Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΖΗΤΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

- - - - -

 • Please log in to reply
10 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1
Επισκέπτης-citizen-

Επισκέπτης-citizen-
 • Επισκέπτες
Θα ήθελα - αν είναι δυνατόν - ένα υπόδειγμα μιθωτηρίου συμβολαίου επαγγελματικής στέγης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το οποίο να περιλαμβάνει στοιχεία μισθωτή εκμισθωτή, διάρκεια μίσθωσης, στοιχεία καταστήματος μίσθωσης, όρους σχετικούς με βλάβες, επισκευές κλπ και γενικά ότι όρος μπαίνει σε τέτοιου είδους συμβόλαια. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

#2
Στέλιος

Στέλιος

  *

 • Silver members
 • 859 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Male
 • Location:ΧαλκιδικοΘεσσαλονίκη
 • Interests:ΠΑΟΚ

Θα ήθελα - αν είναι δυνατόν - ένα υπόδειγμα μιθωτηρίου συμβολαίου επαγγελματικής στέγης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το οποίο να περιλαμβάνει στοιχεία μισθωτή εκμισθωτή, διάρκεια μίσθωσης, στοιχεία καταστήματος μίσθωσης, όρους σχετικούς με βλάβες, επισκευές κλπ και γενικά ότι όρος μπαίνει σε τέτοιου είδους συμβόλαια. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
Γιατί δεν ψάχνεις στα downloads ? Έχει απ' όλα τα καλούδια

Συνημμένα Αρχεία


«Εκείνο για το οποίο η δική μας γενιά θα μετανιώσει μια μέρα πικρά

δε θα είναι τόσο η σκληρότητα και η αδικία των κακών,

όσο η απαράδεκτη σιωπή των καλών»…….

(Μάρτιν Λούθερ Κινγκ)


Ο νόμος πρέπει να διατυπώνεται έτσι, ώστε η εφαρμογή του να είναι και στην πράξη δυνατή, εφόσον ο νομοθέτης θέλει να τιμωρεί αποτελεσματικά τους λίγους και όχι άσκοπα τους πολλούς απ' τους πολίτες (Σόλωνας)

Ακόμα και μια κοινωνία ηλίθιων είναι ταξική. Έτσι ένας ηλίθιος πλούσιος είναι απλά πλούσιος ενώ ένας ηλίθιος φτωχός είναι απλά ηλίθιος.(Αρκάς)
Έχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από το κάπνισμα και το ποτό που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα. (Αρκάς)
Το καλύτερο φάρμακο για το βήχα είναι η φασολάδα.Μετά θα φοβάσαι να βήξεις. (Αρκάς)
Μεγαλοφυΐα είναι κάποιος που σε παραλία γυμνιστών μπορεί να θυμάται φάτσες.(Αρκάς)
Έλληνας θα πει το πρωί να γελάς σαν παιδί, το μεσημέρι να κουβεντιάζεις φρόνιμα και το δείλι να δακρύζεις περήφανα (Δημήτρης Λιαντίνης)

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις(Κ.Π.Καβάφης)


#3
pappaki

pappaki

  *

 • simple Members
 • 77 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Male

Epsaksa kai sthn kathgoria akinhta kai sthn kathgoria diafora entypa.. DEN to exei sta downloads... kai isws prepei na mpei
Efharistw polyyyyyyyyy !!!! gia thn amesh exyphrethsh
http://www.taxheaven...mp;showfile=132

#4
Επισκέπτης-ελενα-

Επισκέπτης-ελενα-
 • Επισκέπτες
Stelio, brika auto pou epsaxna kai egw! Euxaristw poly pou to ekanes attach. Paraligo na plirwsw dikigoro gia na mou to ftia3ei. Me eswses! Wraio site epi ti eukairia!

#5
Επισκέπτης-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-

Επισκέπτης-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ-
 • Επισκέπτες

Θα ήθελα - αν είναι δυνατόν - ένα υπόδειγμα μιθωτηρίου συμβολαίου επαγγελματικής στέγης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το οποίο να περιλαμβάνει στοιχεία μισθωτή εκμισθωτή, διάρκεια μίσθωσης, στοιχεία καταστήματος μίσθωσης, όρους σχετικούς με βλάβες, επισκευές κλπ και γενικά ότι όρος μπαίνει σε τέτοιου είδους συμβόλαια. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.#6
BIKH12345

BIKH12345
 • starting Members
 • 3 Δημοσιεύσεις:ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΙΣΘΩΣΗΣ


Στ… ………………..σήμερα ………….. …. ……………. 20.. οι κάτωθι συμβαλλόμενοι:· …………………………. …………………………. με έδρα τα ………………….., οδός ………………………. ΤΚ: …………… και ΑΦΜ: ………………………., εκπροσωπούμενη νόμιμα από τον κο…………………………… , ……………………….. της εταιρείας , αποκαλούμενη εφ εξής ‘’ΕΚΜΙΣΘΩΤΗΣ’’

· …………………………. …………………………. με έδρα τα ………………….., οδός ………………………. ΤΚ: …………… και ΑΦΜ: ………………………., εκπροσωπούμενη νόμιμα από τον κο…………………………… , ……………………….. της εταιρείας, αποκαλούμενη εφ εξής ‘’ΜΙΣΘΩΤΗΣ’’

συμφώνησαν και συναποδέχτηκαν τα εξής:Η εκμισθώτρια που έχει στην απόλυτη, κυριότητα, εξουσία και κατοχή της τα Γραφεία της στα ……………………οδό ……………………….,στον ……………… όροφο νοικιάζει ......... ………………………. στην μισθώτρια με τους παρακάτω όρους και συμφωνίες:

 • Διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται ως την αποπεράτωση του έργου.
 • Το ενοίκιο ορίζεται στο ποσό των ………………….€ τον μήνα και καταβάλλεται την πρώτη μέρα κάθε ημερολογιακού μήνα. Ο μισθωτής θα καταβάλει το ενοίκιο, θα αποδεικνύεται δε με έγγραφη απόδειξη του εκμισθωτή ή του πληρεξουσίου του, αποκλειομένου κάθε άλλου αποδεικτικού μέσου ακόμα και αυτού του όρκου.
 • Το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο τα Γραφεία της ………………….. Απαγορεύεται απόλυτα οποιαδήποτε μετατροπή της χρήσης του μισθίου, όπως και η συνολική ή μερική υπεκμίσθωση, ή με οποιονδήποτε τίτλο με ή χωρίς αντάλλαγμα παραχώρηση της χρήσης του μισθίου σε τρίτου, χωρίς την σαφή έγγραφη συγκατάθεση του εκμισθωτή.
 • Απαγορεύεται στον μισθωτή να κάνει οποιανδήποτε τροποποίηση ή μεταρρύθμιση στο μίσθιο χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση του εκμισθωτή. Κάθε δε παράβαση που γίνεται, ανεξάρτητα από τις συνέπειες που αυτή συνεπάγεται, παραμένει προς όφελος του μισθίου, χωρίς κανένα δικαίωμα αποζημίωσης του μισθωτή. Ο εκμισθωτής έχει δικαίωμα πάντως να αξιώσει την επαναφορά των πραγμάτων στην αρχική τους κατάσταση με έξοδο του μισθωτή.
 • Ο μισθωτής αφού εξέτασε το μίσθιο βρήκε αυτό της αρεσκείας του και απόλυτα κατάλληλο για την χρήση που το προορίζει. Ο εκμισθωτής αφού παρέδωσε το μίσθιο στον μισθωτή σε άριστη κατάσταση, καμία δε δέχεται ευθύνη για τυχόν επισκευές του μισθίου έστω και αναγκαίες ή από ανώτερη βία προερχόμενες. Όλες αυτές οι επισκευές θα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνον τον μισθωτή.
 • Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να κάνει καλή χρήση του μισθίου, διαφορετικά ευθύνεται με αποζημίωση για φθορές και βλάβες που έγιναν στο μίσθιο απ’αυτόν ή το προσωπικό του, εκτός απ’αυτές που προέρχονται από τη συνηθισμένη χρήση. Ακόμα έχει χρέος να διατηρεί το μίσθιο καθαρό και να χρησιμοποιεί αυτό κατά τρόπο που να μην θίγει καθόλου την ησυχία, την υγεία, εργασία, ασφάλεια και τα χρηστά ήθη των άλλων ενοίκων της πολυκατοικίας.
 • Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να συμμορφώνεται απόλυτα μ’ όλους τους όρους και τις διατάξεις του κανονισμού της πολυωρόφου οικοδομής που βρίσκεται το μίσθιο και ο οποίος συντάχθηκε με συμβολαιογραφική πράξη. Ο μισθωτής έλαβε πλήρη γνώση αυτού, θεωρείται δε αναπόσπαστο μέρος του παρόντος και έχει συμφωνηθεί ρητά, ότι κάθε απαγόρευση του κανονισμού που αφορά τους ιδιοκτήτες αφορά και τους μισθωτές.
 • Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος, να καταβάλει τους δημοσίους και Δημοτικούς φόρους και τέλη (καθαριότητας, φωτισμού κ.λ.π.) τους σχετικούς με το μίσθιο που βαρύνουν τους μισθωτές όπως και με την καταβολή του τέλους χαρτοσήμου της προκείμενης μίσθωσης. Η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και η κατανάλωση αυτών βαρύνουν τον μισθωτή.
 • Η σιωπηρή αναμίσθωση ή παράταση του χρόνου της μίσθωσης αποκλείεται απόλυτα και για κανένα λόγο δεν θεωρείται σαν τέτοια η παραμονή του μισθωτή στο μίσθιο, γι’ οποιονδήποτε λόγο, μετά τη λήξη της μίσθωσης. Εξάλλου το τυχόν ενοίκιο που έχει εισπραχθεί κατά τον χρόνο αυτό από τον εκμισθωτή θα θεωρείται ως καταβολή σ’ αυτόν λόγω αποζημίωση του για την μη εμπρόθεσμη παράδοση του μισθίου και όχι ως ρητή ή σιωπηρή παράταση της μίσθωσης.
 • Κατά τον ισχύοντα νόμο, αν ο μισθωτής επιθυμεί την παράταση του χρόνου της μίσθωσης το δηλώνει με έγγραφο βέβαιης χρονολογίας προς τον εκμισθωτή τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν λήξει η μίσθωση. Ο εκμισθωτής υποχρεούται να δηλώσει με έγγραφο βέβαιης χρονολογίας μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από τη λήψη της παραπάνω δήλωσης του μισθωτή, αν αποδέχεται ή αρνείται την παράταση της μίσθωσης. Αν ο μισθωτής δεν απευθύνει εμπρόθεσμα την παραπάνω δήλωση ή ο εκμισθωτής απαντήσει αρνητικά, η μίσθωση δεν παρατείνεται. Αν ο εκμισθωτής δεν απαντήσει εμπρόθεσμα η μίσθωση παρατείνεται για ένα έτος. Η αποδοχή από τον εκμισθωτή της δήλωσης του μισθωτή για παράταση της μίσθωσης παρατείνει τη διάρκεια της μίσθωσης κατά συμφωνία των συμβαλλομένων, αλλά όχι για διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Νέα παράταση της μίσθωσης είναι δυνατή μόνο σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού του άρθρου.
 • Κάθε διαφορά για την ερμηνεία και την εφαρμογή του παρόντος όπως και κάθε διένεξη που προκύπτει από τα ανωτέρω για την μίσθωση αυτή υπάγεται στην αρμοδιότητα του Μονομελούς Πρωτοδικείου ή Ειρηνοδικείου. Οι διαφορές αυτές εκδικάζονται κατά την διαδικασία των άρθρων 647 ως 662 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.
Το παρόν συντάχτηκε σε τρία αντίτυπα διαβάστηκε και εγκρίθηκε και από τους δύο συμβαλλόμενους, υπογράφτηκε από αυτούς και έλαβε ο καθένας από ένα όμοιο αντίτυπο. Το τρίτο κατατέθηκε στην αρμόδια Οικονομική Εφορία.

Ο ΕΚΜΙΣΘΩΤΗΣ Ο ΜΙΣΘΩΤΗΣ

………………………………………. ………………………………………..#7
Επισκέπτης-ΓΚΙΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ-

Επισκέπτης-ΓΚΙΤΑΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ-
 • Επισκέπτες

Θα ήθελα - αν είναι δυνατόν - ένα υπόδειγμα μιθωτηρίου συμβολαίου επαγγελματικής στέγης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία το οποίο να περιλαμβάνει στοιχεία μισθωτή εκμισθωτή, διάρκεια μίσθωσης, στοιχεία καταστήματος μίσθωσης, όρους σχετικούς με βλάβες, επισκευές κλπ και γενικά ότι όρος μπαίνει σε τέτοιου είδους συμβόλαια. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.#8
Επισκέπτης-Χρύσα-

Επισκέπτης-Χρύσα-
 • Επισκέπτες
Μήπως γνωρίζει κάποιος σχετικά με ειδικούς όρους μισθωτηρίων όπως περιγραφή ακινήτου? Ποιο είναι πιο σωστό:
Ο εκμισθωτής είναι ιδιοκτήτης αγρού εμβαδού.... που βρίσκεται....εντός του οποίου βρίσκεται στεγασμένος χώρος.....τμ με παροχή ρεύματος και ύδρευσης
ή
Ο εκμισθωτής είναι ιδιοκτήτης αγρού μη άρτιου και μη οικοδομήσιμου εμβαδού...που βρίσκεται....και διαθέτει λυόμενη κατασκευή που είναι αποθήκη-μάντρα τμ περίπου....

Θέλω να πω μήπως κάποιο από τα παραπάνω φέρνει εξτρά ελέγχους ή πρόστιμα στον ιδιοκτήτη ή τον ενοικιαστή?

#9
Επισκέπτης-ηλιας-

Επισκέπτης-ηλιας-
 • Επισκέπτες

μπορει να μου πει καποιος εαν υπαρχι ειδικο εντυπο μισθωτηριο που να μου δινει το δικαιωμα υπεκμισθωσης του μισθωμενου ακινητου γιατι θελω να κανω συστεγαση.#10
FAZEXA

FAZEXA

  *

 • Silver members
 • 3.593 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Male
 • Location:ΠΕΙΡΑΙΑΣ
 • Interests:Τώρα..? τίποτα.
  Μου το απαγόρευσε η Τρόϊκα.

μπορει να μου πει καποιος εαν υπαρχι ειδικο εντυπο μισθωτηριο που να μου δινει το δικαιωμα υπεκμισθωσης του μισθωμενου ακινητου γιατι θελω να κανω συστεγαση.

 

http://www.tax-solut...mid,48/lang,el/#11
SARAKINOS

SARAKINOS

  ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ

 • Silver members
 • 1.967 Δημοσιεύσεις:
 • Gender:Male
 • Location:ΣΑΡΑΚΗΝΙΚΟ ΠΑΡΟΣ

μπορει να μου πει καποιος εαν υπαρχι ειδικο εντυπο μισθωτηριο που να μου δινει το δικαιωμα υπεκμισθωσης του μισθωμενου ακινητου γιατι θελω να κανω συστεγαση.

Αν δεν περιλαμβάνεται ο όρος υπεκμίσθωσης στο υπάρχον συμφωνητικό, θα κάνεις τροποποίηση με προσθήκη αυτού του όρου, αλλά με την συνυπογραφή του ιδιοκτήτη, για να αποφύγεις νέο μισθωτήριο και πληρωμή ενεργειακού πιστοποιητικού. Υπάρχουν στην αγορά τα προεκτυπωμένα έντυπα, που περιλαμβάνουν ειδικό κενό άρθρο για να σημειώσεις ότι θές.


0 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες