Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ

- - - - -

  • Please log in to reply
4 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1
Επισκέπτης-Guest-

Επισκέπτης-Guest-
  • Επισκέπτες
ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΝΑΡΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ
ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Π.Δ 156/1994 ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 01/11/2005 ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ 31/10/2005 ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ. ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ,ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΛΕΕΙ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΟΝΟ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΚΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 01/11/2005.ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΥΤΗ
Η ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΚΑ ΚΤΛ?

#2
Επισκέπτης-Guest-

Επισκέπτης-Guest-
  • Επισκέπτες

ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΝΑΡΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ
ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Π.Δ 156/1994 ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 01/11/2005 ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ 31/10/2005 ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ. ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ,ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΛΕΕΙ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΟΝΟ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΚΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 01/11/2005.ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΥΤΗ
Η ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΚΑ ΚΤΛ?

Το ιδιο ακριβώς μου ζήτησαν και εμενα χθες. Εχω τις ιδιες αποριες και ζήτησα να με παρει τηλεφωνο ο Δικηγόρος του αλλοδαπού.
καιρατος

#3
logistis

logistis

    *

  • Silver members
  • 429 Δημοσιεύσεις:
Αν πράγματι σκέπτεσθε να τον απασχολήσετε δώστε του μια ΥΔ οτι θα τον απασχολήσετε απο- έως ή για χ ημερομίσθια. αυτή είναι απαραίτητη στους αλλοδαπούς διότι η αδεια εργασίας τους εκδίδεται μόνο με εξασφαλισμένη εργασία.

#4
Επισκέπτης-Guest-

Επισκέπτης-Guest-
  • Επισκέπτες

ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΝΑΡΧΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΖΗΤΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ
ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Π.Δ 156/1994 ΠΟΥ ΘΑ ΛΕΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 01/11/2005 ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ 31/10/2005 ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ. ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΥΤΗ ,ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΛΕΕΙ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΟΝΟ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΚΔΩΣΕΙ ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 01/11/2005.ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΥΤΗ
Η ΘΑ ΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΙΚΑ ΚΤΛ?

Απότι βλεπω , ολα γινονται με τον νεο νομο. Δεν αναφερει κατι , οπως αυτο που λενε οι Δικηγόροι. Γιαυτό, οχι συμβαση. Να , και το ερθρο του σχετικου νομου. Καιρατος

Ν. 3386/05

Άρθρο 91

α. Άδειες διαμονής, των οποίων η ισχύς παρατάθηκε μέχρι τις
30.6.2004, σύμφωνα με το άρθρο 25 του ν. 3242/2004 (ΦΕΚ 102 Α'),
καθώς και άδειες διαμονής που έληξαν μετά την ανωτέρω ημερομηνία και
δεν έχουν ανανεωθεί, παρατείνονται, αυτοδικαίως, μέχρι 31.12.2005,
χωρίς την ανάγκη έκδοσης σχετικής διαπιστωτικής πράξης.
Υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι υπάγονται στην ανωτέρω ρύθμιση
υποβάλλουν αίτηση για χορήγηση άδειας εργασίας από τη δημοσίευση του
νόμου αυτού και μέχρι τις 31.10.2005. Οι Διευθύνσεις Εργασίας των
Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων υποχρεούνται να εκδώσουν τις άδειες
εργασίας μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών αφότου υποβληθεί η
σχετική αίτηση και όχι πέραν της 31.12.2005.
Οι αιτήσεις για την ανανέωση της άδειας διαμονής υποβάλλονται στους
οικείους δήμους ή κοινότητες μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία
παραλαβής της άδειας εργασίας. Σε όσες περιπτώσεις έχει εκδοθεί
άδεια εργασίας και οι σχετικές αιτήσεις ανανέωσης της άδειας
διαμονής απορρίφθηκαν ως εκπρόθεσμες ή εκκρεμούν, επανεξετάζονται,
αυτεπαγγέλτως, από την οικεία Περιφέρεια. Σε όσες από τις ανωτέρω
περιπτώσεις έχουν εκδοθεί άδειες εργασίας και δεν έχει υποβληθεί
αίτηση για την ανανέωση της άδειας διαμονής στην αρμόδια Περιφέρεια
ή δεν προαπαιτείται άδεια εργασίας, η αίτηση για τη χορήγηση άδειας
διαμονής υποβάλλεται μέχρι την 31.10.2005. Οι ανωτέρω άδειες
εκδίδονται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2910/2001 και έχουν
διάρκεια ισόχρονη με την ισχύ της άδειας εργασίας.
β. Οι αιτήσεις για τη λήψη άδειας εργασίας και διαμονής πρέπει να
συνοδεύονται από τα δικαιολογητικά που προβλέπονται, κατά περίπτωση,
από τις διατάξεις του ν. 2910/2001, όπως ισχύει. Ειδικά για την
εκπλήρωση των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, που ρυθμίζονται από τον ίδιο
νόμο και για το διάστημα από 1.7.2003 μέχρι την ημερομηνία υποβολής
της αίτησης για τη λήψη άδειας εργασίας, αρκεί η ασφαλιστική κάλυψη
εκατόν πενήντα ημερών ετησίως. Όσοι από τους ανωτέρω δεν πληρούν την
προαναφερόμενη προϋπόθεση μπορούν να καταβάλουν οι ίδιοι τις
εισφορές που απαιτούνται για ασφάλιση εκατόν πενήντα ημερών ετησίως
στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα εφάπαξ και χωρίς προσαυξήσεις.
γ. Η παρ. 12 του άρθρου 32 του ν. 3202/2003 (ΦΕΚ 284 Α') για την
κατάθεση αίτησης προς λήψη άδειας εργασίας και διαμονής ισχύει και
για την παρούσα ρύθμιση.


α. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της αρμόδιας Περιφέρειας
χορηγείται άδεια διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών που διέμεναν στην
Ελλάδα μέχρι 31.12.2004 και δεν συντρέχουν στο πρόσωπο τους λόγοι
δημόσιας τάξης και ασφάλειας. Η απόδειξη της διαμονής τους γίνεται
από τη σχετική θεώρηση εισόδου στη χώρα ή από την ημερομηνία
υποβολής αίτησης χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους
ή από τη χορήγηση αριθμού φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) ή και από
βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα για την καταβολή ενσήμων. Ειδικά, στις
περιπτώσεις που έχει απορριφθεί αίτημα παροχής ασύλου, η διαμονή του
πρώτου εδαφίου αποδεικνύεται από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής
απορριπτικής απόφασης. Η ανωτέρω άδεια διαμονής επέχει και θέση
άδειας εργασίας και έχει ετήσια ισχύ. Οι σχετικές αιτήσεις
υποβάλλονται στους οικείους δήμους κατά το χρονικό διάστημα από
1.10.2005 μέχρι 31.12.2005. Οι δήμοι υποχρεούνται, μέσα σε
αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών από την υποβολή της αίτησης, να
διαβιβάσουν τους σχετικούς φακέλους στην αρμόδια Περιφέρεια.
β. Στις ρυθμίσεις της προηγούμενης παραγράφου υπάγονται, αυτοτελώς,
οι σύζυγοι των ανωτέρω υπηκόων, καθώς και τα ανήλικα τέκνα αυτών, με
μόνη προϋπόθεση ότι συμβιώνουν με τους γονείς τους. Οι σύζυγοι και
τα άνω των δεκατεσσάρων ετών τέκνα λαμβάνουν ατομική άδεια διαμονής.

γ. Για τη χορήγηση της άδειας διαμονής απαιτούνται τα ακόλουθα
δικαιολογητικά:

i. Υπεύθυνη δήλωση, κατά τις διατάξεις του ν. 1599/ 1986, από την
οποία προκύπτει ως λόγος διαμονής στην Ελλάδα συγκεκριμένη
επαγγελματική απασχόληση. Στην ίδια υπεύθυνη δήλωση περιλαμβάνονται
και τα κατά την περίπτωση β' μέλη της οικογένειας που συμβιώνουν με
τον αιτούντα, καθώς και διαβεβαίωση ότι ο αιτών δεν έχει τελέσει
αξιόποινη πράξη. Εάν ο αιτών δεν έχει συγκεκριμένη επαγγελματική
απασχόληση, θα πρέπει να αναφέρει τον ειδικό λόγο διαμονής του στη
Χώρα.
ii Διαβατήριο ή ταξιδιωτικό έγγραφο, με εξαίρεση όσους ζήτησαν
παροχή ασύλου και το αίτημα τους απορρίφθηκε.
iii. Κατάθεση παραβόλου με μορφή αποδεικτικού διπλοτύπου τύπου Β'.

iv. Πιστοποιητικό υγείας που βεβαιώνει ότι ο υπήκοος τρίτης χώρας
δεν πάσχει από νόσημα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Οι μόνες
ασθένειες που μπορούν να δικαιολογήσουν άρνηση εισόδου ή του
δικαιώματος διαμονής είναι εκείνες που προβλέπονται από την
Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, καθώς και άλλες λοιμώδεις, μεταδοτικές ή
παρασιτικές ασθένειες, οι οποίες δικαιολογούν τη λήψη μέτρων για την
προστασία της δημόσιας υγείας.
ν. Βεβαίωση εξαγοράς εισφορών από τον οικείο ασφαλιστικό φορέα, κατά
τη δήλωση της περίπτωσης γ i, για ασφάλιση εκατόν πενήντα ημερών, με
εξαίρεση τα μέλη της οικογένειας που δεν υπέχουν αντίστοιχη
υποχρέωση.
vi. Αποδεικτικό για την υποβολή αίτησης προς χορήγηση βιβλιαρίου
υγειονομικής περίθαλψης.
νii. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, προκειμένου για ανήλικα
τέκνα.

δ. Η διαδικασία εξαγοράς των ενσήμων δεν απαιτεί προηγούμενη
χορήγηση αριθμού φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.).
ε. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και
Αποκέντρωσης μπορεί να καθορίζονται τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα
δικαιολογητικά. Για ειδικές κατηγορίες προσώπων, με την ίδια απόφαση
είναι δυνατόν να ανακαθορίζονται τα οικεία δικαιολογητικά.
στ. Εγγραφή στους καταλόγους ανεπιθύμητων, αποκλειστικώς για λόγους
παράνομης εισόδου, εξόδου, εργασίας και διαμονής στη Χώρα, καθώς και
συναφείς εκκρεμείς απελάσεις δεν αποτελούν παρακωλυτικό λόγο για τη
χορήγηση της άδειας διαμονής. Υφιστάμενες για την ανωτέρω αιτία
εγγραφές στον κατάλογο ανεπιθύμητων θεωρούνται ότι έχουν,
αυτοδικαίως, αρθεί.
ζ. Η παρ. 12 του άρθρου 32 του ν. 3202/2003 (ΦΕΚ284 Α') για την
κατάθεση αίτησης προς λήψη άδειας διαμονής ισχύει και για την
παρούσα ρύθμιση.
η. Ανανέωση των ανωτέρω αδειών διαμονής γίνεται για έναν από τους
λόγους του νόμου αυτού, χωρίς να απαιτείται ειδική θεώρηση εισόδου.
Για την ανωτέρω ανανέωση απαιτείται, επιπροσθέτως, η προσκόμιση
πιστοποιητικού ποινικού μητρώου τύπου Α'.

#5
Επισκέπτης-Μ.ΜΑΡΙΑ-

Επισκέπτης-Μ.ΜΑΡΙΑ-
  • Επισκέπτες
Το μόνο που μπορείς να του δώσεις είναι υπέυθηνη δήλωση που να αναγράφεις ότι πρόκειται να τον απασχολήσεις μόλις πάρει τα χαρτιά του απο το αρμόδιο γραφείο. Σε καμμία περίπτωση δεν δίνουμε 156/94 και πολυ περισσότερο να γράφουμε ότι τον απασχολούμε κοιόλας! Εφ΄όσον δεν έχει τα χαρτιά του νόμιμα δεν υπάρχει πρόσληψη γιατί η πρόσληψη είναι άκυρη. Αντιμετωπίζω παρόμοια προβλήματα και αυτό συμβαίνει συνήθως ανεξάρτητα του νέου νόμου, λόγω του ότι ορισμένοι ήρθαν για εργασία στην Ελλάδα σε συγκεκριμένο εργοδότη, όχι ανεξάρτητοι όπως άλλοι. Μόνο υπεύθηνη δήλωση μπορείς να τους δώσεις και με αυτή είναι καλλυμένοι ανεξάρτητα τι θα σου πει ο δικηγόρος.




0 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες