Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΠΑ & ΙΝΤΡΑΣΤΑΤ

- - - - -

  • Please log in to reply
1 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1
Επισκέπτης-ANNA-

Επισκέπτης-ANNA-
  • Επισκέπτες
:?: MIA ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟ 2002 ΗΤΑΝ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΒΑΛΕ ΦΠΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΣΚΟΥΣΕ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΝΑΛΑΓΕΣ. ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΦΠΑ ΚΑΙ ΙΝΤΡΑΣΤΑΤ? ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΜΗΝΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΙΝΤΡΑΣΤΑΤ?
ΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΚΑΝΕ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΙΟ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΦΠΑ ΜΕΧΡΙ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΡΑΣΤΑΤ ΜΕΧΡΙ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ?

#2
ΑΚΗΣ

ΑΚΗΣ

    *

  • Gold Members
  • 1.178 Δημοσιεύσεις:
  • Gender:Male
  • Location:ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ INTRASTAT
Πλέον όλες οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως κατηγορίας βιβλίων υποβάλλουν το intrastat κάθε μήνα. Η προθεσμία υποβολής του intrastat για τους μήνες που δεν υποβάλλεται περιοδική γίνεται στις καταληκτικές προθεσμίες της υποβολής περιοδικής στην Δ.Ο.Υ. (ανάλογα δηλαδή με το ΑΦΜ), ενώ στον μήνα που υποβάλλεται περιοδική, η προθεσμία είναι η ίδια εκτός αν υποβάλλεται η περιοδική μέσω taxis οπότε το intrastat υποβάλλεται μέχρι την 26η μέρα.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ Φ.Π.Α.
Οι τηρούντες βιβλία Β' κατηγορίας υποβάλλουν περιοδικές δηλώσεις, μόνο όταν προκύπτει ποσό για καταβολή, ανά τρίμηνο και μέχρι την 20η μέρα του επόμενου μήνα από την λήξη της φορολογικής περιόδου (τριμήνου). Αν η δήλωση υποβληθεί μέσω taxisnet, η καταληκτική ημερομηνία είναι η 26η του επόμενου μήνα.

ΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΕΚΑΝΕ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΙΟ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΦΠΑ ΜΕΧΡΙ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΡΑΣΤΑΤ ΜΕΧΡΙ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ?
Για το ΦΠΑ συμφωνώ, το intrastat θα υποβληθεί όχι μέχρι 26/6, αλλά ανάλογα με το ΑΦΜ, δηλαδή μέχρι 20/6 αν το ΑΦΜ λήγει σε 1, 2, μέχρι 21/6 αν το ΑΦΜ λήγει σε 3, 4, 5, μέχρι 22/6 αν το ΑΦΜ λήγει σε 6, 7, 8 και μέχρι 23/6 αν το ΑΦΜ λήγει σε 9 ή 0.
0 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες