Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία

ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ

- - - - -

 • Please log in to reply
9 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1
THANOSGOLD

THANOSGOLD

  *

 • simple Members
 • 66 Δημοσιεύσεις:

Έκανα μεταβολή σε αγρότη από το ειδικό καθεστώς στο κανονικό και θέλω να φτιάξω τη δήλωση αποθεμάτων μετάταξης, πρόκειται για χοιροστάσιο.Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1) Πως αποτιμούνται τα αποθέματα  τα οποία είναι χοιρομητέρες, χοιρίδια και κάπροι;

2) Ποιο το ποσοστό για έκπτωση φόρου;

3) Η απογραφή γίνεται σε θεωρημένες καταστάσεις όπως λέει ο νόμος ή έχει αλλάξει κάτι;

Θα παρακαλούσα όποιος συνάδελφος έχει κάποια γνώση πάνω στο θέμα να μου δώσει κάποια απάντηση έστω και ενδεικτική, γιατί είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα αυτό και στη ΔΟΥ που ρώτησα δεν έχουν ιδέα.

 #2
THANOSGOLD

THANOSGOLD

  *

 • simple Members
 • 66 Δημοσιεύσεις:

Έκανα μεταβολή σε αγρότη από το ειδικό καθεστώς στο κανονικό και θέλω να φτιάξω τη δήλωση αποθεμάτων μετάταξης, πρόκειται για χοιροστάσιο.Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1) Πως αποτιμούνται τα αποθέματα  τα οποία είναι χοιρομητέρες, χοιρίδια και κάπροι;

2) Ποιο το ποσοστό για έκπτωση φόρου;

3) Η απογραφή γίνεται σε θεωρημένες καταστάσεις όπως λέει ο νόμος ή έχει αλλάξει κάτι;

Θα παρακαλούσα όποιος συνάδελφος έχει κάποια γνώση πάνω στο θέμα να μου δώσει κάποια απάντηση έστω και ενδεικτική, γιατί είναι λίγο μπερδεμένο το θέμα αυτό και στη ΔΟΥ που ρώτησα δεν έχουν ιδέα.

Σήμερα το πρωί πήγα πάλι στη ΔΟΥ για να ρωτήσω και μου είπαν ότι δεν ξέρουν. Παρακαλώ σε όποιον έχει τύχει τέτοια περίπτωση να δώσει κάποια απάντηση.#3
THANOSGOLD

THANOSGOLD

  *

 • simple Members
 • 66 Δημοσιεύσεις:

Σε κανέναν δεν έχει τύχει τέτοια περίπτωση. Τελικά είμαι άτυχος. Όταν πάω τη δήλωση στη ΔΟΥ θα σας πω το αποτέλεσμα για να ξέρει όποιος του τύχει ίδια περίπτωση.#4
TAG-AMAL

TAG-AMAL

  TAG-AMAL

 • Silver members
 • 586 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Male

Μερικη απαντηση

 

3) Η απογραφή γίνεται σε θεωρημένες καταστάσεις όπως λέει ο νόμος ή έχει αλλάξει κάτι; θεωρημενη αφορα 2012

 

για τα υπολοιπα θα ψαξουμε απο τα παλια υπομονη  για λιγο  ,,,,, :)  εχουμε και το φπα βλεπεις ,,, -_-

 

Φιλικα 

 

Γιαν  + 5


Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις

το μέλλον ,,,,,, είναι να το δημιουργήσεις!


#5
THANOSGOLD

THANOSGOLD

  *

 • simple Members
 • 66 Δημοσιεύσεις:

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα ενημερώσω και εγώ για οτιδήποτε νέο, περιμένω απάντηση και από ΔΟΥ.#6
TAG-AMAL

TAG-AMAL

  TAG-AMAL

 • Silver members
 • 586 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Male

ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ....!!!!!!!!!!!!! :)

 

 

 

 

 • av-1672.jpg?_r=0
 • Gold Members
 • b_gold.gif
 • 5.609 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Male
 • Location:ΑΘΗΝΑ

Καταχωρήθηκε 17 Νοέμβριος 2005 - 06:10 μμ

Φ.Π.Α., Απόφαση, 01/01/1986, 33/Ν.1642/1986/ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΚ. ΒΑΣ. ΝΟΜΩΝ


7. Μετάταξη αγροτών.

Με τις διατάξεις της παραγράφου 7, ορίζεται ότι οι αγρότες μπορεί να μετατάσσονται από το ειδικό καθεστώς των αγροτών στο κανονικό καθεστώς και αντίστροφα.

Η μετάταξη γίνεται με δήλωση που υποβάλλεται στον αρμόδιο οικονομικό έφορο το πρώτο δεκαήμερο του πρώτου μήνα της διαχειριστικής περιόδου κατά την οποία υποβάλλεται η δήλωση, επομένως, υποβολή της δήλωσης αυτής στα μέσα της διαχειριστικής περιόδου δεν είναι σύννομη και επομένως δεν μπορεί να επιφέρει έννομο αποτέλεσμα.

Ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης μετάταξης ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών.

Στην περίπτωση που ο αγρότης μετατάσσεται προαιρετικά στο κανονικό καθεστώς είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στο καθεστώς αυτό για μια πενταετία τουλάχιστο. Η πενταετία υπολογίζεται από την αρχή της διαχειριστικής περιόδου, μέσα στην οποία υποβλήθηκε η δήλωση. Μετά την πάροδο της πενταετίας, εξακολουθεί να παραμένει στο κανονικό καθεστώς, εκτός αν με δήλωσή του εκφράσει αντίθετη βούληση.

Αντίθετα, αν ο αγρότης μετατάσσεται από το κανονικό στο ειδικό καθεστώς των αγροτών, η παραμονή του επί μία πενταετία στο καθεστώς αυτό δεν είναι υποχρεωτική.

Τέλος, με το τελευταίο εδάφιο της παραγράφου αυτής ορίζεται ότι, όταν κατά τη διάρκεια μιας διαχειριστικής περιόδου, συντρέξει μία από τις προϋποθέσεις της παραγράφου 5 του άρθρου αυτού, οι αγρότες των περιπτώσεων αυτών δε δικαιούνται της επιστροφής του φόρου που προκύπτει με την εφαρμογή των κατ' αποκοπή συντελεστών από την έναρξη της επόμενης διαχειριστικής περιόδου.

Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση ένταξης των αγροτών στο κανονικό καθεστώς, θα παραμείνουν σ' αυτό μέχρι να εκλείψουν οι λόγοι της υποχρεωτικής ένταξής τους στο καθεστώς αυτό (αποχώρηση από την εταιρία, διακοπή άσκησης άλλης οικονομικής δραστηριότητας κ.λπ.). Από την επόμενη διαχειριστική περίοδο μπορούν, αν το επιθυμούν, να παραμείνουν στο κανονικό καθεστώς ή να μεταταγούν στο ειδικό καθεστώς, εφόσον υπάρχουν οι προϋποθέσεις.8. Υποχρεώσεις μετάταξης - Απογραφή.

Οι αγρότες που μετατάσσονται από το ειδικό καθεστώς των αγροτών στο κανονικό και αντίστροφα, υποχρεούνται από τις διατάξεις της παραγράφου 8 του άρθρου αυτού να συντάξουν απογραφή.

Η απογραφή θα πρέπει να γίνει σε θεωρημένες από τον Οικον. Εφορο καταστάσεις και να περατωθεί μέσα σε δύο μήνες από την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου, στην οποία ζητείται η μετάταξη. Η απογραφή πρέπει να περιλαμβάνει:

8.α. Τα αποθέματα των αγροτικών προϊόντων, στα οποία περιλαμβάνονται όσα έχουν συλλεχτεί, οι ηρτημένοι καρποί και οι καλλιέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η αποτίμηση των αποθεμάτων θα γίνει σε τιμές πώλησης κατά το χρόνο της απογραφής και θα περιλαμβάνει τα αγαθά χωριστά κατά συντελεστή του κατ' αποκοπή φόρου.

8.β. Τα αποθέματα των πρώτων υλών της αγροτικής παραγωγής, όπως σπόρων, λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων, ζωοτροφών και λοιπών συναφών.

Η αποτίμηση θα γίνει σε τιμές κόστους.

8.γ. Τα αγαθά επένδυσης (πάγια). Η αποτίμηση θα γίνει στην αξία κτήσης προσαυξημένη με τις δαπάνες βελτίωσης και επέκτασης αυτών εκτός των δαπανών επισκευής και συντήρησης, εφόσον χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της αγροτικής εκμετάλλευσης και δεν έχει παρέλθει η πενταετής περίοδος διακανονισμού, κατά τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 26.9. Ρύθμιση αποθεμάτων αγροτικών προϊόντων κατά τη μετάταξη.

Οι διατάξεις της παραγράφου 9 καθορίζουν την τύχη των αποθεμάτων των αγροτικών προϊόντων που προέκυψαν από την απογραφή, η οποία έγινε κατά τη μετάταξη από το ένα καθεστώς στο άλλο. Ητοι:

9.α. Μετάταξη από το καθεστώς των αγροτών στο κανονικό καθεστώς.

Στην περίπτωση αυτή τα αποθέματα των έτοιμων αγροτικών προϊόντων, όπως εμφανίζονται στην απογραφή που έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 8, θεωρούνται αγορές του κανονικού καθεστώτος και ο μετατασσόμενος αγρότης έχει δικαίωμα στο καθεστώς που εντάσσεται, να εκπέσει από το φόρο των εκροών του τον κατ' αποκοπή φόρο που επιβάρυνε τις εισροές των αποθεμάτων αυτών, όπως προκύπτει από τη δήλωση αποθεμάτων, την οποία είναι υποχρεωμένος να υποβάλλει μέσα σε δύο μήνες από την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου στην οποία ζητείται η μετάταξη.

Διευκρινίζεται ότι, η προθεσμία αυτή είναι ανατρεπτική και επομένως τυχόν εκπρόθεσμη υποβολή της δεν επιφέρει έννομο αποτέλεσμα.

Παράδειγμα:

Εστω, ότι ένας αγρότης μετατάσσεται από το ειδικό καθεστώς των αγροτών στο κανονικό. Στην τελευταία ημέρα της διαχειριστικής περιόδου, που προηγείται της μετάταξης, θα συντάξει απογραφή των αποθεμάτων των αγροτικών του προϊόντων σε τόσες κατηγορίες, όσοι είναι οι συντελεστές που έχουν οριστεί για την επιστροφή του κατ' αποκοπή φόρου, που ορίζονται με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου αυτού.

Τον πρώτο μήνα της διαχειριστικής περιόδου του νέου καθεστώτος μετά το πέρας της απογραφής, τα αποθέματα θα εμφανιστούν σαν αγορές του κανονικού καθεστώτος και ο κατ' αποκοπή φόρος, που αναλογεί σ' αυτά όπως προκύπτει από τη δήλωση αποθεμάτων, θα προστεθεί στο φόρο των αγορών του μηνός αυτού και θα εκπεστεί από το φόρο που προκύπτει από την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, στην προσωρινή δήλωση που θα αφορά την περίοδο αυτή.

Η αποτίμηση των αποθεμάτων θα γίνει με τιμές πώλησης κατά το χρόνο της απογραφής και ο υπολογισμός του φόρου με βάση τους κατ' αποκοπή συντελεστές.9.β. Μετάταξη από το κανονικό καθεστώς στο καθεστώς των αγροτών.

Στην περίπτωση αυτή, τα αποθέματα των έτοιμων αγροτικών προϊόντων θεωρούνται παραδόσεις (πωλήσεις) αγαθών του κανονικού καθεστώτος, υποκείμενες σε φόρο. Ο υπολογισμός του φόρου θα γίνεται και στην περίπτωση αυτή με την εφαρμογή των οικείων κατ' αποκοπή συντελεστών στην αξία πώλησης των προϊόντων κατά το χρόνο της μετάταξης. Ο αγρότης δηλ. που μετατάσσεται από το κανονικό στο ειδικό καθεστώς θα εμφανίσει στα βιβλία του τα αποθέματα ως πωληθέντα και ο κατ' αποκοπή φόρος που αναλογεί σ' αυτά θα αναγραφεί στη δήλωση των αποθεμάτων της παρ. 12 και θα καταβληθεί με την υποβολή της δήλωσης αυτής.10. Ρύθμιση αποθεμάτων πρώτων υλών και αγαθών επένδυσης στην περίπτωση μετάταξης από το ειδικό καθεστώς αγροτών στο κανονικό.

Οπως ορίζει η διάταξη της παρ.10, όταν ο αγρότης μετατάσσεται από το ειδικό καθεστώς των αγροτών στο κανονικό καθεστώς απόδοσης του φόρου, δικαιούται να εκπέσει από το φόρο των εκροών του (πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών) το φόρο που έχει επιβαρύνει:

10.α. Τα αποθέματα των πρώτων υλών της αγροτικής παραγωγής του (σπόροι, φυτοφάρμακα, λιπάσματα), και

10.β. τα αγαθά επένδυσης (πάγια περιουσιακά στοιχεία, μηχανήματα, αγροτικά αυτοκίνητα), τα οποία έχουν περιληφθεί στην απογραφή που συνέταξε ο αγρότης κατά τη μετάταξή του.

Διευκρινίζεται ότι, η έκπτωση του φόρου των αποθεμάτων των πρώτων υλών θα γίνεται μόνο με την προϋπόθεση ότι ο αγρότης διαθέτει το σχετικό τιμολόγιο αγοράς.

Ως προς τη σύνταξη της απογραφής των πρώτων υλών, τον υπολογισμό του φόρου και τον τρόπο της έκπτωσης, ισχύουν όσα αναφέρονται στην προηγούμενη παράγραφο για τα αποθέματα των προϊόντων της αγροτικής παραγωγής, με τη διαφορά ότι, η αποτίμηση των πρώτων υλών γίνεται στη μικρότερη τιμή μεταξύ τιμών κτήσης και τρέχουσας και για τον υπολογισμό του φόρου λαμβάνονται υπόψη οι κανονικοί συντελεστές που επιβαρύνουν τις πρώτες ύλες.

Ως προς την έκπτωση του φόρου των αγαθών επένδυσης (πάγια), θα γίνεται, μόνο εφόσον δεν έχει παρέλθει πενταετία από την πρώτη χρησιμοποίησή του, δηλ. εφόσον δεν έχει παρέλθει η πενταετής περίοδος διακανονισμού, που ορίζεται από τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 26 και κατά το μέρος που αναλογεί στα υπόλοιπα έτη του πενταετούς διακανονισμού.

Για τον τρόπο υπολογισμού του φόρου που δικαιούται να εκπέσει ο αγρότης, για τα αγαθά επένδυσης, παραθέτουμε το ακόλουθο παράδειγμα:

Αγρότης του ειδικού καθεστώτος αγόρασε και άρχισε να χρησιμοποιεί γεωργικό μηχάνημα το έτος 1989 και πλήρωσε 3.000.000 δρχ. και Φ.Π.Α. δρχ. 180.000 (3.000.000 x 6%). Επιπλέον πραγματοποίησε δαπάνες βελτίωσης μέσα στο 1988 αξίας δρχ. 500.000 πλέον Φ.Π.Α. δρχ. 30.000.

Εστω, ότι μετατάσσεται στο κανονικό καθεστώς την 1.1.1992. Επειδή δεν έχει παρέλθει η πενταετής περίοδος διακανονισμού ο αγρότης αυτός έχει δικαίωμα να εκπέσει κατά τη μετάταξή του στο κανονικό καθεστώς το φόρο που αντιστοιχεί στα υπόλοιπα έτη της πενταετίας δηλ. 180.000 x 2/5 = 72.000 δρχ. και 30.000 x 3/5 = 18.000 ήτοι συνολικά δρχ. 90.000.11. Ρύθμιση αποθεμάτων πρώτων υλών και αγαθών επένδυσης στην περίπτωση μετάταξης από το κανονικό στο ειδικό καθεστώς αγροτών.

Με τη διάταξη της παραγράφου 11 ορίζεται ότι, οι μετατασσόμενοι αγρότες από το κανονικό καθεστώς απόδοσης του φόρου στο καθεστώς των αγροτών είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν στο Δημόσιο το φόρο με τον οποίο έχουν επιβαρυνθεί:

11.α. Τα αποθέματα των πρώτων υλών της αγροτικής παραγωγής. Στην πραγματικότητα πρόκειται για επιστροφή στο Δημόσιο του φόρου που έχει εκπεστεί από τους αγρότες του κανονικού καθεστώτος, ως φόρος εισροών, κατά το χρόνο της αγοράς των πρώτων υλών.

Ο φόρος αυτός θα πρέπει να καταβληθεί, γιατί ο αγρότης που θα μεταταγεί στο ειδικό καθεστώς θα πάρει πίσω το φόρο που αναλογεί στις πρώτες ύλες με την εφαρμογή των κατ' αποκοπή συντελεστών στα ακαθάριστα έσοδα, που θα προέλθουν από την πώληση των αγροτικών προϊόντων.

Ως αποθέματα πρώτων υλών λαμβάνονται αυτά που προκύπτουν από την απογραφή που γίνεται σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παρ. 8 του ίδιου άρθρου.

11.β. Με τη διάταξη του δεύτερου εδαφίου της παραγράφου 11, οι μετατασσόμενοι υποχρεούνται να καταβάλλουν στο Δημόσιο το φόρο με τον οποίο έχουν επιβαρυνθεί τα αγαθά επένδυσης (πάγια). Η καταβολή του φόρου θα γίνεται εφόσον δεν έχει παρέλθει η πενταετής περίοδος διακανονισμού και κατά το μέρος που αναλογεί στα υπόλοιπα έτη του πενταετούς διακανονισμού.

Παράδειγμα:

Ο Β, καλλιεργητής δημητριακών, που υπάγεται στο κανονικό καθεστώς του φόρου, αγόρασε και άρχισε να χρησιμοποιεί τον Ιούνιο 1989 γεωργικό μηχάνημα αξίας 2.000.000 δρχ. για το οποίο πλήρωσε Φ.Π.Α. 120.000 δρχ. (2.000.000 x 6%). Με την προσωρινή δήλωση του Ιουνίου εξέπεσε ολόκληρο το ποσό του φόρου που πλήρωσε για το μηχάνημα (ποσοστό δικαιώματος έκπτωσης 100%). Ο φόρος αυτός των εισροών υπόκειται κατά τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 26 σε πενταετή διακανονισμό, για το 1/5 αυτού κάθε έτος, ανάλογα με τη μεταβολή του δικαιώματος έκπτωσης.

Αν ο αγρότης αυτός από 1.1.91 μεταταγεί στο ειδικό καθεστώς, όπου ως γνωστό δε θα υπάγεται στο Φ.Π.Α., έχουμε μεταβολή του δικαιώματος έκπτωσης του φόρου για τα υπόλοιπα τρία χρόνια της πενταετίας που δε δικαιούται έκπτωσης και συνεπώς πρέπει να γίνει διακανονισμός της έκπτωσης του ποσού των δρχ. 120.000 για τα 3/5 αυτού. Αυτό σημαίνει ότι, ο αγρότης θα καταβάλει στο Δημόσιο ποσό φόρου δρχ. 72.000 (120.000 x 3/5).12. Δήλωση αποθεμάτων.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 12, οι αγρότες που μετατάσσονται από το ειδικό καθεστώς στο κανονικό και αντίστροφα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν ειδική δήλωση μέσα σε δύο (2) μήνες από την έναρξη της διαχειριστικής περιόδου, στην οποία ζητείται η μετάταξη. Η δήλωση αυτή θα περιλαμβάνει τα αποθέματα των αγροτικών προϊόντων, των πρώτων υλών και επενδυτικών αγαθών, όπως έχουν απογραφεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παραπάνω παραγράφου 8 (Βλέπετε ανάλυση ανωτέρω στην παρ. 8). Επίσης, η δήλωση αυτή θα περιλαμβάνει το φόρο που αναλογεί στα αποθέματα αγροτικών προϊόντων και πρώτων υλών με την εφαρμογή των κατ' αποκοπή ή κανονικών συντελεστών κατά περίπτωση, το φόρο που εκπέστηκε κατά την αγορά των επενδυτικών αγαθών ή που πρέπει να εκπεσθεί και το υπόλοιπο του φόρου που παραμένει για διακανονισμό, για τα υπόλοιπα χρόνια της πενταετίας.

Το σύνολο του φόρου που θα προκύψει από τη δήλωση έχει δικαίωμα να εκπέσει ο μετατασσόμενος αγρότης, εφόσον μετατάσσεται από το ειδικό καθεστώς των αγροτών στο κανονικό ή έχει υποχρέωση να καταβάλλει, εφόσον μετατάσσεται από το κανονικό στο ειδικό καθεστώς.

Η έκπτωση του φόρου ενεργείται με την πρώτη προσωρινή δήλωση που υποβάλλει ο μετατασσόμενος μετά τη λήξη της δίμηνης προθεσμίας για τη διενέργεια της απογραφής των αποθεμάτων μετάταξης, η δε καταβολή γίνεται με την υποβολή της δήλωσης αποθεμάτων.

Για τη δήλωση αυτή θα εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις που προβλέπονται για τις δηλώσεις του άρθρου 31 (έλεγχος δηλώσεων, έκδοση καταλογιστικών πράξεων, πρόστιμο, προσαυξήσεις κ.λπ.).

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών καθορίζονται οι λεπτομέρειες, ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου αυτής.13. Ενταξη αγροτών στο κανονικό καθεστώς κατά την πρώτη εφαρμογή του Φ.Π.Α. ή κατά την έναρξη των εργασιών τους.

Με τις διατάξεις της παραγράφου 13 δόθηκε η ευχέρεια στους αγρότες κατά την πρώτη εφαρμογή του Ν.1642/86, καθώς επίσης και σ' αυτούς που αρχίζουν για πρώτη φορά τις εργασίες τους, να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς.

Η ένταξή τους στο κανονικό καθεστώς θα γίνεται με την υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών στον αρμόδιο για τη φορολογία εισοδήματος Οικον. Εφορο, μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από την έναρξη της ισχύος του νόμου (η προθεσμία αυτή είχε παραταθεί έως 31.7.1987 με την παρ. 3 του άρθρου 42 του Ν.1731/1987), προκειμένου για τους αγρότες που ήδη ασκούσαν αγροτική εκμετάλλευση ή από την έναρξη των αγροτικών εργασιών τους, προκειμένου για τους αγρότες που αρχίζουν για πρώτη φορά τις εργασίες τους.

Επισημαίνεται ότι, και στις δύο αυτές περιπτώσεις, που ο αγρότης προτιμά το κανονικό καθεστώς από το ειδικό καθεστώς των αγροτών, είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στο κανονικό καθεστώς τουλάχιστον για μια πενταετία.14-15. Εξουσιοδότηση προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Τέλος, με τις διατάξεις των παραγράφων 14 και 15 του άρθρου 33 του Ν.1642/1986, δίδεται η νομοθετική εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών, και όπου απαιτείται και του συναρμόδιου Υπουργού (Γεωργίας), να ορίζει με αποφάσεις του ή με κοινές αποφάσεις τις λεπτομέρειες και τη διαδικασία, καθώς και τον τύπο και το περιεχόμενο των δηλώσεων, που απαιτούνται για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου αυτού.

Σημειώνεται ότι, στα πλαίσια των παραπάνω εξουσιοδοτικών διατάξεων έχουν εκδοθεί οι παρακάτω Υπουργικές αποφάσεις.

α) Η αριθμ. Π.6793/647/86 Α.Υ.Ο., σχετικά με τον τύπο και το περιεχόμενο του ειδικού τιμολογίου παράδοσης αγροτικών προϊόντων που εκδίδεται κατά τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 33.

β) Η αριθμ. Π.2704/1141/177/88 Α.Υ.Ο. σχετικά με τον τύπο και το περιεχόμενο της Δήλωσης Αποθεμάτων Μετάταξης.

γ) Η αριθμ. Π.2894/1235/88 Α.Υ.Ο., με την οποία δόθηκε παράταση υποβολής των δηλώσεων αποθεμάτων μετάταξης έως 31.7.1987.

δ) Την αριθμ. Π.953/432/64/ΠΟΛ.41/3.2.88 Α.Υ.Ο. σχετικά με την επιστροφή στους αγρότες του φόρου προστιθέμενης αξίας που επιβάρυνε την αγορά ή εισαγωγή (ή ενδοκοινοτική απόκτηση) αγαθών ή λήψη υπηρεσιών.

Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις

το μέλλον ,,,,,, είναι να το δημιουργήσεις!


#7
THANOSGOLD

THANOSGOLD

  *

 • simple Members
 • 66 Δημοσιεύσεις:

Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση αυτό το είχα υπ'όψιν μου έχω διαβάσει και το άρθρο 41. #8
Επισκέπτης-PANTELOS-

Επισκέπτης-PANTELOS-
 • Επισκέπτες

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

 

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΓΙΑ

ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ?

ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥΣ?

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΤΥΠΟ??

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ#9
TAG-AMAL

TAG-AMAL

  TAG-AMAL

 • Silver members
 • 586 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Male

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

 

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΓΡΟΤΩΝ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΓΙΑ

ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΕΙ Η ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ?

ΜΗΠΩΣ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Η ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥΣ?

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΝΤΥΠΟ??

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

kαλημέρα,

 

Θεωρω  πως υπαρχει και μετα την πενταετια οτι αφορα τα παγια

η μοναδα καταγραφης του παγιου σου.

Βεβαια δεν υπαρχει θεμα Φπα για αποδωση.

Απογραφη με αξια οτι προκειπτει και το παλιο εντυπο για διακανονισμο φπα

με τα αναλογα ποσα.


Ο καλύτερος τρόπος για να προβλέψεις

το μέλλον ,,,,,, είναι να το δημιουργήσεις!


#10
dimdik

dimdik

  *

 • simple Members
 • 5 Δημοσιεύσεις:

,ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ,

ΑΘ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ:

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 346 ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΦΠΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ?(Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΑΤΖΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ)..


0 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες