Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΙΣΘΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ-ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ & ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ

- - - - -

  • Please log in to reply
2 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1
Επισκέπτης-Επισκέπτης-

Επισκέπτης-Επισκέπτης-
  • Επισκέπτες
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΠΟΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ.

ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΜΙΣΘΩΤΗΣ ΠΕΘΑΝΕΙ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ( 12ΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ 3ΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ), ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ, ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ?


ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

#2
Επισκέπτης-pao-

Επισκέπτης-pao-
  • Επισκέπτες
λογικα θα ζητησουν την υπογραφη νεων μισθωσεων μεταξυ αυτων και του μισθωτη.αν δεν συμφωνησουν θα πρεπει να αποζημιωθει ο μισθωτης.εξαρταται ομως και τι προβλεπει το αρχικο μισθωτηριο,αν λεει οτι η μισθωση συνεχιζεται υπο των κληρονομων σε περιπτωση θανατου του εκμισθωτου.ιδιωτικα συμφωνητικα ειναι.περισσοτερα σε ειδικευμενο δικηγορο.

#3
KAROLOS

KAROLOS

    Κωνσταντίνος

  • Διαχειριστής
  • 5.166 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Male
  • Location:Αθήνα, εξ Άρτης ορμώμενος
  • Interests:Αθλητισμός,διάβασμα.
Σε περίπτωση θανάτου του εκμισθωτή , στη μίσθωση υπεισέρχονται , κατά το άρθρο 1710 του Α.Κ. , οι κληρονόμοι του εκ διαθήκης ή εξ αδιαιρέτου μόλις αποδεχθούν την κληρονομιά και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται μεταγραφή της δήλωσης αποδοχής κληρονομιάς. Και αυτό γιατί πρόκειται για κτήση ενοχικής σχέσης και όχι κυριότητας . Σε περίπτωση που άλλος είναι ο επικαρπωτής και άλλος ο ψιλός κύριος , τότε στη μισθωτική σχέση υπεισέρχεται ο επικαρπωτής . Ο κληρονόμος αποκτά όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του από τη μίσθωση έστω κι αν αυτά ανάγονται σε χρόνο πριν την υπεισέλευση του στη μίσθωση . Ο κληρονόμος μπορεί να καταγγείλει τη μίσθωση και να ασκήσει αγωγή απόδοσης χρήσης του μισθίου λόγω της ιδιότητας του αυτής , έστω κι αν τα περιστατικά που τις στηρίζουν , ανάγονται σε χρόνο προγενέστερο του θανάτου του κληρονομούμενου .
Για το θέμα της αποζημίωσης θα ισχύσουν κατά τη γνώμη ότι θα ίσχυε και στην περίπτωση που θα έκανε την καταγγελία ο αποβιώσας εκμισθωτής ( όσο ήταν στη ζωή ) .
" Άφηνε τις πράξεις σου να μιλούν για σένα, αλλά να είσαι συνεχώς σε επιφυλακή και να αποφεύγεις τις τρομερές παγίδες της ματαιοδοξίας και της έπαρσης που μπορούν να εμποδίσουν την πρόοδό σου. Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις, βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό, και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις, θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου ". &

" Ουδείς Αγνωμονέστερος του ευεργετηθέντος "
0 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες