Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οίκος Ναύτου αρ. πρωτ.: 12317/20.11.2014 Χορήγηση έκτακτης Οικονομικής Ενίσχυσης σε ορισμένες κατηγορίες ανέργων ναυτικών λόγω Εορτών ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2014


Δημοσιεύθηκε στις : [ 21-11-2014 ]
Κατηγορία: Εργατικά - Απασχόληση

Οίκος Ναύτου αρ. πρωτ.: 12317/20.11.2014
Χορήγηση έκτακτης Οικονομικής Ενίσχυσης σε ορισμένες κατηγορίες ανέργων ναυτικών λόγω Εορτών ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2014


Πειραιάς: 20/11/2014
Αρ.Πρωτ.: 12317

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΣ NAYTOY
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣΟΝ

Ταχ. δ/νση: Κ. Παλαιολόγου 15, Πειραιάς Τ.Κ. 18535
Πληροφορίες: Μιχαλοπούλου Κ.
Τηλ.: 210-4198240

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

ΘΕΜΑ: «Χορήγηση έκτακτης Οικονομικής Ενίσχυσης σε ορισμένες κατηγορίες ανέργων ναυτικών λόγω Εορτών ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2014»

Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ


Σας γνωρίζουμε ότι , η χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε ορισμένες κατηγορίες ανέργων ναυτικών για τις γιορτές ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2014, θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής Κ.Υ.Α. Για την εφαρμογή της, σας δίνουμε τις παρακάτω διευκρινήσεις - οδηγίες:

1.ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΣΑ

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που χορηγείται στους άνεργους ναυτικούς για τις γιορτές ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2014 καθορίζεται ως εξής:
α. Στους έγγαμους ή έγγαμες ή έχοντες οικογενειακά βάρη από παιδιά: 350 (τριακόσια πενήντα ευρώ) €
β. Στους άγαμους ή άγαμες : 300 (τριακόσια ευρώ) €

2. ΧΡΟΝΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ

Η χρονική περίοδος πληρωμής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ορίζεται εντός ανατρεπτικής προθεσμίας από 01/12/2014 έως και 29/12/2014 (19 εργάσιμες ημέρες)

Η παραπάνω προθεσμία είναι ανατρεπτική και μετά από την πάροδό της δεν μπορεί να καταβληθεί η συγκεκριμένη οικονομική παροχή.

Η πληρωμή στους δικαιούχους θα γίνει από τον Οίκο Ναύτου Πειραιά με δελτία προτεραιότητας, για όσους κατοικούν ή βρίσκονται στην Αθήνα και Πειραιά και από τα κατά τόπους Κεντρικά Λιμεναρχεία, Υπολιμεναρχεία και λοιπές Λιμενικές Αρχές, οι οποίες έχουν οριστεί για το σκοπό αυτό, για τους δικαιούχους που κατοικούν ή βρίσκονται στην περιφέρειά τους ή κοντά σε αυτή.

3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΩΝ

3Α. ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΩΝ


Για να δικαιούνται οι άνεργοι ναυτικοί την έκτακτη οικονομική ενίσχυση πρέπει:

α) Να έχουν πάνω από (5) πέντε χρόνια συνολική θαλάσσια υπηρεσία, από την οποία (12) δώδεκα μήνες τουλάχιστον την τελευταία τριετία, αναδρομικά μετρούμενη από 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 (δηλαδή από 25/12/2011 έως 25/12/2014) ή να έχει εικοσιτετράμηνη (24 μήνες) τουλάχιστον συνολική θαλάσσια υπηρεσία κατά την τελευταία πενταετία, αναδρομικά πάλι μετρούμενη από 25/12/2014 (δηλ. από 25/12/2009 έως 25/12/2014).

β) Να έχει μεσολαβήσει από την τελευταία απόλυσή του και μέχρι τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014 (25/12/2014) χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο από (18) δεκαοχτώ μήνες, ούτε μικρότερο από (30) τριάντα ημέρες. Δηλαδή ανεργία εντός της περιόδου 25/06/2013 έως 25/11/2014.

Ναυτολόγιο έως 30 ημέρες δεν διακόπτει την ανεργία.

γ) Να είναι γραμμένοι στους καταλόγους ανεργίας του ΓΕΝΕ μετά την τελευταία τους απόλυση και να έχουν κάρτα ανεργίας ή φωτοτυπία αυτής, την οποία θα προσκομίζουν κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

Οι προϋποθέσεις (α), (β), (γ) πρέπει να συντρέχουν αθροιστικά.

3Β. ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΩΝ

Την έκτακτη οικονομική αυτή ενίσχυση δικαιούνται να λάβουν επίσης οι κατωτέρω ειδικές κατηγορίες ανέργων ναυτικών:

α) Ναυτικοί που δεν μπορούν να εργαστούν από βεβαιωμένα χρόνια νοσήματα, εφόσον όμως έχουν τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια θαλάσσια υπηρεσία, έστω και αν δεν έχουν ναυτολογηθεί μέσα στην τελευταία τριετία (από 25/12/2011 έως 25/12/2014).

Ο χαρακτηρισμός του νοσήματος σαν χρόνιο, καθώς και η αδυναμία του ναυτικού να ναυτολογηθεί, θα διαπιστώνεται με γνωμάτευση από ιατρό Δημόσιου Νοσοκομείου ή Δημόσιας Υγειονομικής Μονάδας, ειδικότητας σχετική με την νόσο.

β) Ναυτικοί άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Γ.Ε.Ν.Ε που απολύθηκαν από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τις 25/06/2014 εφόσον έχουν τουλάχιστον δύο (2) χρόνια συνολική θαλάσσια υπηρεσία.

γ) Ναυτικοί άνεργοι εγγεγραμμένοι στο ΓΕΝΕ που επιδοτήθηκαν κατά τις διατάξεις του Π.Δ 228/1998 (Α'176), όπως αυτό τροποποιήθηκε από τα ΠΔ 110/2000(Α' 104) και 281/2001 (Α' 196), για ένα τετράμηνο τουλάχιστον, μετά την 01/01/2014 και δεν ναυτολογήθηκαν από τότε περισσότερο από ένα (1) μήνα.

δ) Ναυτικοί Χανσενικοί που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων ή παραμένουν στο σπίτι τους.

3Γ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Όλες οι παραπάνω κατηγορίες, αφορούν απογεγραμμένους ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ με ελληνικό φυλλάδιο ή διαβατήριο, η δε υπηρεσία που προσμετρείται να έχει διανυθεί σε πλοία με Ελληνική σημαία ή σε πλοία με ξένη σημαία, συμβεβλημένα με το ΝΑΤ ή σε πλοία μη συμβεβλημένα, με υπηρεσία όμως κανονικά εξαγορασμένη από το ΝΑΤ(καταχωρημένη στο Ν.Φ. ή να έχουν εκδοθεί γραμμάτια είσπραξης ΝΑΤ).

Οι αναφερόμενοι άνεργοι ναυτικοί:

1) Δεν πρέπει να έχουν επιδοθεί σε άλλη βιοποριστική απασχόληση μετά την αναγραφόμενη στο ναυτικό τους φυλλάδιο τελευταία απόλυση ή την αναγραφόμενη στο διαβατήριό τους ημερομηνία εισόδου στη χώρα.

2) Δεν παίρνουν σύνταξη ή δώρο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία ή βοήθημα οποιασδήποτε άλλης μορφής κατά το χρόνο της καταβολής και δεν προστατεύονται από το ΙΚΑ ή άλλο Δημόσιο Ασφαλιστικό φορέα.

Τα επιδόματα Ανεργίας (ΠΔ 228/1998) και Μητρότητας (ΠΔ 296/85 αρθ.17 παρ.4) δεν θεωρούνται βοήθημα.

Η συνδρομή όλων των προϋποθέσεων ελέγχεται από το ναυτικό φυλλάδιο ή το διαβατήριο του δικαιούχου.

4. ΤΡΟΠΟΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ και ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

4Α. ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ


Ο υπολογισμός των προσόντων και προϋποθέσεων της παρ. 3 της Εγκυκλίου γίνεται από τις εγγραφές που έχουν γίνει στο Ναυτικό Φυλλάδιο του ενδιαφερομένου και από το Μηχανογραφικό σημείωμα της Υπηρεσίας Ν. Μητρώων που θα προσκομίζουν οι ενδιαφερόμενοι στην Υπηρεσία ελέγχου και καταβολής της έκτακτης επιδότησης.

- Υπηρεσία που διανύθηκε σε πλοία με ξένη σημαία που έχουν σύμβαση με το Ν.Α.Τ., θα υπολογίζεται εφόσον έχει καταχωρηθεί στο Ναυτικό Φυλλάδιο από την Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων ή προσκομίζουν γι' αυτό, πιστοποιητικά απαραίτητα θεωρημένα, από τις κατά τόπους Λιμενικές ή Προξενικές Αρχές.

- Υπηρεσία που πραγματοποιήθηκε από 25/12/2013 μέχρι 25/11/2014 σε πλοία με ξένη σημαία που έχουν σύμβαση με το ΝΑΤ, μπορεί να υπολογιστεί, αν ο ναυτικός προσκομίσει βεβαίωση της Πλοιοκτήτριας Εταιρείας.

Διευκρινίζεται ότι , εφόσον ο ναυτικός προσκομίσει βεβαίωση για υπολογισμό της υπηρεσίας του για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, αλλά στη βεβαίωση αυτή συμπεριλαμβάνεται υπηρεσία μεγαλύτερη και οπωσδήποτε συνεχής, θα υπολογίζεται ολόκληρη.

- Υπηρεσία που διανύθηκε σε πλοία με ξένη σημαία, που δεν έχουν σύμβαση με το Ν.Α.Τ, θα υπολογίζεται μόνο εφόσον έχει κανονικά εξαγοραστεί ή με αντίγραφα γραμματίων είσπραξης των εισφορών, που θα χορηγούνται από το Ν.Α.Τ.

- Υπηρεσία που διανύθηκε σε παροπλισμένα πλοία που δεν τηρούν ναυτολόγιο, δεν προσμετρείται σαν χρόνος θαλάσσιας υπηρεσίας.

Όσον αφορά στις περιπτώσεις πλοίων στερουμένων ναυτολογίου που κατεβλήθησαν όμως εισφορές στο Ν.Α.Τ, οι εργαζόμενοι στα ανωτέρω πλοία, θα πρέπει να προσκομίζουν φωτοτυπία της κατάστασης πληρωμής των εισφορών τους.

- Ο χρόνος που ο ναυτικός νοσηλεύθηκε σε Κλινική ή Νοσοκομείο με δαπάνες του ΕΟΠΥΥ ή του πλοιοκτήτη, θεωρείται χρόνος ναυτικής υπηρεσίας. Απαραίτητη η σχετική βεβαίωση μόνο για το σκοπό της παρούσας εγκυκλίου.

- Όταν ο ναυτικός επιδοτείται από τον Οίκο Ναύτου λόγω έκτακτης ασθένειας ή ατυχήματος, δεν δικαιούται την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, διότι παύει να θεωρείται άνεργος.

- Για να υπολογιστεί υπηρεσία από Διαβατήριο, θα πρέπει απαραίτητα:

α. Να είναι απογεγραμμένος ο ναυτικός, δηλαδή να είναι εφοδιασμένος με Ναυτικό Φυλλάδιο και
β. Η υπηρεσία του ναυτικού να έχει πραγματοποιηθεί σε πλοίο με Ελληνική σημαία ή σε πλοίο που έχει σύμβαση με το ΝΑΤ. Σε καμία άλλη περίπτωση δεν υπολογίζεται η υπηρεσία από Διαβατήριο.

-Παλαιότερη φοίτηση ή άλλη σχετική εκπαίδευση μέσα στο απαιτούμενο χρονικό διάστημα (δηλαδή τα χρονικά όρια που ορίζονται στο άρθρο 3), μπορεί να υπολογισθεί ως χρόνος υπηρεσίας με σχετική βεβαίωση.

4Β. ΑΝΕΡΓΙΑ

Για να πάρει ο άνεργος ναυτικός την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, θα πρέπει να έχει απολυθεί μέσα στο χρονικό διάστημα από 25/6/2013 έως 25/11/2014 και να έχει καταχωρηθεί στους καταλόγους ανέργων του Γ.Ε.Ν.Ε. (κάρτα ανεργίας)

Η ανεργία του ναυτικού θα εξακριβωθεί από το Ναυτικό Φυλλάδιο ή από βεβαίωση της εταιρείας, όταν η τελευταία απόλυση έχει γίνει από πλοίο με ξένη σημαία που έχει ή δεν έχει σύμβαση με το Ν.Α.Τ. (αναφέρεται απαραιτήτως και η αιτία απόλυσης).

Τελευταία ημέρα απόλυσης του ναυτικού, θεωρείται σύμφωνα με το Νόμο, η ημερομηνία που μέχρι αυτή ο ναυτικός δικαιούται:

α) είτε μισθού λόγω ασθενείας ή ναυαγίου του πλοίου (άρθρ. 62,66 και 75 του Κ.Ι.Ν.Δ.),
β) είτε αποζημίωσης λόγω απώλειας του πλοίου, εκποίησης σε Δημόσιο Πλειστηριασμό, πώλησης, αποβολής της Ελληνικής σημαίας, ανικανότητας του πλοίου για πλόες, παροπλισμού, καταγγελίας της σύμβασης από το ναυτικό για παραβάσεις του Πλοιάρχου ή
γ) οποιασδήποτε άλλης αιτίας που συνεπάγεται το δικαίωμα του ναυτικού για ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ή ΜΙΣΘΟ.

Εξετάζεται προσεκτικά η αιτία της τελευταίας απόλυσης και όταν συντρέχουν οι πιο πάνω λόγοι, να προσκομίζεται βεβαίωση της Πλοιοκτήτριας Εταιρείας, που να αναφέρει το χρονικό διάστημα για το οποίο κατεβλήθη μισθός ή αποζημίωση στον άνεργο ναυτικό (κεφ.4 β - ΑΝΕΡΓΙΑ)

4Γ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η οικογενειακή κατάσταση του ανέργου ναυτικού, αποδεικνύεται από το Βιβλιάριο Ασθενείας του Ο.Ν. (της συζύγου ή των παιδιών), το οποίο ο ναυτικός οφείλει να προσκομίζει κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών.

Στην περίπτωση που δεν φέρει Βιβλιάριο Ο.Ν, θα αποδεικνύεται από άλλα στοιχεία ή δικαιολογητικά, που ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται να προσκομίσει δηλαδή ληξιαρχική πράξη γάμου ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, έκδοσης τελευταίου εξαμήνου.

Απαραιτήτως να προκύπτει η σημερινή οικογενειακή κατάσταση.

5. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Δικαιολογητικά που απαιτούνται για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης :

1. Το Ναυτικό Φυλλάδιο (Ν.Φ)

2. Βιβλιάριο Ασθενείας Οίκου Ναύτου του άνεργου ναυτικού.
Σε περίπτωση που δεν είναι ασφαλισμένος στον Ο.Ν απαιτείται η προσκόμιση: α) τελευταίου εκκαθαριστικού της εφορίας και
β) υπεύθυνης δήλωσης στην οποία θα έχει συμπληρώσει όλα τα στοιχεία του και θα δηλώνει: ''δεν έχω εργασθεί σε άλλη βιοποριστική απασχόληση μετά την τελευταία μου απόλυση και δεν είμαι ασφαλισμένος σε άλλο δημόσιο ασφαλιστικό φορέα''

3. Κάρτας ανεργίας του Γ.Ε.Ν.Ε ή φωτοτυπία της.

4. Φωτοτυπία της σελίδας των ατομικών στοιχείων του Ν.Φ και της σελίδας με την τελευταία απόλυση.

5. Φωτοτυπίες των σελίδων του Ν.Φ που εμφανίζουν τη θαλάσσια υπηρεσία του ναυτικού η οποία προσμετρείται για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης εφόσον δεν είναι καταχωρημένη στη μηχανογραφική μερίδα της Υπηρεσίας Ναυτικών Μητρώων.

6. Το Βιβλιάριο Ασθενείας Ο.Ν. συζύγου ή παιδιού ή οποιοδήποτε δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η σημερινή οικογενειακή κατάσταση.

7. Το Διαβατήριο (εφόσον χρησιμοποιήθηκε )

8. Φωτοτυπία από το Ναυτικό Φυλλάδιο της σελίδας που έχουν καταχωρηθεί οι πληρωμές της τακτικής ανεργίας (στην περίπτωση που το επίδομα δεν καταβάλλεται στην Τράπεζα).

9. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό ζητηθεί, ανά περίπτωση , από τον αρμόδιο υπάλληλο ΟΝ και ΠΟΝ.

6. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ -ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Για τη συμπλήρωση των σχετικών ενδείξεων στο φύλλο ελέγχου προσόντων και της απόδειξης παραλαβής των χρημάτων χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για την αναγραφή :

1. Των στοιχείων ταυτότητος του ναυτικού

2. Των αριθμών ΜΕΘ, ΑΜΗΝΑ και ΜΟΝ

3. Της ημερομηνίας, της αιτίας και του τόπου της τελευταίας απόλυσης

Ιδιαίτερη επίσης προσοχή απαιτείται για την υπογραφή της απόδειξης παραλαβής χρημάτων.

Η απόδειξη πρέπει να υπογράφεται απαραίτητα από τον δικαιούχο, κατά την καταβολή του ποσού.

Αν ο δικαιούχος δεν γνωρίζει γράμματα, η απόδειξη θα υπογράφεται από δύο μάρτυρες που παρευρίσκονται κατά την πληρωμή των χρημάτων και τα στοιχεία ταυτότητος των μαρτύρων θα αναγράφονται στην απόδειξη.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρέπει να γίνει προέλεγχος και τελικός έλεγχος των δικαιολογητικών από δύο (2) διαφορετικά πρόσωπα ενυπογράφως και με σφραγίδα (υπηρεσιακούς παράγοντες)

Στο Ναυτικό Φυλλάδιο του ενδιαφερόμενου και σε εμφανές σημείο της σελίδας στην οποία έχει καταχωρηθεί η τελευταία απόλυση, πρέπει να καταχωρείται η ημερομηνία και το ποσό της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης που έλαβε ο άνεργος ναυτικός για τις γιορτές ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2014.

Η πιο πάνω καταχώρηση πραγματοποιείται από τον αρμόδιο υπάλληλο της υπηρεσίας και κάτω από την υπογραφή του, θα γράφει το ονοματεπώνυμο ιδιόχειρα ή με την σφραγίδα του.

7. ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

- Μόνο στους ίδιους τους δικαιούχους.

- Επιτρέπεται κατ' εξαίρεση η καταβολή της χρηματικής ενίσχυσης σε άλλο πρόσωπο και νόμιμα εξουσιοδοτημένο με το γνήσιο της υπογραφής του θεωρημένο από Αστυνομική ή άλλη Αρχή, όταν ο δικαιούχος δεν μπορεί να προσέλθει ο ίδιος λόγω έκτακτης ασθένειας που βεβαιώνεται από τους προϊσταμένους των Υγειονομικών Μονάδων ΠΕΔΥ ή άλλου έκτακτου και οπωσδήποτε σοβαρού γεγονότος που θα αποδεικνύεται από Δημόσια Αρχή.

- Για την καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης στους Χανσενικούς ναυτικούς, η διαδικασία καταβολής θα γίνει με την φροντίδα των Τμημάτων ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ και ΤΑΜΕΙΟΥ της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ο.Ν.

Με το παρακάτω Παράρτημα της Εγκυκλίου ρυθμίζονται ξεχωριστά ειδικά θέματα:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α': Πίνακας άρθρων 62,66,68,69,72,74,75,76,77 του ΚΙΝΔ μαζί με ερμηνευτικές σημειώσεις.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β' Ενέργειες των Αρχών Επιδότησης Επαρχίας.

Μέσω της Εθνικής Τράπεζας θα εμβασθούν στις Επιδοτούσες Λιμενικές Αρχές τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά για την χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2014.

Στην περίπτωση που αυτά δεν επαρκούν, πρέπει έγκαιρα να ζητούνται, συμπληρωματικά ποσά από το Τμήμα Λογιστηρίου Ο.Ν, μόνο με ΦΑΞ στον τηλ. αριθμό 210 42 96 165


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣΟΝ
ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α'

Άρθρα του Κ 1.Ν.Δ αναφερόμενα εις την λύση σύμβασης Ναυτολόγησης Ναυτικών και εις τας συνέπειας ταύτης καταβαλλομένας αποζημιώσεις.


1. Άρθρο 62: Ο ναυτικός ναυαγήσαντος του πλοίου, δικαιούται σε μισθό δι' όσες ημέρες ειργάσθη συντρέχων προς
διάσωση αυτού, των επιβαινόντων ή του φορτίου, επιπροσθέτως δε και στο μισθό έως δύο μηνών, εφόσον δεν εξεμίσθωσε τας υπηρεσίας του αλλαχού.

2. Άρθρο 66: Ο ναυτικός ασθενήσας δικαιούται σε μισθό και νοσηλεύεται δαπάναις του πλοίου, εάν δε η σύμβαση
ναυτολογήσεως λυθεί, στα νοσήλια και σε μισθό εφόσον διαρκεί η ασθένεια, ουχί όμως πέραν των τεσσάρων μηνών. Οι ανωτέρω διατάξεις εφαρμόζονται και επί ατυχημάτων εκ βιαίου συμβάντος.

3. Άρθρο 68: Πάσα σύμβαση ναυτολογήσεως, λύεται και εκ των κάτωθι λόγων:
α) Της απώλειας του πλοίου
β) Της αποβολής της Ελληνικής Σημαίας
γ) Της εκποίησης σε δημόσιο πλειστηριασμό

4. Άρθρο 69: Ο Πλοίαρχος δικαιούται σε υπαναχώρηση:
α) Λόγω ανικανότητας του πλοίου προς πλουν β) Λόγω παρανόμου απουσίας του ναυτικού

5. Άρθρο 72: Η σύμβαση ναυτολογήσεως δύναται κατά πάντα χρόνο να λυθεί δια καταγγελίας υπό του Πλοιάρχου, μη
υποχρεουμένου, όπως τηρήσει προθεσμία καταγγελίας.

6. Άρθρο 74: Σύμβαση ναυτολογήσεως ορισμένου ή αορίστου χρόνου, δύναται να καταγγελθεί υπό του ναυτικού κατά
πάντα χρόνο, εάν ο Πλοίαρχος υποπέσει σε βαρεία παράβαση των έναντι του ναυτικού καθηκόντων.

7. Άρθρο 75: Λυθείσης της συμβάσεως εκ των άρθρων 68, λόγω ανικανότητας του πλοίου κατά το αρθρ. 69, οφείλεται
στον ναυτικό αποζημίωση. Αποζημίωση οφείλεται ωσαύτως, εις την περίπτωση του άρθρου 74. Λυθείσης της σύμβασης ναυτολογήσεως λόγω ναυαγίου ή απώλειας του πλοίου, ο ναυτικός δικαιούται κατ' επιλογή του, τον μέχρι δύο μηνών μισθό του άρθρου 62 ή την αποζημίωση του παρόντος άρθρου.

Σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, κατά το άρθ. 72, ο ναυτικός δικαιούται σε αποζημίωση εκτός αν η καταγγελία, δικαιολογείται εκ παραπτώματος αυτού. Χ. Άρθρο 76:Η κατά τας διατάξεις του προηγούμενου άρθρου αποζημίωση, συνιστάται σε ποσό ίσο προς τον μισθό δέκα πέντε ημερών.

Εάν η λύση της σύμβασης ναυτολογήσεως, εγένετο εν τη αλλοδαπή, η αποζημίωση διπλασιάζεται μεν, προκειμένου περί Λιμένων της Μεσογείου, του Εύξεινου Πόντου, της Ερυθράς θάλασσας ή της Ευρώπης, τριπλασιάζεται δε, προκειμένου περί οιουδήποτε άλλου Λιμένος. 9. Άρθρο 77:Η κατά τας διατάξεις του προηγούμενου άρθρου αποζημίωση, μειούται εις το ήμισυ αλλ' ουχί σε ποσό κατώτερο του αντιστοιχούντος σε μισθό δέκα πέντε ημερών, όταν η λύση της συμβάσεως επέρχεται λόγω κατασχέσεως εξ εκποιήσεως του πλοίου σε δημόσιο πλειστηριασμό, ανικανότητας προς πλουν ή παροπλισμού αυτούς τουλάχιστον επί δεκαπενθημέρου.

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α Β'

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΣΕΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ


Από την Κεντρική Υπηρεσία Ο.Ν μέσω της Εθνικής Τράπεζας θα αποσταλούν στις Επιδοτούσες Λιμενικές Αρχές της Επαρχίας τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά για την χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης λόγω εορτών ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2014.

Στην περίπτωση που αυτά δεν επαρκούν θα πρέπει έγκαιρα να ζητούνται (με FAX) συμπληρωματικά ποσά από το Τμήμα Λογιστηρίου Οίκου Ναύτου.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΣΩΝ ΑΡΧΩΝ

1. Να επιστρέψουν το τυχόν υπόλοιπο χρημάτων μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος σε πίστωση του λογαριασμού ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ αριθμ. 54518170 κατάστημα 190 και να μας το γνωρίσουν, στέλνοντας πρόσθετα μαζί με τα δικαιολογητικά των ανέργων ναυτικών που επιδοτήθηκαν και αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης του υπολοίπου στην Ε.Τ.Ε.

2. Να στείλουν στο Τμήμα Επιδομάτων Ο.Ν έως 28/2/2015 τα σχετικά με την χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης δικαιολογητικά:
α. Απολογισμό δαπάνης (σε 1 αντίγραφο)
β. Ονομαστικό πίνακα (σε 1 αντίγραφο ) διαχωρίζοντας τους έγγαμους από τους άγαμους με τα εξής στοιχεία:
- Ονοματεπώνυμο
- Όνομα πατέρα
- Ειδικότητα
- ΜΕΘ, ΑΜΗΝΑ, ΜΟΝ
- Οικογενειακή κατάσταση (έγγαμος ή άγαμος)
- Το ποσό που χορηγήθηκε
γ. Τα δελτία Ελέγχου Προσόντων - Απόδειξη Πληρωμής, ΟΛΑ τα δικαιολογητικά, αριθμημένα με τον αντίστοιχο αριθμό που έχουν καταχωρηθεί στον πιο πάνω πίνακα, συμπληρωμένα με όλες τις ενδείξεις υπογεγραμμένα και σφραγισμένα από τα αρμόδια όργανα της Υπηρεσίας που πραγματοποίησαν την επιδότηση και τα οποία θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη.
Δεν επιτρέπεται η διενέργεια Προελέγχου και Τελικού ελέγχου από το ίδιο άτομο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

1. Οι οδηγίες της συνημμένης Εγκυκλίου να τηρηθούν αυστηρά.
2. Αλλοιώσεις , παραβλέψεις, ελλείψεις δικαιολογητικών , θα καταστήσουν την καταβολή των χρημάτων άκυρη και τα ποσά θα αναζητηθούν από τους υπογράφοντες.
Στην περίπτωση που ο ναυτικός δεν έχει μηχανογραφικό δελτίο για την μέτρηση της Ναυτικής του Υπηρεσίας, το ΜΟΝΟ που μπορεί να το αντικαταστήσει είναι φωτοτυπίες από το Ν.Φ που θα αποδεικνύεται η απαιτούμενη υπηρεσία.

ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

1. Δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης λόγω των εορτών του ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2014 είναι οι άνεργοι ναυτικοί που εμπίπτουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες:
α) Έχουν τουλάχιστον πέντε (5) χρόνια συνολική θαλάσσια υπηρεσία εκ της οποίας δώδεκα (12) μήνες
εντός της τριετίας από 25-12-2011 έως 25-12-2014
ή
β) Έχουν είκοσι τέσσερις (24) μήνες συνολική θαλάσσια υπηρεσία εντός της πενταετίας από 25-12-2009 έως 25-12-2014
2. Οι παραπάνω ναυτικοί πρέπει να έχουν τελευταία απόλυση εντός της περιόδου από 25-06-2013 έως 25-11-2014
(εξαντλημένου του χρόνου που καλύπτει τυχόν αποζημίωση για ασθένεια ) .
3. Έχουν επιδοτηθεί για τακτική ανεργία μετά την 01-01-2014 τουλάχιστον για τέσσερις (4) μήνες και δεν έχουν ναυτολογηθεί έκτοτε περισσότερο από ένα (1) μήνα.
4. Έχουν συνολική θαλάσσια υπηρεσία τουλάχιστον είκοσι τέσσερις (24 ) μήνες και απόλυση από τις τάξεις του στρατού μετά τις 25-06-2014 (απολυτήριο στρατού).

ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ

1. Ναυτικό Φυλλάδιο (Ν.Φ)
2. Κάρτα ανεργίας του ΓΕΝΕ ή φωτοτυπία αυτής με την επίδειξη της πρωτότυπης
3. Φωτοτυπία της σελίδας των ατομικών στοιχείων του Ν. Φ.
4. Φωτοτυπίες των σελίδων του Ν.Φ με ναυτολογήσεις πρόσφατες που δεν εμφανίζονται στο μηχανογραφικό δελτίο
5. Φωτοτυπία της σελίδας του Ν.Φ που έχουν καταχωρηθεί οι πληρωμές της Τακτικής Ανεργίας (μόνο για τους επιδοτούμενους για 4 μήνες τουλάχιστον)
6. Βιβλιάριο Ασθενείας Οίκου Ναύτου (ατομικό και της συζύγου ή των παιδιών)
7. Βεβαίωση ναυτικής εταιρείας όταν στο Ν.Φ δεν αναφέρεται η αιτία της τελευταίας απόλυσης , από πλοίο με ξένη σημαία που είχε ή δεν είχε σύμβαση με το ΝΑΤ ή όταν υπάρχει αποζημίωση για οποιαδήποτε αιτία.

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Προσωπικές σημειώσεις για αυτή την απόφαση

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Πρόσφατες αποφάσεις στην κατηγορία

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης