Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΕΝΔΕΙΞΗ Τ2L ΣΕ ΚΥΠΡΟ

- - - - -

  • Please log in to reply
4 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1
Επισκέπτης-ΘΑΝΟΣ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΙΣ-

Επισκέπτης-ΘΑΝΟΣ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΙΣ-
  • Επισκέπτες
Είμαι νέος στο επάγγελμα και κάνω για δεύτερη φορά ενδοκοινοτική παράδοση στην Κύπρο.Την πρώτη φορά έστειλα τα εμπορεύματα με ταχυδρομείο και όλα καλά. Τώρα τα στέλνω με μεταφορική και μου ζητάνε από την μεταφορική στο τέλος του τιμολογίου να συμπληρώσω την ένδειξη Τ2L και κάποιες σχετικές πληροφορίες. Επειδή δεν μου έχει ξανατύχει αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το T2L ; αν είναι κάποιο ξεχωριστό έγγραφο άσχετο με το τιμολόγιο (δηλαδή θα πρέπει να εκδόσω και τιμολόγιο και T2L;); αν προβλέπεται και καλύπτομαι πάνω στο τιμολόγιο που θα εκδώσω να γράψω αυτά που μου λένε από την μεταφορική ;

#2
Επισκέπτης-stantis-

Επισκέπτης-stantis-
  • Επισκέπτες
ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΑΦΟΡΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

#3
Επισκέπτης-stantis-

Επισκέπτης-stantis-
  • Επισκέπτες
Εν συνεχεία της προηγούμενης απάντησης μου επειδή το έψαξα λίγο ΘΑΝΟ σου αναφέρω τα εξής:

Για τα εμπορεύματα που διακινούνται στα κράτη μέλη της Ε.Ε. εκδίδονται τα παρακάτω πιστοποιητικά κυκλοφορίας: 1.Το Τ2L εκδίδεται για κάθε τρόπο μεταφοράς του εμπορεύματος από μία χώρα Ε.Ε. σε άλλη χώρα Ε.Ε., άσχετα αν το εμπόρευμα κατά τη διαδρομή του περάσει και από χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. αρκεί να μην εκφορτωθεί στο έδαφος των χωρών αυτών
Πολλές φορές ο αγοραστής ζητεί από τον πωλητή να του στείλει το ειδικό πιστοποιητικό καταγωγής για τις χώρες Ε.Ε., που εκδίδεται από το Εμπορικό Επιμελητήριο της χώρας αποστολής.

Επισκέψου το οικείο Επιμελητήριο

#4
Lucky_Luke

Lucky_Luke

    Ψυχραιμία, παιδιά...

  • Silver members
  • 2.928 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Not Telling
Το T2L είναι ένα παραστατικό για τελωνειακή χρήση, και το οποίο πιστοποιεί την κοινοτική προέλευση των εμπορευμάτων. Εκδίδεται σε περιπτώσεις όπως την ενδοκοινοτική παράδοση όταν το μεταφορικό μέσο διασχίζει τρίτη χώρα, όταν μεταφέρονται μαζί κοινοτικά και μη κοινοτικά εμπορεύματα κλπ κλπ.
Αν έχεις κάποιο εκτελωνιστή συνεργάτη στην εταιρεία, ρίχτου ένα τηλέφωνο, θα ξέρει σίγουρα.

#5
Επισκέπτης-ΘΑΝΟΣ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ-

Επισκέπτης-ΘΑΝΟΣ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ-
  • Επισκέπτες
Συνάδελφοι ευχαριστώ για την βοήθεια. Αν κατάλαβα καλά θα πρέπει να εκδόσω και τιμολόγιο βάσει κώδικα και Τ2L.
0 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες