Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

- - - - -

  • Please log in to reply
1 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1
Επισκέπτης-Επισκέπτης-

Επισκέπτης-Επισκέπτης-
  • Επισκέπτες
ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΟ Ε9 Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ;

#2
a.a.

a.a.

    *

  • Gold Members
  • 5.618 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Male
  • Location:ΑΘΗΝΑ
οι μεταβιβασεις ακινητων γινονται με συμβολαιογραφικο εγγραφο μετα την ολοκληρωση της πληρωμης του φορου κ.λπ. κ.λπ.
τα προσυμφωνα δεν ειναι επισημα εγγραφα μεταβιβασης και δεν γεννουν κανενα εννομο δικαιωμα πανω στο ακινητο
αρα ο αγοραστης δεν εχει στην νομη και κατοχη του κανενα δικαιωμα απο αυτα που αναφερονται στο Ε9.
μοναδικη εξαιρεση τα προσυμφωνα διαμερισματων με διακιωμα αυτοσυμβασης.

απο την 1001/2005
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΟ

Ειδικά για τις ανάγκες συμπλήρωσης του Ε9 τα εμπράγματα δικαιώματα θεωρείται ότι ανήκουν στον υπόχρεο, άσχετα από τη μεταγραφή τους:
1) Από την ημέρα σύνταξης του οριστικού συμβολαίου (αγορά, δωρεά, γονική παροχή κ.λπ.). Αν στο συμβόλαιο υπάρχει διαλυτική αίρεση, υπόχρεος είναι ο αγοραστής. Αν όμως υπάρχει αναβλητική αίρεση υπόχρεος είναι ο πωλητής.
2) Από την ημέρα σύνταξης της κατακυρωτικής έκθεσης σε περίπτωση μεταβίβασης ακινήτου από πλειστηριασμό.
3) Από την ημέρα έκδοσης τελεσίδικης δικαστικής απόφασης που επιτάσσει ή αναγνωρίζει το εμπράγματο δικαίωμα στον υπόχρεο.
Σε περίπτωση προσυμφώνου μεταβίβασης:
α) Αν στο προσύμφωνο περιλαμβάνεται όρος αυτοσύμβασης και δεν έχει γίνει οριστικό συμβόλαιο μέχρι την 31.12.2004, θεωρείται ότι την 1.1.2005 το ακίνητο ανήκει στον αγοραστή και άρα είναι υπόχρεος.
β) Αν έχει παραδοθεί η χρήση στον αγοραστή με συμβολαιογραφική πράξη, που έχει συνταχθεί μέσα σε δύο μήνες από την παράδοση της χρήσης του ακινήτου, από την ημερομηνία της παράδοσης σε χρήση στον αγοραστή – υπόχρεο.
γ) Αν στο προσύμφωνο αναγράφεται ημερομηνία παράδοσης, θεωρείται ότι το ακίνητο ανήκει στον αγοραστή από αυτή την ημερομηνία παράδοσης, χωρίς να απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη για την πραγματοποιηθείσα παράδοση.
Δηλαδή ακίνητα με προσύμφωνα μεταβίβασης χωρίς δικαίωμα αυτοσύμβασης, ή χωρίς ημερομηνία παράδοσης, ή ακίνητα με προσύμφωνο μεταβίβασης για τα οποία δηλώνεται από τους ενδιαφερόμενους παράδοση μέχρι τις 31.12.2004, για την οποία όμως παράδοση δεν συντάχθηκε συμβολαιογραφική πράξη εντός διμήνου από την ημερομηνία της δηλούμενης πραγματοποίησής της, δηλώνονται στο Ε9 του πωλητή.
δ) Από την ημερομηνία θανάτου για όσους έχουν αποκτήσει ακίνητο με οριστικό συμβόλαιο δωρεάς αιτία θανάτου (πρόταση και αποδοχή).
ε) Από την ολοκλήρωση του σκελετού για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων ή αγροτεμαχίων επί των οποίων ανεγείρεται πολυκατοικία είτε με αυτεπιστασία είτε με αντιπαροχή και υπάρχει πράξη σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας, για το σύνολο των οριζόντιων ιδιοκτησιών που περιλαμβάνει η σύσταση, αλλά ως ημιτελών ή υπό ανέγερση.
*Σε όλο τον κόσμο ο φορολογούμενος είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί το ενάντιο, ενώ στην Ελλάδα ο φορολογούμενος είναι, για το κράτος, εκ προοιμίου φοροκλέπτης και δεν πρόκειται να αποδειχθεί ποτέ το ενάντιο!!!!
* Ο μικρός και μίζερος άνθρωπος δεν προσπαθεί να ψηλώσει για να φτάσει τους άλλους, αλλά προσπαθεί να μειώσει τους άλλους για να φτάσουν στην μικρότητα και την μιζέρια του!!!

*Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται, και ο βλάκας επιμένει. (GEORGE1)

*Πιστη έχω.
Απλά δεν έχω βρει ακόμη κάτι για να πιστέψω, αφού ακόμη και οι άνθρωποι που πίστεψα σε αυτούς, με πρόδωσαν.


http://apoalo.blogspot.com/

http://khfi-sos.blogspot.com/

My link
0 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες