Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΕΠΕ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ ΑΠΟ Ο.Ε. ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

- - - - -

  • Please log in to reply
1 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1
Επισκέπτης-MPOURTS-

Επισκέπτης-MPOURTS-
  • Επισκέπτες
ΕΠΕ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ 2005-6 (01-07 ΕΩΣ 30-06) ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΜΕ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ 32% ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ. Ο ΕΤΑΙΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΩΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ 6 ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ (Κ.660) ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ (Κ.434). ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΔΙΟΤΙ Η ΔΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 404 (ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ Ο.Ε.!!) ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΠΛΟΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΜΟΙΒΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΑΓΝΟΩ? ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΔΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ?

#2
grand

grand

    Gregory

  • Gold Members
  • 676 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Male
1. Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 8 του Νόμου 3091/2002 αντικαταστάθηκε η περίπτωση ε΄ της παρ. 3 του άρθρου 28 του Κ.Φ.Ε. Στις νέες διατάξεις δε συμπεριλαμβάνονται πλέον στα εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις η επιχειρηματική αμοιβή διαχειριστών - εταίρων Ε.Π.Ε., λόγω της κατάργησής της με την παράγραφο 8 του άρθρου 9, όπως αναλυτικά αναφέρεται στη συνέχεια της παρούσας.

Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής, σύμφωνα με το άρθρο 30 του νόμου αυτού, εφαρμόζονται για εισοδήματα που προκύπτουν από διαχειριστικές περιόδους που αρχίζουν από 1.1.2003 και μετά.

2. Με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού στην περίπτωση στ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου 28 του Κ.Φ.Ε. προστέθηκε εδάφιο με το οποίο προβλέπεται, ότι ο μισθός ή οι απολαβές που καταβάλλονται από ΕΠΕ σε εταίρους της λόγω των υπηρεσιών που αυτοί παρέχουν στην εταιρία (π.χ. λογιστής, προϊστάμενος πωλήσεων κλπ.) θα αποτελεί εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις, εφόσον όμως οι δικαιούχοι είναι ασφαλισμένοι για τις υπηρεσίες αυτές σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό οργανισμό ή ταμείο εκτός του ΙΚΑ Δηλαδή, με τις νέες διατάξεις επέρχεται κατά κάποιο τρόπο φορολογική εξομοίωση με τους μισθούς που καταβάλλονται στα μέλη του Δ.Σ. ανώνυμης εταιρίας.

Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής, σύμφωνα με το άρθρο 30 του νόμου αυτού, εφαρμόζονται για μισθούς και λοιπές απολαβές που βαρύνουν διαχειριστικές περιόδους που αρχίζουν από 1.1.2003 και μετά.

3. Με τις διατάξεις της παραγράφου 3 αντικαταστάθηκε η περίπτωση α΄ της παρ.1 του άρθρου 55 του Κ.Φ.Ε. Με τις νέες διατάξεις προβλέπεται, όπως και με τις αντικατασταθείσες, η παρακράτηση φόρου 35% (σήμερα πλέον 29%)επί των μισθών που καταβάλλονται από ανώνυμη εταιρία στα μέλη του Δ.Σ. για τις υπηρεσίες που παρέχουν βάσει ειδικής σύμβασης εργασίας, εφόσον είναι ασφαλισμένα σε οποιοδήποτε άλλο ασφαλιστικό ταμείο εκτός του ΙΚΑ Επιπλέον, με τις ίδιες διατάξεις προβλέπεται πλέον ότι η ίδια παρακράτηση φόρου θα ενεργείται και επί των μισθών και των κάθε είδους λοιπών απολαβών που καταβάλλονται από ΕΠΕ σε εταίρους της για την παροχή των υπηρεσιών τους σε αυτή εφόσον οι αμοιβές αυτές θεωρούνται εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις. Με τη διενέργεια της παρακράτησης αυτής θα εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για τα εισοδήματα αυτά.

Ο πιο πάνω συντελεστής θα εφαρμόζεται στο ποσό το οποίο θα προκύπτει μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται και των αναλογούντων τελών χαρτοσήμου. Η παρακράτηση αυτή θα διενεργείται κατά την καταβολή των υπόψη μισθών και απολαβών ενώ για την απόδοση του φόρου θα έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 59 του Κ.Φ.Ε.

Οι διατάξεις της παραγράφου αυτής, σύμφωνα με το άρθρο 30 του νόμου αυτού, εφαρμόζονται για μισθούς και λοιπές απολαβές που βαρύνουν διαχειριστικές περιόδους που αρχίζουν από 1.1.2003 και μετά.

Συνεπώς δεν είναι δυνατον να διπλοφορολογηθούν
0 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες