της αριθμ. 46338/5731/22.1.1948 (ΦΕΚ 11,Β), υπουργικής απόφασης, όπως ισχύει, καταργείται από της ισχύος της.

Το Κεφάλαιο ΙΓ' του Κανονισμού Ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τροποποιείται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία εκδίδεται σύμφωνα με το άρθρο 16 του α.ν. 1846/1951 (ΦΕΚ 179, Α'), και ρυθμίζεται η έναρξη ισχύος του νέου τρόπου ασφάλισης των πωλητών λαϊκού λαχείου, τα ασφαλιστέα πρόσωπα, οι καλυπτόμενοι κίνδυνοι, το ύψος και ο τρόπος υπολογισμού και καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών (ασφαλισμένου και εργοδότη), η δυνατότητα επαύξησης της εργοδοτικής εισφοράς στην περίπτωση που το ύψος αυτής δεν καλύπτει το σύνολο των ασφαλιστέων προσώπων, η αναδρομική ασφαλιστική τακτοποίηση, οι προθεσμίες καταβολής των εισφορών, η δυνατότητα απαλλαγής για μεταβατικό διάστημα από προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσμης καταβολής των εισφορών, ο τρόπος υπολογισμού των ημερών ασφάλισης, οι προϋποθέσεις εγγραφής και διαγραφής στον ασφαλιστικό συνεταιρισμό, η αναστολή και διακοπή της ασφάλισης, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την ασφαλιστική τακτοποίηση των πωλητών λαϊκού λαχείου.

2α. Η υπέρ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εργοδοτική ασφαλιστική εισφορά για τα κατά την παράγραφο 1 ασφαλιζόμενα πρόσωπα ορίζεται σε ποσοστό 1% επί του ποσού της προμήθειας επί των πωλούμενων γραμματίων του Λαϊκού Λαχείου και εισπράττεται και καταβάλλεται στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ από τον εκάστοτε Παραχωρησιούχο που κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολής και διαχείρισης των Λαϊκών Λαχείων (όπως ορίζεται στο ν. ΙΝΖ/1905 και στην αριθμ. Μ 14724/1941 Υ.Α.) που διεξάγονται επίγεια με τη χρήση Λαχνών.

Σε περίπτωση μη καταβολής ή εκπρόθεσμης καταβολής της εισφοράς αυτής επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από το άρθρο 27 του α.ν. 1846/1951 πρόσθετα τέλη και προσαυξήσεις, όπως ισχύει.

β. Η υπέρ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εισφορά ασφαλισμένου βαρύνει τους ίδιους τους ασφαλισμένους και εισπράττεται και καταβάλλεται από τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Συνεταιρισμών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η μη καταβολή των εισφορών ασφαλισμένου εντός της κατά το άρθρο 26 του α.ν. 1846/1951 οριζόμενης προθεσμίας συνεπάγεται τις προβλεπόμενες από το άρθρο 27 του νόμου αυτού κυρώσεις σε βάρος των Συνεταιρισμών.»

Άρθρο 29
Ασφάλιση πολιτών τρίτης χώρας στον ΟΓΑ για εποχική εργασία ή ως αλιεργάτες


Ως κατώτερη υποχρεωτική ασφαλιστική κατηγορία σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.6 του άρθρου 7 του ν.3232/2004 (ΦΕΚ 48 Α), όπως αντικαταστάθηκε από την παρ.10 του άρθρου 52 του ν.3518/2006 (ΦΕΚ 272 Α) για την ασφάλιση πολιτών τρίτων χωρών που προσκαλούνται να απασχοληθούν στην αγροτική οικονομία ή σε εκμεταλλεύσεις της παρ.1 του άρθρου 52 του ν.3518/2006 ορίζεται για το έτος 2015 η δεύτερη (2η) αντί της πέμπτης (5ης) ασφαλιστικής κατηγορίας, πλην των εισφορών κλάδου υγείας οι οποίες υπολογίζονται επί της εκάστοτε υποχρεωτικής για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ ασφαλιστικής κατηγορίας.

Άρθρο 30
Επαναχορήγηση σύνταξης ανασφάλιστων υπερηλίκων


1. Από 1-10-2015 η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων του ν. 1296/1982 (ΦΕΚ Α' 128) , όπως τροποποιήθηκε από τις διατάξεις του άρθρου πρώτου, υποπαράγραφος ΙΑ.6., περίπτωση 5 του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α') καταβάλλεται εφόσον συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

α) Έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους

β) Δεν λαμβάνουν σύνταξη από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ή το Δημόσιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής, λόγω γήρατος, του άρθρου 4 του ν.4169/1961.

Εάν λαμβάνουν σύνταξη μικρότερη από το πλήρες ποσό της σύνταξης του άρθρου 4 του ν.4169/1961 δικαιούνται το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μετά την αφαίρεση του ποσού που λαμβάνουν από το πλήρες ποσό της ως άνω παροχής.

Κατ' εξαίρεση για το χρονικό διάστημα από 1-10-2015 έως 30-9-2016 δικαιούνται το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μετά την αφαίρεση του ποσού που λαμβάνουν από το ποσό των 260 ευρώ.

Αν το ποσό της διαφοράς είναι μικρότερο από 10€ δεν θα καταβάλλεται η παροχή.

Σε περίπτωση μεταβολής του ποσού της σύνταξης που λαμβάνουν από άλλο ασφαλιστικό φορέα οι δικαιούχοι υποχρεούνται να το δηλώσουν αμέσως στον Οργανισμό, προκειμένου να τροποποιηθεί αναλόγως το ποσό της σύνταξης που λαμβάνουν από τον ΟΓΑ.

Για όσους λαμβάνουν σύνταξη από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού, η νομισματική ισοτιμία λαμβάνεται υπόψη κατά την απονομή, την επαναχορήγηση ή την τροποποίηση του ποσού της παροχής που λαμβάνουν από τον ΟΓΑ λόγω αλλαγής του ποσού της σύνταξης που λαμβάνουν από ασφαλιστικό φορέα του εξωτερικού.

Στην περίπτωση εγγάμων ο σύζυγος δεν λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής, λόγω γήρατος, του άρθρου 4 του ν.4169/1961.

γ) Δεν δικαιούνται σύνταξη από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ή το Δημόσιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, με εξαίρεση τις συντάξεις που χορηγούνται στους αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης, σύμφωνα με τον ν.1813/88, όπως ισχύει.

δ) Διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα (10) έτη πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση και εξακολουθούν να διαμένουν κατά την διάρκεια της συνταξιοδότησής τους.

ε) Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 4.320 ευρώ ή, στην περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 8.640 ευρώ.

Στο εισόδημα δεν υπολογίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στην αντικειμενική δαπάνη από ιδιοκατοικούμενη κύρια κατοικία μέχρι 100 τμ. καθώς και τα προνοιακά επιδόματα ή άλλης μορφής οικονομικές ενισχύσεις που χορηγούνται σε ΑμεΑ.

2. Το ποσό της μηνιαίας παροχής διαμορφώνεται για το χρονικό διάστημα από 1-10¬2015 μέχρι 30-9-2016 σε 260 ευρώ και από 1-10-2016 καταβάλλεται το ισχύον κατά το χρόνο αυτό πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής, λόγω γήρατος, του άρθρου 4 του ν.4169/1961, με την επιφύλαξη των οριζομένων ανωτέρω στην παρ. 1β του παρόντος.

3. Η εισφορά για υγειονομική περίθαλψη δεν μπορεί να είναι μικρότερη από αυτή που αντιστοιχεί στο πλήρες ποσό της σύνταξης του ανασφάλιστου υπερήλικα.

4. Για την επαναχορήγηση των συντάξεων που διακόπηκαν απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή σχετικής αίτησης και η υποβολή δήλωσης παραίτησης των αιτούντων από την άσκηση ενδικοφανών και ενδίκων μέσων κατά της πράξης διακοπής της σύνταξης .

5. Ποσά συντάξεων που εισπράχθηκαν μέχρι τη διακοπή της παροχής του ανασφάλιστου υπερήλικα , όπως προβλέπονταν από τις διατάξεις της περίπτωσης 5 της υποπαραγράφου ΙΑ6 της παραγράφου ΙΑ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 δεν αναζητούνται ως καλοπίστως εισπραχθέντα.

6. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μετά από γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων καθορίζονται τα δικαιολογητικά και άλλες αναγκαίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος.

Άρθρο 31
Κατάργηση του π. δ/τος 674/1979 (196 Α') περί υπαγωγής των υπαλλήλων του ΟΠΑΔ, ασφαλισμένων στον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ, στο καθεστώς του ν. 103/75 (167 Α') για λήψη συμπληρωματικού εφάπαξ βοηθήματος


Το π.δ/γμα 674/1979 "Περί επεκτάσεως των διατάξεων του ν.103/1975 όπως ούτος ετροποποιήθη και συνεπληρώθη υπό του άρθρου 5 του Ν. 854/1978 και επί του τακτικού προσωπικού του Κλάδου Ασφαλίσεως κατά της Ασθένειας των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων" (196 Α') καταργείται.

Άρθρο 32
Κατάργηση της αναγνώρισης χρόνου προϋπηρεσίας στον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΠΔΚΥ) του ΤΠΔΥ.


Οι διατάξεις του πρώην Ταμείου Ασφάλισης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ), όπως ισχύουν, που αφορούν στην αναγνώριση και εξαγορά χρόνου προϋπηρεσίας των ασφαλισμένων στον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΠΔΚΥ) του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) κατά το μέρος που αφορούν τον Τομέα αυτό και της γενικότερης νομοθεσίας, καταργούνται.

Εκκρεμείς αιτήσεις αναγνώρισης και εξαγοράς προϋπηρεσίας που έχουν υποβληθεί στο πρώην ΤΑΔΚΥ και μεταγενέστερα στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) (πρώην ΤΕΑΔΥ -Τομέας «ΤΑΔΚΥ») και αφορούν αναγνώριση και εξαγορά προϋπηρεσίας στον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ, καταλαμβάνονται από τη διάταξη αυτή.

Από την έναρξη ισχύος της παρούσας διάταξης καταργείται κάθε αντίθετη προς την διάταξη αυτή που αφορά τον Τομέα Πρόνοιας Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ.

Άρθρο 33
Σύνθεση Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών


Η παρ. ΙΑ 1.εδ.4, του άρθρου 138 του Ν. 4052/2012 αντικαθίσταται ως εξής:

«Σε όλες τις συνεδριάσεις των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Ο.Α.Ε.Ε., μετέχουν ως μέλη χωρίς δικαίωμα ψήφου: α)ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης του οικείου Υποκαταστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΕ αντίστοιχα β)Οι προϊστάμενοι των Τμημάτων του οικείου Υποκαταστήματος του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ ή της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης του Ο.Α.Ε.Ε. αντίστοιχα ή υπάλληλοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή του Ο.Α.Ε.Ε. αντίστοιχα Α' ή Β' ή Γ' Βαθμού, οι οποίοι διορίζονται με απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και του Ο.Α.Ε.Ε αντίστοιχα».

Άρθρο 34
Εναρμόνιση περιόδων αναπροσαρμογής εισφορών Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας

Στο τέλος του εδάφιου α της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του Ν. 3050/2002 προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:
Κατ' εξαίρεση η αναπροσαρμογή της ανωτέρω εισφοράς θα γίνει αντί της 1/10/2017 -λήξη της τριετίας 1/10/2014 έως 30/9/2017- την 1/1/2018 σύμφωνα με το μέσο όρο του ποσοστού αυξήσεως των ασφαλιστικών κατηγοριών της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν.2458/1997 της τριετίας από 1/1/2015 μέχρι την 31/12/2017.

Άρθρο 35
Ένταξη των υπαλλήλων και των συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του ΟΓΑ, στις παροχές του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας με καταβολή ατομικής εισφοράς και χωρίς κρατική επιχορήγηση


1. Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του Ν. 3050/2002 προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:

Στις παροχές του Λ.Α.Ε. δύνανται να συμμετέχουν κατόπιν αίτησής τους, που υποβάλλεται μία φορά, οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ καθώς και τα δικαιούμενα περίθαλψη έμμεσα μέλη της οικογενείας αυτών. Η αίτηση συμμετοχής μπορεί να ανακληθεί οποτεδήποτε μετά την παρέλευση πενταετίας

2. Στο τέλος του εδάφιου α της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του Ν. 3050/2002 προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:

Οι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι πρώην υπάλληλοι του ΟΓΑ που θα υποβάλλουν αίτηση να είναι δικαιούχοι των παροχών του Λ.Α.Ε. θα καταβάλουν μηνιαία ατομική εισφορά το ύψος της οποίας είναι ίσο με το άθροισμα της ανώτατης μηνιαίας ατομικής εισφοράς των ασφαλισμένων του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών για τον Λ.Α.Ε. και της αντίστοιχης κρατικής επιχορήγησης.

Άρθρο 36
Κατάργηση ποινών για οφειλέτες ατομικής εισφοράς στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ


1. Η διάταξη του άρθρου 1 του Α.Ν. 86/1967 (Α'136) όπως ισχύει, δεν εφαρμόζεται όσον αφορά τις ατομικές ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).

2. Υποθέσεις για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη τίθενται στο Αρχείο με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα. Εκκρεμή ένδικα μέσα δεν εισάγονται για συζήτηση.

3. Αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων για τις ανωτέρω παραβάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, δεν εκτελούνται. Αν άρχισε η εκτέλεσή τους διακόπτεται.

Άρθρο 37
Έναρξη ισχύος


Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.


ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΓΙΑΝΗΣ

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Προσωπικές σημειώσεις για αυτή την απόφαση

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Πρόσφατες αποφάσεις στην κατηγορία

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης