Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. Αρ. 20/10.4.2012 Ασφάλιση: α) μελών Αγροτικών Συνεταιρισμών και β) μελών Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων


Σχόλια: Ανεκλήθη κατά το μέρος που αφορά τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) με την εγκύκλιο Ο.Α.Ε.Ε. 49/12.


Δημοσιεύθηκε στις : [ 17-04-2012 ]
Κατηγορία: Ασφαλιστικά - ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - Λοιπά (ΠΡΟ ΕΦΚΑ)

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. Αρ. 20/10.4.2012
Ασφάλιση: α) μελών Αγροτικών Συνεταιρισμών και β) μελών Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων


ΑΘΗΝΑ, 10/04/2012
ΑΡ. ΠΡΩΤ.ΔΙΑΣΦ/Φ3/41/28207

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Οργανισμός  Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών
Ο.Α.Ε.Ε. 
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18 
10432 ΑΘΗΝΑ
ΠΛΗΡ. : Β. ΜΠΕΡΟΥΤΣΟΥ
ΤΗΛ. : 210 - 5285569 
FAX : 210 - 5229840

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 20

ΘΕΜΑ : «Ασφάλιση: α) μελών Αγροτικών Συνεταιρισμών και β) μελών Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων»
ΣΧΕΤ. : «Ο Ν. 3996/2011 άρθρο 56 και άρθρο 53 παρ. 3»

Στον παραπάνω αναφερόμενο νόμο περιλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν στην ασφάλιση των μελών αγροτικών συνεταιρισμών και μελών Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα:

ΜΕΛΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Α) ΕΝΝΟΙΑ:

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4015/2011 άρθρο 1 Αγροτικός Συνεταιρισμός (ΑΣ) είναι κάθε πρωτοβάθμιος αγροτικός συνεταιρισμός (νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου), ο οποίος λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2810/2000. 

Συγκεκριμένα, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός (ΑΣ) είναι η αυτόνομη ένωση φυσικών προσώπων που συγκροτείται εθελοντικά και επιδιώκει την αμοιβαία βοήθεια των μελών της, την οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική ανάπτυξη και προαγωγή τους, μέσω μίας συνιδιόκτητης και δημοκρατικά διοικούμενης επιχείρησης.

Ως Aγροτικοί Συνεταιρισμοί (ΑΣ) θεωρούνται και οι αλιευτικοί, κτηνοτροφικοί, πτηνοτροφικοί, μελισσοκομικοί, σηροτροφικοί, αγροτουριστικοί, αγροβιοτεχνικοί, οικοτεχνικοί και άλλοι συνεταιρισμοί, οποιουδήποτε κλάδου ή δραστηριότητας της αγροτικής οικονομίας.

Β) ΑΣΦΑΛΙΣΗ:

Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 56 του Ν. 3996/2011 τα μέλη κάθε μορφής Αγροτικών Συνεταιρισμών δεν υπάγονται στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού Οργανισμoύ με βάση και κριτήριο μόνο την ιδιότητά τους αυτή. 

Ειδικότερα, στον ΟΑΕΕ δεν ασφαλίζονται τα μέλη Αγροτικών Συνεταιρισμών, εφόσον εμπίπτουν σε μία από τις παρακάτω περιπτώσεις:

1) είναι αγρότες/αγρότισσες κατά κύριο επάγγελμα (ασφάλιση ΟΓΑ) (παρ. 2 άρθρο 56)

2) είναι ασφαλισμένοι σε άλλους, πλην ΟΓΑ, ασφαλιστικούς φορείς κύριας ασφάλισης για άλλη απασχόληση ή εργασία (παρ. 2 άρθρο 56)

3) τυγχάνουν συνταξιούχοι του ΟΓΑ (παρ. 4 άρθρο 56)

4) τυγχάνουν μη αγρότες/αγρότισσες και μη απασχολούμενοι σε άλλη εργασία/δραστηριότητα, των οποίων ο μέσος όρος των εισοδημάτων της τελευταίας τριετίας (2008-2010) ή της πρώτης τριετίας για τους Συνεταιρισμούς που ιδρύονται μετά την έναρξη ισχύος του Ν. 3996/2011 (δηλ. μετά την 5/8/11) δεν υπερβαίνει το 400πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη (παρ. 3 άρθρο 56).

4α) Εάν το εισόδημα των προσώπων της περίπτωσης 4 υπερβαίνει το 400πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ (παρ. 3 άρθρο 56).

5) τυγχάνουν συνταξιούχοι ασφαλιστικών φορέων κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης (πλην ΟΓΑ), καθώς και συνταξιούχοι του Δημοσίου ή του ΝΑΤ και ο μέσος όρος των εισοδημάτων τους από τη συμμετοχή τους στον Συνεταιρισμό, της τελευταίας τριετίας (2008-2010) ή της πρώτης τριετίας για τους Συνεταιρισμούς που ιδρύονται μετά την έναρξη ισχύος του νόμου, δεν υπερβαίνει το 400πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη (παρ. 5 άρθρο 56).

5α) Εάν το εισόδημα των προσώπων της περίπτωσης 5 υπερβαίνει το 400πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ (παρ. 5 άρθρο 56).

Επίσης, αναφέρεται ότι στις περιπτώσεις των προσώπων αυτών δεν τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις περί απασχόλησης συνταξιούχων του άρθρου 63 Ν. 2676/1999, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 16 του Ν. 3863/2010 και το άρθρο 42 του Ν. 3996/2011 (δηλ. δεν προβλέπεται η προσαύξηση 40% ή 50% στις ασφαλιστικές εισφορές των εν λόγω προσώπων).

Επιπλέον, επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 6 περιπτώσεις μελών Αγροτικών Συνεταιρισμών που υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΓΑ αλλά μέχρι την ισχύ του νόμου ασφαλίζονταν στον ΟΑΕΕ, δικαιούνται με αίτησή τους να ζητήσουν την επιστροφή, ατόκως, των ασφαλιστικών εισφορών τους ως αχρεωστήτως καταβληθείσες. Διαφορετικά εφαρμόζονται οι διατάξεις περί διαδοχικής ασφάλισης.

ΟΔΗΓΙΕΣ

Τα Περ/κά Τμήματα θα πρέπει να ενημερώσουν εγγράφως τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της εδαφικής τους αρμοδιότητας (σύμφωνα με την κατάσταση που θα τους διαβιβάσει η Περ/κή τους Δ/νση) για το νέο ασφαλιστικό καθεστώς που τους διέπει, αποστέλλοντας το συνημμένο έντυπο πρόσκλησης (1).

Κάθε Αγροτικός Συνεταιρισμός θα πρέπει να ορίσει έναν εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του ο οποίος θα προσκομίσει κατάσταση μελών, στην οποία θα καταγραφεί δίπλα στο όνομα του κάθε μέλους:

1) Η μη υποχρέωση για εγγραφή στον ΟΑΕΕ, εφόσον εμπίπτει σε μία από τις περιπτώσεις 1, 2, 3, 4 και 5 ή

2) ότι έλαβε γνώση της υποχρέωσης για διερεύνηση αν τυγχάνει ασφαλιστέος ή όχι, εφόσον εμπίπτει στην περίπτωση 4α ή 5α.

Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να προσκομίσει το ανάλογο δικαιολογητικό (βεβαιώσεις των ασφαλιστικών φορέων των μελών περί της ασφάλισης ή της συνταξιοδότησής τους, σε περίπτωση που τυγχάνουν ασφαλισμένοι ή συνταξιούχοι) και στη δεύτερη τα απαιτούμενα εκκαθαριστικά εφορίας (δηλ. της τελευταίας τριετίας 2008-2010, εάν ο συνεταιρισμός ήδη λειτουργούσε τουλάχιστον τρία χρόνια πριν την ισχύ του νόμου ή τα εκκαθαριστικά της πρώτης τριετίας για τους συνεταιρισμούς που ιδρύονται μετά την έναρξη ισχύος του νόμου, δηλ. την 5/8/11).

Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα πρέπει να προσκομιστούν από τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του συνεταιρισμού μαζί με το καταστατικό σύστασης στο αρμόδιο Περ/κό Τμήμα προκειμένου να διενεργηθεί ο απαραίτητος έλεγχος. Εάν από τον έλεγχο προκύψει υποχρέωση ασφάλισης ορισμένων μελών θα ακολουθείται η οριζόμενη από τις κείμενες διατάξεις διαδικασία εγγραφής.

ΜΕΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Α) ΕΝΝΟΙΑ:

Με τον Ν. 4019/2011 άρθρο 2 παρ. 1 θεσπίζεται η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.), ως φορέας της Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι αστικός συνεταιρισμός με κοινωνικό σκοπό και τα μέλη της μπορούν να είναι είτε φυσικά πρόσωπα είτε φυσικά πρόσωπα και νομικά πρόσωπα.

Στην παρ. 2 του προαναφερόμενου νόμου αναφέρεται ότι ανάλογα με τον ειδικότερο σκοπό τους οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

1) Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ένταξης, οι οποίες αφορούν την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.ΠΕ) θεωρούνται αυτοδικαίως Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ένταξης.

2) Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Κοινωνικής Φροντίδας, οι οποίες αφορούν στην παραγωγή και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών κοινωνικού- προνοιακού χαρακτήρα σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι, βρέφη, παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες και άτομα με χρόνιες παθήσεις.

3) Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού, οι οποίες αφορούν την παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (πολιτισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση, παροχές κοινής ωφέλειας, αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.α.) που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής ή Περιφερειακής ανάπτυξης.

Β) ΑΣΦΑΛΙΣΗ:

Κατόπιν των παραπάνω και σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 53 του Ν. 3996/2011 από 5/8/11 (ημερομηνία ισχύος του νόμου τα μέλη/φυσικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) και ασκούν δραστηριότητα υπαγόμενη, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ, ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε αυτόν, κατατασσόμενα στην πρώτη (1η) ασφαλιστική κατηγορία του Οργανισμού του άρθρου 5 του Π.Δ. 258/2005, καταβάλλοντας τις αναλογούσες εισφορές του Κλάδου Σύνταξης, μειωμένες κατά 50%.

Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης θα καθοριστούν οι συνέπειες από την καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών στις χορηγούμενες παροχές, καθώς και η τυχόν κατάταξη των προσώπων αυτών σε ανώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες του ΟΑΕΕ.

Της παρούσας να λάβει γνώση ενυπόγραφα το προσωπικό της μονάδας σας.



Η ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΑΕΕ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΩΤΙΔΟΥ

Ακριβές Αντίγραφο
Η ΠΡ/ΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Προσωπικές σημειώσεις για αυτή την απόφαση

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Πρόσφατες αποφάσεις στην κατηγορία

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

 

Η υπηρεσία ή η ενέργεια που ζητήσατε, είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να εγγραφείτε σαν μέλος, μπορείτε να επιλέξετε πάνω δεξιά την επιλογή «Εγγραφή».

Αν είστε εγγεγραμμένο μέλος, έχετε κάνει είσοδο (login) στον κόμβο και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων» του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο (πλέον Φ.Π.Α.)

Δείτε τις λοιπές συνδρομητικές υπηρεσίες και τα προϊόντα του κόμβου:

► «Επίλυσις» (υπηρεσία απάντησης προσωπικών ερωτημάτων)

► «Webinars» (υπηρεσία παρακολούθησης διαδικτυακών σεμιναρίων)

► «Full pack» (όλες οι υπηρεσίες «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων», «Επίλυσις» και «Webinars» σ' ένα οικονομικό «πακέτο»)

Εφαρμογές «Cloud CRM & myData», «Ψηφιακό ωράριο», «Express ισολογισμός».

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σ' έναν από τους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς:

210 67 73 722, 210 82 23 705, 216 70 02 616, 216 70 02 617 και 216 70 02 618

 

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης