Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αριθμ. 2/8174/0025/12.2.2008 Αριθμ. 2/8174/0025/12.2.2008


Δημοσιεύθηκε στις : [ 12-02-2008 ]
Κατηγορία: Λοιπά

Αριθμ. 2/8174/0025/12.2.2008
Συμπλήρωση της υπ’ αριθμ. 2/478/0025/13.1.2006 απόφασης του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών για τη διαδικασία βεβαίωσης και διαγραφής οφειλών εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο


Αριθμ. 2/8174/0025

(ΦΕΚ Β' 308/27-02-2008)

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Το άρθρο 11 του ν. 2322/1995 (ΦΕΚ 143/Α΄/1995).

2. Το άρθρο 65 του ν. 2362/1995 «Περί Δημοσίου Λογιστικού».

3. Τις διατάξεις του ν.δ/τος 356/1974 «Κώδικας Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων» (Κ.Ε.Δ.Ε).

4. Το π.δ. 16/1989 «Περί Κανονισμού Λειτουργίας Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) και των Τοπικών Γραφείων και καθήκοντα υπαλλήλων αυτών».

5. Την υπ’ αριθμ. 2/478/0025 (ΦΕΚ 16/Β΄/13.1.2006) απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

6. Την υπ’ αριθμ. 42362/Υ252/28.9.2007 (ΦΕΚ Β΄1948/3.10.2007) απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών «Καθορισμός αρμοδιοτήτων των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών».

7. Το υπ’ αριθμ. 256/1.2.2007 έγγραφο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών,

αποφασίζει:

Συμπληρώνουμε την υπ’ αριθμ. 2/478/0025/04.01.2006 (ΦΕΚ 16/Β΄/13.1.2006) απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών για τη διαδικασία βεβαίωσης και διαγραφής οφειλών εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο ως ακολούθως:

1. Η ενότητα Β συμπληρώνεται ως εξής:

Για τις κατωτέρω κατηγορίες δανείων απαιτούνται ειδικότερα τα εξής:

Ι. Στεγαστικά δάνεια και δάνεια κοινωνικού χαρακτήρα

Για τα στεγαστικά δάνεια τα οποία χορηγούνται με σκοπό την αποκατάσταση ζημιών από σεισμούς, πλημμύρες, κατολισθήσεις, πυρκαγιές, έκτακτα καιρικά φαινόμενα ή έχουν κοινωνικό χαρακτήρα (δάνεια σε τσιγγάνους και παλιννοστούντες κ.λ.π.) και για τα οποία έχει ήδη καταπέσει κάποια δόση κατά το παρελθόν, ο φάκελος που θα αποστέλλει το πιστωτικό ίδρυμα για κάθε περαιτέρω κατάπτωση δόσης ενός δανείου θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να περιέχει:

1) Διαβιβαστικό της τράπεζας που να αναφέρεται ο αριθμός πρωτοκόλλου και η ημερομηνία του εγγράφου, με το οποίο η τράπεζα έχει ζητήσει την πρώτη μερική κατάπτωση της εγγύησης του Δημοσίου (βεβαίωση ληξιπρόθεσμης οφειλής) και τη Δ.Ο.Υ που βεβαιώθηκε.

2) Αναλυτική κατάσταση των οφειλών των εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο που θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία ανά Δ.Ο.Υ. και ανά κοινή υπουργική απόφση (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή).

Α) ΤΡΑΠΕΖΑ−ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ−TAX. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Κ.Υ.Α.

Β) Στοιχεία Δανειολήπτη

ΕΠΩΝΥΜΟ
ΟΝΟΜΑ
ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
Α.Δ.Τ.
ΑΦ.Μ.
ΑΡΜΟΔΙΑ Δ.Ο.Υ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Γ) Στοιχεία Δανείου
ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
ΠΟΣΟ ΔΑΝΕΙΟΥ
ΠΛΗΘΟΣ ΔΟΣΕΩΝ
ΙΣΧΥΟΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ
ΙΣΧΥΟΝ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ
ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Α) Στοιχεία Δόσης

ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΟΣΗΣ
ΛΗΞΗ ΔΟΣΗΣ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ
ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΙ ΤΟΚΟΙ
ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΚΟΙ ΤΟΚΟΙ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΕΡ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΤΟΚΟΙ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
ΕΞΟΔΑ (μόνο όπου προβλέπονται από τις οικείες Κ.Υ.Α)
ΑΠΑΙΤΗΤΟ ΠΟΣΟ
ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ

Ε) Σε περίπτωση που υπάρχουν ασφάλειες του δανείου υπέρ της Τράπεζας, στις οποίες το Δημόσιο υποκαθίσταται εκ του νόμου, έστω και μερικώς, θα πρέπει να προσδιορίζονται επακριβώς τα στοιχεία αυτών ή να συνυποβάλλονται τα αντίγραφα των ασφαλειών (περιλήψεων υποθηκών, προσημειώσεων, συμβάσεων ενεχυριάσεων, συμβάσεων προσωπικών εγγυήσεων κ.α.), ώστε άμεσα όπως απαιτείται, να είναι δυνατή η υποκατάσταση του Δημοσίου στα δικαιώματα της τράπεζας και η εφαρμογή του άρθρου 13 ν. 1957/1991, δηλαδή η σημείωση στο βιβλίο υποθηκών της γενομένης υποκατάστασης προς διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

ΣΤ) Πλήρη στοιχεία των τυχόν συνοφειλετών καν εγγυητών που εμφανίζονται στη σύμβαση του δανείου ή προσθέτων πράξεων, καθώς και το ποσό ευθύνης του καθενός.

Ειδικά, για τα δάνεια των οποίων οι δόσεις κατέπεσαν από 1.1.2006 έως την έκδοση της παρούσης, τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά θα προσκομιστούν με την αμέσως επόμενη βεβαίωση που θα ακολουθήσει.

Στις ανωτέρω καταστάσεις δεν θα περιλαμβάνονται ποσά ανά δανειολήπτη μικρότερα από το ελάχιστο όριο που κάθε φορά ισχύει για τη βεβαίωση των χρηματικών καταλόγων.

Πλήρης φάκελος του δανείου εις διπλούν θα υποβάλλεται:

α) όταν ένα δάνειο κηρυχθεί εξ ολοκλήρου ληξιπρόθεσμο και απαιτητό για οποιοδήποτε λόγο

β) όταν ζητηθεί για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικού ελέγχου

Επίσης, τα πιστωτικά ιδρύματα θα παρέχουν στην 25η Διεύθυνση όλα τα δικαιολογητικά που τυχόν απαιτηθούν για την είσπραξη των βεβαιωμένων οφειλών από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Σε περίπτωση πλειστηριασμού ενυπόθηκου ακινήτου που διασφαλίζει το εγγυημένο δάνειο, είτε με επίσπευση τρίτου είτε με επίσπευση της ίδιας της Τράπεζας (όταντο ακίνητο διασφαλίζει και άλλες οφειλές), το εγγυημένο δάνειο κηρύσσεται ληξιπρόθεσμο και απαιτητό
προκειμένου να εκδοθεί διαταγή πληρωμής και να γίνει αναγγελία των απαιτήσεων. Εάν το εκπλειστηρίασμα δεν επαρκεί για την πλήρη εξόφληση της εγγυημένης απαίτησης, το υπόλοιπο αυτής βεβαιώνεται για είσπραξη από το Δημόσιο.

Σ’ αυτή την περίπτωση θα αποστέλλεται ο φάκελος του πλειστηριασμού (κατασχετήρια έκθεση, κατακυρωτική έκθεση, έκθεση συμβολαιογράφου−πίνακας κατάταξης κλ.π) στην 25η Διεύθυνση και θα αναφέρεται αναλυτικά ο τρόπος πίστωσης του εκπλειστηριάσματος.

Σε κάθε περίπτωση που το πιστωτικό ίδρυμα δεν παρέχει τα προβλεπόμενα στοιχεία ή αυτά που θα ζητηθούν ή κατόπιν του διενεργηθέντος ελέγχου αποδειχθεί εσφαλμένη πληρωμή, το πιστωτικό ίδρυμα οφείλει να επιστρέψει άμεσα στο λογαριασμό του Δημοσίου το καταβληθέν ποσό.

Εάν δεν τηρηθεί η εν λόγω υποχρέωση εντός δύο (2) μηνών από την κοινοποίηση της προαναφερθείσας παράβασης, η 25η Διεύθυνση θα προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή του ποσού και τη διαγραφή του στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Για το λόγο αυτό, τα πιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να εξουσιοδοτήσουν εγγράφως την Τράπεζα της Ελλάδος να δέχεται από την 25η Διεύθυνση εντολές χρέωσης των λογαριασμών που τηρούν σε αυτήν. Για όσα πιστωτικά ιδρύματα δεν προβούν στην εν λόγω ενέργεια, δεν θα ακολουθείται η ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία, αλλά θα αποστέλλεται πλήρης φάκελος.

Η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να ενημερώνει την 25η Διεύθυνση εγγράφως και ηλεκτρονικώς για τα ποσά και τις Τράπεζες από τις οποίες έχουν επιστραφεί ποσά.

Για την ηλεκτρονική μορφή των αρχείων, η 25η Διεύθυνση θα ενημερώσει σχετικά με νεότερο έγγραφό της.

Τα πιστωτικά ιδρύματα υποχρεούνται να επιδιώκουν την είσπραξη από τους οφειλέτες των ληξιπρόθεσμων εγγυημένων δόσεων, με την ίδια επιμέλεια που δείχνουν και για τα δάνεια που χορηγούν χωρίς την εγγύηση του Δημοσίου. Επίσης, οφείλουν να απαντούν στα όποια αιτήματα των δανειοληπτών για παροχή διευκρινήσεων και συμπληρωματικών στοιχείων, αναφορικά με τις βεβαιωμένες οφειλές.

II. Ρυθμίσεις δανείων αγροτικών γενικά εκμεταλλεύσεων, πληγέντων αγροτών και πτηνοτροφικών επιχειρήσεων Βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης υπ’ αριθμ. 4216/Β 269/7.2.2001 και των τροποποιητικών της αποφάσεων.

Για τις καταπτώσεις των δανείων αυτών και για τα οποία έχει ήδη καταπέσει κάποια δόση κατά το παρελθόν, θα ακολουθείται η ανωτέρω περιγραφόμενη στην παράγραφο Ι διαδικασία.

III. Δάνεια σε Δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς

Για τις καταπτώσεις των δανείων που χορηγούνται σε Δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς, απαιτούνται τα κάτωθι δικαιολογητικά:

1. Έγγραφη απαίτηση της τράπεζας

2. Έγγραφη δήλωση αδυναμίας του δανειολήπτη.

3. Αναλυτική κατάσταση της απαίτησης στην οποία θα εμφανίζονται τα παρακάτω:

− Άληκτο κεφάλαιο (ανεξόφλητο υπόλοιπο κεφαλαίου).

− Τυχόν καταβολές χρεολυσίων, τόκων ή άλλων ποσών που πραγματοποιήθηκαν από τον οφειλέτη.

− Δόση κεφαλαίου (χρεολύσιο).

− Αναφορά στην περίοδο εκτοκισμού όπως αυτή καθορίζεται από τη δανειακή σύμβαση.

− Το εκάστοτε επιτόκιο δανεισμού που καθορίζεται από τη δανειακή σύμβαση.

− Τόκοι (συμβατικοί και υπερημερίας).

− Λοιπά έξοδα και τυχόν προμήθειες τραπεζών, όπως καθορίζονται στη δανειακή σύμβαση).

− Προμήθεια και χαρτόσημο υπέρ του ΕΔ.

− Εισφορά του ν. 128/1975 (όπου απαιτείται).

− Απόδοση φόρου που παρακρατήθηκε από τόκους ομολογιακών δανείων.

− Υπολογισμός του 1/2 της διαφοράς του ενήμερου τόκου από τον υπερήμερο, όταν υπάρχει καθυστέρηση καταβολής της οφειλής.

Στην περίπτωση που ο οφειλέτης προβεί στην τακτοποίηση των βεβαιωμένων υποχρεώσεών του με καταβολή των οφειλών του στο λογαριασμό της 25ης Διεύθυνσης GR 1301000230000000002340396 «Κεφάλαιον Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ κεφαλαίου ή εγγυήσει του ΕΔ» που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, τότε η 25η Διεύθυνση θα προβαίνει στη σύνταξη ΑΦΕΚ για τη διαγραφή της σχετικής απαίτησης του ΕΔ και θα το αποστέλλει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Για τα ανωτέρω δάνεια, η βεβαίωση του ποσού, λόγω του έκτακτου και επείγοντος χαρακτήρα της πληρωμής, θα γίνεται μόνο με τον χρηματικό κατάλογο και την τριπλότυπη περιληπτική κατάσταση, τα οποία θα εκδίδονται μετά την οριστικοποίηση του προς βεβαίωση ποσού.

IV. Εγγυητικές επιστολές

Η διαδικασία βεβαίωσης που περιγράφεται στην ανωτέρω αναφερόμενη απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, ισχύει και στις περιπτώσεις κατάπτωσης εγγυητικών επιστολών ή πιστώσεων γενικά που έχουν καλυφθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθορίζονται από τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την κάλυψη αυτών των εγγυητικών επιστολών.

2. Προστίθεται ενότητα Γ ως εξής:

Γ. Διαγραφή οφειλών εγγυημένων από το Ελληνικό Δημόσιο

Σε περίπτωση έκπτωσης ποσού που έχει βεβαιωθεί με την προϊσχύουσα διαδικασία (τη διαδικασία που ίσχυε πριν την εφαρμογή της με υπ’ αριθμ. 2/478/0025/13.1.2006 απόφασης του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών) η διαγραφή θα πραγματοποιείται με την προσκόμιση της σχετικής περιληπτικής κατάστασης βεβαίωσης, στην 25η Διεύθυνση.

Σε περίπτωση αδυναμίας προσκόμισης του ανωτέρω παραστατικού, το πιστωτικό ίδρυμα οφείλει να αποστείλει έγγραφο στο οποίο θα αναφέρεται ρητά ότι δεν έχει εισπράξει ή έχει επιστρέψει το εκάστοτε ποσό.

3. Προστίθεται ενότητα Δ ως εξής:

Α. Αρμοδιότητες των Α.Ο.Υ

Οι Δ.Ο.Υ. οφείλουν να φυλάσσουν τα αξιόγραφα και τα λοιπά παραστατικά του χρηματικού καταλόγου, που παραλαμβάνουν από τα πιστωτικά ιδρύματα στο διηνεκές, για τη διασφάλιση του συμφέροντος του Δημοσίου.

Αρμόδια για τη βεβαίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που προκύπτουν από τα δάνεια που χορηγήθηκαν σε Έλληνες Τσιγγάνους και σε παλιννοστούντες ομογενείς, και γενικά για τη διαδικασία της είσπραξης, είναι η Δ.Ο.Υ. που υπάγεται η χρηματοδοτούμενη κατοικία.

Η κάθε Δ.Ο.Υ οφείλει να αποστέλλει κατάσταση, με την είσπραξη βεβαιωθέντων οφειλών σε ηλεκτρονική μορφή για κάθε ιδιώτη, με στοιχεία που θα αναφερθούν σε εγκύκλιο που θα αποσταλεί από την 25η Διεύθυνση.

Από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης ουδεμία επιπλέον δαπάνη προκαλείται σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από την ημερομηνία δημοσιεύσεώς της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2008

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΓΚΑΣ

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Προσωπικές σημειώσεις για αυτή την απόφαση

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Πρόσφατες αποφάσεις στην κατηγορία

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης