Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία

Στις καλενδες παλι η καταργηση του ΚΒΣ

- - - - -

 • Please log in to reply
2 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1
diba

diba

  Διομηδης Ιωαν. Μπατακης

 • Silver members
 • 1.583 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Male
 • Location:ΧΑΝΙΑ
Στις καλενδες παλι καταργηση του ΚΒΣ....


ME εισήγηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε ομοφώνως πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία ρυθμίζονται θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και στήριξης της ελληνικής οικονομίας και του μεσοπροθέσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής. Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα υποβληθεί το ταχύτερο δυνατόν προς κύρωση στη Βουλή.

Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου:

Φορολογία: Υπάρχει πρόβλεψη για τήρηση των απαραίτητων βιβλίων και στοιχείων των φορολογουμένων και μετά την 1.1.2012 που ορίζεται στη διάταξη της περίπτωσης α΄ της παραγράφου 5 του ν. 3888/2010 (Α΄ 175), μέχρι την ολοκλήρωση της νομοθετικής διαδικασίας ενσωμάτωσης των αναγκαίων διατάξεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων στις διατάξεις της φορολογίας εισοδήματος (ν. 2238/1994) ή σε άλλο φορολογικό νόμο.


http://www.express.g...1216544914.php3
Σκλάβος είναι αυτός που περιμένει να έρθει κάποιος να τον ελευθερώσει .
Έζρα Πάουντ‎"Εκείνο για το οποίο η δική μας γενιά θα μετανιώσει μια μέρα πικρά,
δεν θα είναι τόσο η σκληρότητα και οι αδικίες των κακών ανθρώπων,
όσο η απαράδεκτη σιωπή των καλών"

Μαρτιν Λουθερ Κινγκ

Θα ερθει καποτε η στιγμη που θα τρωει ο ενας τις σαρκες του αλλου για να επιβιωσει
Ιωανν.Μπατ. (1990)


#2
Lucky_Luke

Lucky_Luke

  Ψυχραιμία, παιδιά...

 • Silver members
 • 2.975 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Not Telling
Όσο βγαίνουν τέτοιες εγκύκλιοι ο ΚΒΣ δεν πρόκειται ποτέ να καταργηθεί:


Φορολογικά στοιχεία σε αγορά πάγιων συστεγασμένων δικηγόρων
Αρ. Πρωτ: Δ15Β 1023058 ΕΞ 2012 /7.2.2012
Θέμα: Τρόπος έκδοσης φορολογικών στοιχείων για αγορά παγίων από συστεγαζόμενους δικηγόρους

Σχετ.: Η από 02/02/2012 αίτηση σας.

Σε απάντηση της άνω σχετικής αίτησης σας με την οποία θέτετε ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο έκδοσης φορολογικών στοιχείων για την από κοινού αγορά παγίου εξοπλισμού γραφείου (όπως εκτυπωτής, τηλεομοιοτυπικό μηχάνημα, φωτοαντιγραφικό, τηλεφωνικό κέντρο, σαρωτής κ.λπ.) από τρεις συστεγαζόμενους δικηγόρους, σας γνωρίζουμε τα εξής:
1. Όπως έχει γίνει δεκτό από τη Διοίκη ση(έγγραφα μας:Σ.2821/72-Ε16235(π.ε.)/5-2-1987, 1 098311/803/0015/7-11-2006, Δ15Β 1152165 ΕΞ 2010/17-11-2010), από
τις διατάξεις του Κ.Β.Σ. δεν απαγορεύεται η αγορά παγίου αγαθού από περισσότερους του ενός επιτηδευματίες για λόγους κοινής χρησιμοποίησής του. Στην περίπτωση αυτή, για διευκόλυνση των συναλλασσομένων (πωλητής αγοραστές) στην εμφάνιση της σχετικής αγοραπωλησίας στα τηρούμενα βιβλία τους, αλλά και στην υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων, μπορεί να εκδίδονται περισσότερα του ενός τιμολόγια, στο όνομα του κάθε αγοραστή. Αξία του κάθε τιμολογίου που θα εκδοθεί σύμφωνα με τα ανωτέρω, είναι η συνολική αξία του παγίου επί το ποσοστό συμμετοχής του κάθε αγοραστή, ενώ επί αυτού θα αναγράφονται και τα πλήρη στοιχεία των συνιδιοκτητών καθώς και ο αριθμός του αντίστοιχου τιμολογίου που εκδόθηκε στο όνομά τους.
2. Για τη διακίνηση του παγίου εξοπλισμού στην ως άνω περίπτωση εκδίδεται ένα δελτίο αποστολής στο περιεχόμενο του οποίου αναγράφονται τα εξής:
• Ως παραλήπτης, ο ένας εκ των συνιδιοκτητών.
• Ως σκοπός διακίνησης, η πώληση αγαθού σε συνιδιοκτήτες.
• Σε οποιοδήποτε πρόσφορο σημείο αυτού, τα πλήρη στοιχεία των συνιδιοκτητών και τα ποσοστά συνιδιοκτησίας τους.
Σε κάθε ένα από τα τιμολόγια πώλησης που θα εκδοθούν κατά τα ανωτέρω, θα γίνεται μνεία του εν λόγω δελτίου αποστολής (αναγραφή του αύξοντος αριθμού και της ημερομηνίας έκδοσης του) - έγγραφο μας: Δ15Β 1014398 ΕΞ 2011/26-01-2011.
3. Εν όψει των ανωτέρω, για την αγορά του μνημονευόμενου στη σχετική αίτησή σας
παγίου εξοπλισμού γραφείου από τους τρεις συστεγαζόμενους δικηγόρους, πρέπει να εκδοθούν τρία χωριστά τιμολόγια, στα οποία, εκτός της συνολικής αξίας πώλησης επιμερισμένης με το ποσοστό συμμετοχής του κάθε συνιδιοκτήτη δικηγόρου, θα αναγράφονται και τα πλήρη στοιχεία των άλλων συνιδιοκτητών καθώς και ο αριθμός του αντίστοιχου τιμολογίου που εκδόθηκε προς αυτούς και για τη διακίνηση του, ένα δελτίο αποστολής κατά τα ως άνω αναφερόμενα.

#3
stefos

stefos

  *

 • simple Members
 • 171 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Male
 • Location:κι εγώ απ' αυτόν τον κόσμο είμαι, πατριώτες είμαστε!
Όσο οι επιτρέπεται στους υπαλλήλους του Υ.Ο. να βγάζουν βιβλία, ο κώδικας δεν πρόκειται ποτέ να καταργηθεί.
Γλυκός ο Παράδεισος αλλά θέλει κόπο πολύ...
http://www.periodikoendon.blogspot.com
0 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες