Αποτελέσματα live αναζήτησης

Άρθρα Χρήσιμες πληροφορίες για φορολογικά και τελωνειακά θέματα (Ιούλιος 2012)


Δημοσιεύθηκε στις : [ 10-07-2012 ]
Κατηγορία: Φορολογία Εισοδήματος

Άρθρα
Χρήσιμες πληροφορίες για φορολογικά και τελωνειακά θέματα (Ιούλιος 2012)


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ- ΠΟΛΙΤΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2012

1η ΕΝΟΤΗΤΑ : ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ, ΔΩΡΕΩΝ, ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ, ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Α. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ – ΔΩΡΕΩΝ - ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ

Κάθε κληρονομιά, δωρεά ή γονική παροχή υπόκειται σε φόρο. Υπόχρεος σε φόρο είναι ο κληρονόμος, ο δωρεοδόχος ή το τέκνο αντίστοιχα.

Για πληροφορίες σχετικά με την υποβολή δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών ή γονικών παροχών μπορείτε να απευθύνεστε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

Αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τις κληρονομιές είναι η Δ.Ο.Υ. του τόπου κατοικίας του κληρονομουμένου και για τις δωρεές και γονικές παροχές του τόπου κατοικίας του δωρητή ή γονέα.

Β. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Σε κάθε μεταβίβαση ακινήτου με αντάλλαγμα ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε αυτό, επιβάλλεται φόρος και υπόχρεος για την καταβολή του είναι ο αγοραστής.

Οι δηλώσεις φόρου μεταβίβασης υποβάλλονται πριν τη σύνταξη του συμβολαιογραφικού εγγράφου και ο φόρος καταβάλλεται εφάπαξ.

Για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, την αγορά γεωργοκτηνοτροφικών εκτάσεων από αγρότες και άλλες περιπτώσεις μεταβίβασης, χορηγείται απαλλαγή από το φόρο υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Για πληροφορίες σχετικά με τις απαλλαγές καθώς και για οποιοδήποτε ερώτημα μπορείτε να απευθύνεστε στη Δ.Ο.Υ. που ανήκει χωρικά το μεταβιβαζόμενο ακίνητο ή σε εκείνη στην οποία υποβάλλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος ο αγοραστής, εφόσον είναι δυσχερής η μετάβασή του στη Δ.Ο.Υ. του ακινήτου.

Γ. ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (Φ.Α.Π.)

Από το έτος 2010 επιβάλλεται φόρος στην ακίνητη περιουσία που βρίσκεται στην Ελλάδα και ανήκει σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους.

Για τα φυσικά πρόσωπα η δήλωση φόρου ακίνητης περιουσίας (Φ.Α.Π.) δημιουργείται από το Υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με όσα αναγράφονται στις δηλώσεις Ε9 του φορολογουμένου. Ο προσδιορισμός του φόρου για το έτος 2010 γίνεται με κλιμακωτούς συντελεστές που κυμαίνονται από 0,1% έως 1,0%, ενώ για το έτος 2011 και επόμενα οι συντελεστές κυμαίνονται από 0,2% μέχρι 1,0%. 

Για τα έτη 2010, 2011 και 2012 φορολογητέα αξία περιουσίας μεγαλύτερη των 5.000.000,00€ φορολογείται με συντελεστή 2%.

Για το έτος 2010 αξία περιουσίας ανά ιδιοκτήτη μέχρι 400.000 € δεν φορολογείται, ενώ για το έτος 2011 και έπειτα δε φορολογείται αξία περιουσίας μέχρι 200.000 € ανά ιδιοκτήτη. Ποσό φόρου μέχρι είκοσι επτά ευρώ δεν καταβάλλεται.

Επί της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας των νομικών προσώπων επιβάλλεται φόρος με συντελεστές 1‰, 3‰ και 6‰ αναλόγως της κατηγορίας του νομικού προσώπου και της χρήσης του ακινήτου. Η αξία των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τα έτη 2010 έως 2012, φορολογείται με συντελεστή 0,33‰. Ο φόρος που αναλογεί στη συνολική αξία των κτισμάτων δεν μπορεί να είναι μικρότερος από ένα (1) ευρώ το τετραγωνικό μέτρο με εξαίρεση τα γεωργικά, κτηνοτροφικά, ημιτελή κτίσματα και τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Πληροφορίες παρέχονται από τη Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος του υπόχρεου.

Δ. ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Από το έτος 2010 τα νομικά πρόσωπα και οι νομικές οντότητες που έχουν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας σε ακίνητα που βρίσκονται στην Ελλάδα καταβάλλουν ετήσιο ειδικό φόρο 15% επί της αξίας αυτών, εφόσον δεν εμπίπτουν στις προβλεπόμενες εξαιρέσεις. Πληροφορίες σχετικά με τις απαλλαγές παρέχονται από τη Δ.Ο.Υ. φορολογίας εισοδήματος του νομικού προσώπου.

2.- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΡΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (Φ.Π.Α.)

α) Υποβολή περιοδικής δήλωσης

Η περιοδική δήλωση υποβάλλεται υποχρεωτικά, για κάθε φορολογική περίοδο ανεξάρτητα εάν το αποτέλεσμα αυτής είναι χρεωστικό, μηδενικό ή πιστωτικό.

Οι περιοδικές δηλώσεις υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet για όλους τους υποκείμενους στο φόρο, με εξαίρεση τις εκπρόθεσμες και τροποποιητικές περιοδικές δηλώσεις που αφορούν φορολογικές περιόδους μέχρι και 31.12.2010 οι οποίες υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στην αρμόδια ΔΟΥ σε έντυπη μορφή.

Οι περιοδικές δηλώσεις υποβάλλονται: 
i) έως την 26η ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση, εφόσον προκύπτει χρεωστικό υπόλοιπο, 
ii) έως την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τη λήξη της φορολογικής περιόδου στην οποία αφορά η δήλωση, εφόσον προκύπτει μηδενικό ή πιστωτικό υπόλοιπο.

Με την υποβολή της δήλωσης καταβάλλεται το σύνολο του χρεωστικού υπολοίπου και των ενδεχόμενων φορολογικών προσαυξήσεων, ή τουλάχιστον το 40% του χρεωστικού υπολοίπου στην περίπτωση εμπρόθεσμης περιοδικής (αρχικής ή τροποποιητικής) δήλωσης και το υπόλοιπο σε έως δύο δόσεις.

β) Υποβολή Ανακεφαλαιωτικών Πινάκων Ενδοκοινοτικών Συναλλαγών

Οι ανακεφαλαιωτικοί πίνακες υποβάλλονται μόνο για τις ημερολογιακές περιόδους που έχουν πραγματοποιηθεί φορολογητέες πράξεις.

Οι εμπρόθεσμοι αρχικοί ανακεφαλαιωτικοί πίνακες υποβάλλονται υποχρεωτικά μέσω του ειδικού δικτύου TAXISnet έως την 26η του επόμενου μήνα, από τη λήξη του ημερολογιακού μήνα εντός του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι πράξεις.

Οι διορθωτικοί ανακεφαλαιωτικοί πίνακες υποβάλλονται προαιρετικά ηλεκτρονικά για ημερολογιακές περιόδους από 1.1.2010 και εφεξής και σε έντυπη μορφή στην ΔΟΥ για ημερολογιακές περιόδους έως και 31.12.2009.

Οι εκπρόθεσμοι ανακεφαλαιωτικοί πίνακες υποβάλλονται προαιρετικά ηλεκτρονικά για ημερολογιακές περιόδους από 1.1.2011 και εφεξής και σε έντυπη μορφή στη ΔΟΥ για ημερολογιακές περιόδους έως και 31.12.2010.

Οι ανακεφαλαιωτικοί πίνακες μπορούν να υποβάλλονται και στα ΚΕΠ.

γ) Τόπος παροχής υπηρεσιών

Από 1.1.2010, οι υπηρεσίες που παρέχονται σε λήπτες υποκείμενους στο φόρο εγκατεστημένους εντός ή εκτός Κοινότητας, φορολογούνται στον τόπο εγκατάστασης του λήπτη με υποχρέωση εγγραφής στο μητρώο VIES και υποβολής ανακεφαλαιωτικού πίνακα για την παροχή υπηρεσιών στους εντός Κοινότητας λήπτες.

δ) Κατάργηση απαλλαγών ΦΠΑ

Από 1.7.2010 υπάγονται σε ΦΠΑ οι υπηρεσίες που παρέχονται από δικηγόρους, συμβολαιογράφους, άμισθους υποθηκοφύλακες, δικαστικούς επιμελητές, καλλιτέχνες, συγγραφείς και ερμηνευτές έργων τέχνης καθώς και οι υπηρεσίες των ιδιωτικών κλινικών.

ε) Επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες

Για πωλήσεις αγροτικών προϊόντων και παροχές αγροτικών υπηρεσιών που πραγματοποιούνται από 1.1.2009, οι αγρότες δικαιούνται επιστροφής ΦΠΑ με την εφαρμογή κατ’ αποκοπή συντελεστή 11%.

Η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται από 1ης Μαρτίου μέχρι 31 Ιουλίου, εκτός εάν προβλέπεται διαφορετικά από υπουργικές αποφάσεις.

3.- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

α) Διευκολύνσεις / ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής

Όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, μπορούν να υποβάλουν στη Δ.Ο.Υ. που είναι βεβαιωμένες οι οφειλές, αίτηση υπαγωγής σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής αυτών. Η αίτηση βαρύνεται με παράβολο ανάλογο του ύψους της οφειλής. 

Επίσης η καταβολή των βεβαιωμένων έως τις 30.9.2010 οφειλών μπορεί να ρυθμιστεί κατά τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν.3888/2010 σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως και 50%. Από τις Δ.Ο.Υ. οι οφειλέτες μπορούν να ενημερώνονται και για τυχόν νεώτερες νομοθετικές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών πέραν των ανωτέρω.

β) Αποδεικτικό ενημερότητας χρεών προς το Δημόσιο. Ποιος το χορηγεί και ποια η διάρκεια ισχύος του. Πότε χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας με παρακράτηση και πότε βεβαίωση οφειλής.

Αποδεικτικό ενημερότητας χορηγείται, μόνον εφόσον έχουν υποβληθεί οι προβλεπόμενες δηλώσεις εισοδήματος και Φ.Π.Α. και έχουν εξοφληθεί ή νόμιμα τακτοποιηθεί τυχόν οφειλές. Έχει τετράμηνη διάρκεια ισχύος, εάν δεν υπάρχουν οφειλές, και μηνιαία σε κάθε άλλη περίπτωση. Χορηγείται κατόπιν αίτησης που υποβάλλεται σε οποιαδήποτε Δ.Ο.Υ. από τον ενδιαφερόμενο είτε από πρόσωπο νόμιμα εξουσιοδοτημένο από αυτόν. Εφόσον δεν υπάρχουν οφειλές, χορηγείται και από τα Κ.Ε.Π. ή εκτυπώνεται από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Σε περίπτωση που υφίστανται τακτοποιημένες οφειλές και ζητείται αποδεικτικό ενημερότητας για είσπραξη χρημάτων ή μεταβίβαση ακινήτου με τίμημα, αυτό εκδίδεται με τον όρο της παρακράτησης, μέρους ή του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εάν δεν πληρούνται οι όροι έκδοσης του αποδεικτικού, αντί αυτού εκδίδεται βεβαίωση οφειλής για το σύνολο των οφειλών.

γ) Αναστολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Για να ανασταλεί η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού κινητών και ακινήτων, θα πρέπει ο οφειλέτης να είναι συνεπής σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής της οφειλής του ή σε ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση.

δ) Άρση κατασχέσεων, εξάλειψη υποθηκών, μεταφορά αυτών σε άλλα ακίνητα.

Αιτήματα άρσης κατασχέσεων και εξάλειψης υποθηκών ή μεταφοράς αυτών σε άλλα ακίνητα του οφειλέτη ή τρίτου, εξετάζονται από το κατά περίπτωση αρμόδιο όργανο ύστερα από υποβολή σχετικής αίτησης στη Δ.Ο.Υ. της οφειλής.

Η αίτηση συνοδεύεται με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση στοιχεία, όπως πιστοποιητικά βαρών και μη διεκδίκησης των ακινήτων, εκθέσεις εκτίμησης της αξίας αυτών, τίτλους κτήσης των προσφερομένων προς δέσμευση ακινήτων, αντίγραφα μερίδας, βεβαίωση δασαρχείου, όταν πρόκειται για αγροτεμάχια , πρόταση του οφειλέτη, και ό,τι άλλο ζητηθεί.

ε) Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό, για το οποίο δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων οφειλετών του Δημοσίου;

Δεν επιβάλλεται κατάσχεση επί μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικώς, εφόσον το ποσό αυτών αφαιρουμένων των υποχρεωτικών εισφορών, είναι μέχρι των χιλίων (1000) € μηνιαίως.

Αν ο μισθός, η σύνταξη ή το βοήθημα που λαμβάνει ο οφειλέτης από ένα ή περισσότερους φορείς υπερβαίνει συνολικά το ποσόν των χιλίων (1000) €, επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% αυτών, όμως το εναπομένον ποσό από το σύνολό του να μην είναι κατώτερο των χιλίων (1000) €.

στ) Οι πτωχοί οφειλέτες του Δημοσίου έχουν τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών τους ως εξής:

1) για πτωχευτικά χρέη, δηλαδή χρέη που δημιουργήθηκαν πριν από την κήρυξη πτώχευσης, μέσω της Επιτροπής του άρθρου 9 ν. 2386/1996, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 62Α του ΚΕΔΕ, για οφειλές έως και 600.000 € ή μέσω Ν.Σ.Κ. για οφειλές άνω των 600.000 €,

2) Για όλα τα χρέη (πτωχευτικά και μεταπτωχευτικά), με τη διαδικασία των διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής των άρθρων 13-21 ν. 2648/1998, όπως ισχύουν.

ζ) Οφειλέτες που έχουν υπαχθεί σε διαδικασία συνδιαλλαγής κατά τα άρθρα 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα, όπως ίσχυαν πριν από το ν. 4013/2011, μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους ως εξής:

1) με τη διαδικασία των διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής, που ισχύουν για όλους τους οφειλέτες,

2) με συμμετοχή του Δημοσίου στη συμφωνία συνδιαλλαγής κατόπιν αίτησης του μεσολαβητή,

3) σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία συνδιαλλαγής με τρίτους πιστωτές και επικυρωθεί δικαστικά, μέσω της Επιτροπής του άρθρου 9 ν. 2386/1996, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 62Α του ΚΕΔΕ, ανεξαρτήτως ύψους οφειλής.

Σε κάθε περίπτωση, οι αιτήσεις υποβάλλονται στις Δ.Ο.Υ. ή τα Τελωνεία, όπου είναι βεβαιωμένα τα χρέη.

η) Οφειλέτες που έχουν υπαχθεί σε διαδικασία εξυγίανσης κατά τα άρθρα 99 επ. του Πτωχευτικού Κώδικα, όπως ισχύουν μετά το ν. 4013/2011, μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους ως εξής :

1) με τη διαδικασία των διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής, που ισχύουν για όλους τους οφειλέτες,

2) με συμμετοχή του Δημοσίου στη συμφωνία εξυγίανσης κατόπιν σχετικής αίτησης.

4.- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ (Α.Φ.Μ.), ΕΝΑΡΞΗΣ, ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

α) ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ (Α.Φ.Μ.)

Για την απόδοση Α.Φ.Μ. τα φυσικά πρόσωπα υποβάλλουν το έντυπο Μ1 «Δήλωση απόδοσης Α.Φ.Μ./Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων», επιδεικνύοντας την ταυτότητά τους ή σε περίπτωση αλλοδαπών το διαβατήριο. Αρμόδια Δ.Ο.Υ. απόδοσης Α.Φ.Μ. για τα φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες είναι η Δ.Ο.Υ. της κατοικίας τους.

β) ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Φυσικά Πρόσωπα

Τα φυσικά πρόσωπα υποβάλλουν στη Δ.Ο.Υ. της έδρας της επιχείρησής τους πριν από την πραγματοποίηση οποιασδήποτε συναλλαγής στα πλαίσια άσκησης της δραστηριότητάς τους το έντυπο Μ2 «Δήλωση Έναρξης/Μεταβολής Εργασιών Φυσικού Προσώπου».

Νομικά Πρόσωπα

Τα Νομικά Πρόσωπα υποβάλλουν στη Δ.Ο.Υ. της έδρας τους εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της σύστασής τους το έντυπο Μ3 «Δήλωση Έναρξης/Μεταβολής Εργασιών Μη Φυσικού Προσώπου».

Εξαιρούνται οι Ο.Ε. , Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Α.Ε. των οποίων η σύσταση και η έναρξη εργασιών, από τις 04.04.2011 και μετά, πραγματοποιούνται στις Υ.Μ.Σ.

Με τα έντυπα Μ2 «Δήλωση Έναρξης/Μεταβολής Εργασιών Φυσικού Προσώπου» και Μ3 «Δήλωση Έναρξης /Μεταβολής Εργασιών Μη Φυσικού Προσώπου» υποχρεωτικά συνυποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

Τίτλος κυριότητας ή μισθωτήριο συμβόλαιο κ.λπ.
-Βεβαίωση εγγραφής ή απαλλαγής από Ασφαλιστικό Φορέα.
-Βεβαίωση ελέγχου της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου των φυσικών προσώπων από το οικείο Επιμελητήριο, όπου απαιτείται από σχετικές διατάξεις.
-Καταστατικό σύστασης (προκειμένου για νομικά πρόσωπα).

γ) ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Τα φυσικά και Νομικά πρόσωπα, για οποιαδήποτε μεταβολή των στοιχείων που δηλώνονται με την έναρξη εργασιών, υποχρεούνται να υποβάλλουν στη Δ.Ο.Υ. εντός 30 ημερών από την πραγματοποίηση της μεταβολής, τα έντυπα Μ2 «Δήλωση Έναρξης/Μεταβολής Εργασιών Φυσικού Προσώπου» και Μ3 «Δήλωση Έναρξης/Μεταβολής Εργασιών Μη Φυσικού Προσώπου» αντίστοιχα.

δ) ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Φυσικά Πρόσωπα

Τα φυσικά πρόσωπα υποχρεούνται να υποβάλλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. εντός 10 ημερών από την οριστική παύση των εργασιών τους, το έντυπο Μ4 «Δήλωση Διακοπής Εργασιών».

Νομικά Πρόσωπα

Τα νομικά πρόσωπα υποχρεούνται να υποβάλλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. το έντυπο Μ4 «Δήλωση Διακοπής Εργασιών», εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της λύσης τους.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις για το θέμα που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να απευθυνθείτε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

5.- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΛΩΝ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ

Α) ΤΕΛΗ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟΥ

1. -Τελευταία, καταργήθηκαν τα τέλη χαρτοσήμου για τις παρακάτω περιπτώσεις:
- Για τις αποδοχές από μίσθωση εργασίας και από σύμβαση έργου που δημιουργεί δεσμούς εξάρτησης.
- Για τις συντάξεις και ασφαλιστικές παροχές.
- Για τις αποζημιώσεις από εργατικό ατύχημα ή απόλυση.
- Για τις συναλλαγματικές και τα γραμμάτια σε διαταγή.
- Για τη βεβαίωση περί υποβολής δήλωσης έναρξης εργασιών ή μεταβολής εργασιών.
- Για τις αποζημιώσεις και τους τόκους επ’ αυτών που καταβάλλονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς και για τα ασφάλιστρα των κλάδων ζωής και ζημιών.
- Για τα δάνεια και τους τόκους που απορρέουν από αυτά, που χορηγεί ο ΟΕΚ στους δικαιούχους του και τα δάνεια και τους τόκους αυτών που χορηγεί το Τ.Π. & Δ.
- Για τα κέρδη των επιχειρήσεων που η διαχειριστική περίοδος αρχίζει από 1-1-2005

Επίσης έχει καταργηθεί το μεγαλύτερο μέρος των παγίων τελών χαρτοσήμου, καθώς και η αξία των υπεύθυνων δηλώσεων του Ν. 1599/1986, τα έντυπα των οποίων διατίθενται από τις δημόσιες αρχές στους ενδιαφερόμενους δωρεάν, για θέματα αρμοδιότητάς τους.

Άλλα τέλη χαρτοσήμου που δεν εμπίπτουν στις ανωτέρω περιπτώσεις (όπως τα τέλη χαρτοσήμου των ενοικίων ακινήτων, με εξαίρεση τα ενοίκια των κατοικιών, των δανείων μεταξύ ιδιωτών ή εμπόρων ή διαφόρων άλλων συμβάσεων) δεν έχουν καταργηθεί και εξακολουθούν να επιβάλλονται.

Για το έτος 2007 και μόνο για τα ενοίκια κατοικιών, το τέλος χαρτοσήμου μειώθηκε από το 3,6% στο 1,8% (με τον ΟΓΑ) και από 1/1/2008 αυτό καταργήθηκε.

Για την επαγγελματική στέγη και γενικά για τις λοιπές περιπτώσεις μισθώσεων, το χαρτόσημο συν ΟΓΑ παραμένει 3,6%.

2.-Για τη χαρτοσήμανση εγγράφων και γενικότερα των συμβάσεων θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ.

Β) ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ

1. Υπολογισμός
- Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ετήσια και αδιαίρετα και οφείλονται για ολόκληρο το έτος, ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα κυκλοφορίας του οχήματος εντός του έτους.
- Το ύψος διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία και το μέγεθος του οχήματος (κυβικά εκατοστά, εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μικτό βάρος, θέσεις, κατά περίπτωση). Τα τέλη καταβάλλονται με την προμήθεια του ειδικού σήματος.
- Η προμήθεια του ειδικού σήματος τελών κυκλοφορίας θεωρείται εμπρόθεσμη, εφόσον πραγματοποιηθεί από 1ης Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους.

2.- Ακινησία
Για να γίνει ακινησία του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας από φορολογικής πλευράς, προκειμένου να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, πρέπει να γίνει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για τη φορολογία εισοδήματος, κατάθεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος, πριν την έναρξη του έτους και το όχημα να παραμείνει σε ακινησία, σε ιδιωτικό κλειστό χώρο, για ολόκληρο το έτος.

Προϋπόθεση για την άρση της ακινησίας είναι η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του έτους, κατά το οποίο γίνεται η άρση.

3.- Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 210-3642570 και 210-3644781

2η ΕΝΟΤΗΤΑ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι ανάπηροι Έλληνες πολίτες και πολίτες των άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ηλικίας από τεσσάρων (4) μέχρι εβδομήντα (70) ετών που:

α) έχουν πλήρη παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών,

β) εμφανίζουν κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω,

γ) εμφανίζουν κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή του ενός ή και των δύο άνω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67% από τα οποία 40% τουλάχιστον στο ένα κάτω άκρο,

δ) έχουν ολική τύφλωση και στα δύο μάτια με ποσοστό αναπηρίας 100%,

ε) είναι νοητικά καθυστερημένοι με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40%,

στ) πάσχουν από αυτισμό,

ζ) πάσχουν από μεσογειακή αναιμία ή αιμορροφιλία,

η) πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή είναι νεφροπαθείς μεταμοσχευμένοι, μπορούν να παραλαμβάνουν, με απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης, επιβατικό αυτοκίνητο, για προσωπική χρήση, εφόσον προσκομίσουν στην αρμόδια Τελωνειακή Αρχή, γνωμάτευση της Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής της Νομαρχίας του τόπου μονίμου κατοικίας τους.

Για να χορηγηθεί η ανωτέρω απαλλαγή, το παραλαμβανόμενο αυτοκίνητο πρέπει να είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και να έχει κυλινδρισμό κινητήρα μέχρι 1650 κυβικά εκατοστά.

Κατ’ εξαίρεση, οι ανάπηροι που έχουν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω δικαιούνται μέχρι 2650 κυβικά εκατοστά και οι ανάπηροι που έχουν πλήρη παράλυση των κάτω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών με ποσοστό αναπηρίας 100% δικαιούνται μέχρι 3650 κυβικά εκατοστά.

Τα επιβατικά αυτοκίνητα που παραλαμβάνονται από παραπληγικούς αναπήρους και αναπήρους με αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό κάτω άκρων, στις περιπτώσεις όπου από τις κείμενες διατάξεις είναι δικαιούχοι πλήρους απαλλαγής από το τέλος ταξινόμησης για επιβατικό αυτοκίνητο κυλινδρισμού κινητήρα άνω των 1.650 κυβικών εκατοστών, εξαιρούνται από το φόρο πολυτελείας.

Παρέχεται η δυνατότητα παραλαβής επιβατικού αυτοκινήτου μεγαλύτερου κυβισμού με την καταβολή ποσοστού του αναλογούντος στα αυτοκίνητα αυτά τέλους ταξινόμησης (30% για τα πάνω από 1650 κ.εκ. και μέχρι 2000 κ.εκ. και 58% για τα πάνω από 2000 κ.εκ.).

Ο περιορισμός του ορίου της ηλικίας των 70 ετών, ισχύει μόνο όταν η άσκηση του σχετικού δικαιώματος γίνεται για πρώτη φορά και συνεπώς οι δικαιούχοι ανάπηροι πολίτες που έχουν ήδη παραλάβει επιβατικό αυτοκίνητο μπορούν να το αντικαταστήσουν με τις ίδιες διατάξεις για άλλους – εκτός της κλοπής- λόγους, έστω και μετά τη συμπλήρωση του 70ου έτους της ηλικίας τους.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210/69.87.502 έως -505.

2. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι πολύτεκνοι γονείς που έχουν τέσσερα(4) τουλάχιστον ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά, μπορούν να παραλάβουν επιβατικό αυτοκίνητο κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι 2000 κυβικά εκατοστά με απαλλαγή από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης. Για αυτοκίνητα με κυλινδρισμό κινητήρα άνω των 2000 κυβικών εκατοστών η απαλλαγή περιορίζεται στο 50% του τέλους ταξινόμησης.

Το παραλαμβανόμενο αυτοκίνητο πρέπει να είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Το αυτοκίνητο αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για προσωπική και οικογενειακή χρήση των πολύτεκνων γονέων.

Η ανωτέρω απαλλαγή χορηγείται για δεύτερη και τελευταία φορά, μετά την πάροδο πέντε (5) ετών από την ημερομηνία χρήσης του δικαιώματος αυτού, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι γονείς έχουν τουλάχιστον τέσσερα (4) ανήλικα παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 210/69.87.502 έως -505.

3. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, οι γονείς που έχουν τρία (3) τουλάχιστον ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά, μπορούν να παραλάβουν επιβατικό αυτοκίνητο μέχρι 2000 κυβικά εκατοστά με απαλλαγή από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης. Για αυτοκίνητα με κυλινδρισμό κινητήρα άνω των 2000 κυβικών εκατοστών η απαλλαγή περιορίζεται στο 50% του τέλους ταξινόμησης.

Το παραλαμβανόμενο αυτοκίνητο πρέπει να είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Το αυτοκίνητο αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για προσωπική και οικογενειακή χρήση των γονέων με τρία τέκνα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 210/69.87.502 έως -505.

4. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ-ΑΤΕΛΕΙΕΣ

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, τα φυσικά πρόσωπα (αλλοδαποί ή Έλληνες) που έχουν τη συνήθη κατοικία τους στο εξωτερικό κατά τα τελευταία δύο τουλάχιστον δωδεκάμηνα, δηλαδή έχουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους δεσμούς εκτός Ελλάδoς, μπορούν να παραλάβουν ατελώς τα προσωπικά τους είδη (οικοσκευή και μέσα μεταφοράς) εφόσον μεταφέρουν πράγματι τη συνήθη κατοικία τους στην Ελλάδα.

Τα μέσα μεταφοράς πρέπει να βρίσκονται στην κυριότητα του δικαιούχου προσώπου και να έχουν χρησιμοποιηθεί από αυτό στον τόπο της προηγούμενης κατοικίας του τουλάχιστον έξι μήνες. Παρέχεται πλήρης απαλλαγή από δασμό, Φ.Π.Α. και τέλος ταξινόμησης, ενώ καταβάλλεται ο ειδικός φόρος πολυτελείας, εφόσον αυτός οφείλεται ανάλογα με την αξία του αυτοκινήτου.

Για την ατελή παραλαβή των προσωπικών ειδών, χορηγείται πιστοποιητικό μετοικεσίας από την αρμόδια Προξενική Αρχή του τόπου διαμονής του μετοικούντος.

Η φοίτηση σε πανεπιστήμιο ή άλλη σχολή σε μια χώρα δεν σημαίνει ότι το πρόσωπο έχει μεταφέρει τη συνήθη κατοικία του στη χώρα αυτή.

Οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι, αξιωματικοί κ.λ.π., που μετατίθενται ή αποσπώνται στο εξωτερικό πάνω από δύο συνεχή χρόνια, δικαιούνται πιστοποιητικό μετοικεσίας για την ατελή εισαγωγή μόνο οικοσκευής και όχι επιβατικού οχήματος ιδιωτικής χρήσης.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα: 210/69.87.498 έως -501.

5. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ι.Χ. ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ.

Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν την συνήθη κατοικία τους στο εξωτερικό, δηλαδή έχουν τους προσωπικούς και επαγγελματικούς τους δεσμούς εκτός Ελλάδoς και έρχονται προσωρινά στη χώρα μας, μπορούν να εισάγουν ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο για προσωπική τους χρήση, με το καθεστώς της προσωρινής εισαγωγής, δηλαδή χωρίς την καταβολή των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Η διάρκεια παραμονής του οχήματος ορίζεται στους έξι μήνες, συνεχείς ή όχι ανά δωδεκάμηνο.

Με τη λήξη των έξι μηνών, εφόσον το όχημα δεν επανεξάγεται πρέπει να ακινητοποιείται από την αρμόδια Τελωνειακή Αρχή για διάστημα έξι τουλάχιστον μηνών και όχι ανώτερο των είκοσι τεσσάρων.

Τα οχήματα που βρίσκονται σε τελωνειακή ακινητοποίηση, οποτεδήποτε και αν αποσφραγιστούν μετά το περιοριστικό εξάμηνο, παραδίδονται για κυκλοφορία με το ίδιο καθεστώς, εφόσον το δικαιούχο πρόσωπο κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο παρέμεινε στο εξωτερικό διαρκούσης της ακινητοποίησης επί 185 ημέρες τουλάχιστον. Η εκ νέου κυκλοφορία αυτών πραγματοποιείται με την καταβολή των προβλεπόμενων τελών κυκλοφορίας.

Έλληνες με συνήθη κατοικία στην Ελλάδα που παραμένουν και εργάζονται στο εξωτερικό, έχουν δικαίωμα προσωρινής εισαγωγής επιβατικού αυτοκινήτου για έξι μήνες, συνεχείς ή όχι, ανά δωδεκάμηνο και με την υποχρέωση επανεξαγωγής μετά τη λήξη του εξαμήνου.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα: 210/69.87.498 έως -501.

6. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΕΛΕΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ

Παρέχονται απαλλαγές στις εισαγωγές εμπορευμάτων που μεταφέρουν στις προσωπικές τους αποσκευές οι ταξιδιώτες από τρίτες χώρες εφόσον η αξία τους δεν υπερβαίνει τα 300 ΕΥΡΩ.

Σε περίπτωση επιβατών αεροπλάνων και πλοίων, το χρηματικό όριο απαλλαγής είναι 430 ΕΥΡΩ.

Προκειμένου για ταξιδιώτες κάτω των (15) ετών η απαλλαγή περιορίζεται σε είδη συνολικής αξίας μέχρι 150 ΕΥΡΩ ανεξάρτητα από το μεταφορικό μέσο.

Προκειμένου για κατοίκους παραμεθορίων ζωνών ή μεθοριακούς εργαζόμενους και μέλη του πληρώματος μεταφορικών μέσων, η απαλλαγή περιορίζεται σε είδη συνολικής αξίας μέχρι 175 ΕΥΡΩ.

Επίσης παρέχεται η απαλλαγή για προϊόντα καπνού:

α) Για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς
200 τεμ. τσιγάρα ή
100 τεμ. Πουράκια ή
50 πούρα ή
250 γραμ. καπνού, ή αναλογικός συνδυασμός αυτών των διαφορετικών προϊόντων 

β) Για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με τα λοιπά μεταφορικά μέσα:
40 τεμ. Τσιγάρα ή
20 τεμ. Πουράκια ή
10 τεμ. Πούρα ή
50 γραμ. καπνός για κάπνισμα, ή αναλογικός συνδυασμός αυτών των διαφορετικών προϊόντων Για αλκοόλη και αλκοολούχα ποτά, εκτός του κοινού κρασιού και της μπύρας: - αλκοόλη και αλκοολούχα ποτά, με αλκοολικό τίτλο μεγαλύτερο από 22% vol , ή αιθυλική αλκοόλη μη μετουσιωμένη με αλκοολικό τίτλο 80% vol ή μεγαλύτερο: 1 λίτρο ή
- αλκοόλη και αλκοολούχα ποτά με αλκοολικό τίτλο που δεν υπερβαίνει το 22% vol : 2 λίτρα, ή αναλογικός συνδυασμός αυτών των διαφορετικών προϊόντων και
- συνολικά 4 λίτρα κοινού κρασιού και 16 λίτρα μπύρας

Για ταξιδιώτες κάτω των (17) ετών δεν δίνεται απαλλαγή για τα καπνικά προϊόντα και οινοπνευματώδη ποτά.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα: 210/69.87.498 έως -501.

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Προσωπικές σημειώσεις για αυτή την απόφαση

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Πρόσφατες αποφάσεις στην κατηγορία

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης