Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία

Ν 3908/11 κάλυψη ίδιας συμμετοχής σε ατομική επιχείρηση


  • Please log in to reply
Δεν υπάρχουν απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1
pangregor

pangregor
  • starting Members
  • 2 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Male

ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ πρόκειται να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στον ν. 3908/11. 

ΕΡΩΤΗΜΑ 1ο : Η Ατομική επιχείρηση πρέπει να αλλάξει νομική μορφή και να γίνει π.χ. ΟΕ-ΕΕ-ΕΠΕ-ΑΕ αν υπαχθεί στον αναπτυξιακό με επενδυτικό σχέδιο 600.000 ευρώ (βλέπε άρθρο 8 παρ 5 )

ΕΡΩΤΗΜΑ 2ο : Μπορώ  τα κέρδη της χρήσης 2012 & προηγ. χρήσεων ,που δηλωθήκαν και φορολογηθήκαν στο όνομα του επιχειρηματία, τα οποία εμφανίζονται ήδη στην πίστωση του ατομικού του λογ/σμου ( Λ/53 ) να τα μεταφέρω με χρέωση του Λ/53 σε πίστωση  λογ/σμου αποθεματικού και σε ποιον ? και αν ναι μπορώ  να τον επικαλεστώ για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής ?  πόσο χρόνο πρέπει να παραμένει σαν αποθεματικό ? μετά την παρέλευση του μπορεί να μεταφερθεί ξανά στο Λ/53 ?

ΕΡΩΤΗΜΑ 3ο: το άρθρο 9 παρ. 1 περ. γ αναφέρει " Δυνατότητα του επενδυτικού φορέα διάθεσης των ιδίων κεφαλαίων για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής του στην επένδυση, όπως αυτή τεκμηριώνεται από την αξία των καταθέσεων του ή την αξία των κινητών του αξιών ή από τις τελευταίες διαθέσιμες λογιστικές του καταστάσεις ή από άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία, σύμφωνα με τη μέση αξία των τελευταίων τριών μηνών. "  ερωτώ : α) η μέση αξία των 3 μηνών  αφορά μόνο την περίπτωση των άμεσα ρευστοποιήσιμων στοιχείων ή όλων των περιπτώσεων β) ποια θεωρεί άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία, κινητές αξίες.

 

ευχαριστώ


1 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες