Μετάβαση στο περιεχόμενο

Get Adobe Flash player

Φωτογραφία

ΚΦΑΣ ΒΙΒΛΙΑ Β&Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

• Please log in to reply
31 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 eyripidis

eyripidis

*

• simple Members
  • 35 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Ιανουάριος 2013 - 11:42 μμ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΦΑΣ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ Β ΚΑΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ.ΤΟ ΑΘΕΩΡΗΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΤΙΤΛΟ ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ(ΑΦΜ,ΔΙΕΥΘ/ΣΗ, ΔΟΥ ΚΛΠ) ΑΝΤΙ ΜΗΝΙΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ?

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΘΕΩΡΗΜΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ?

#2 amartolos

amartolos

*

• Silver members
  • 1.337 Δημοσιεύσεις:
  • Interests:Αμαρτίες

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 12:10 πμ

Τα θεωρημένα είναι η μηνιαία κατάσταση του βιβλίου εσόδων -εξόδων την οποία από 1/1/2013 δεν εκτυπωνεις πλέον.

Θα εκτυπώσεις σε αυτήν μόνο τον δεκέμβριο και μετά τα αχρησιμοποίητα τα φυλάς στο ντουλάπι να τα βρουν τα ποντίκια να φανε και αυτά κάτι. :)

Από 1/1/2013 εκτυπώνεις αναλυτικά βιβλίο εσόδων εξόδων σε αθεώρητο εντυπο το οποίο μπορείς και να μη το εκτυπώσεις αλλά να το αποθηκευσεις σε ηλεκτρομαγνητικά μεσαπου δίνονται άμεσα στον ελεγχο όταν ζητηθούν,

Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΝ ΛΙΘΟN ΒΑΛΕΤΩ

#3 FROUFROU

FROUFROU

*

• simple Members
  • 202 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 09:51 πμ

Καλημερα.Εγω εχω την εντυπωση πως τα θεωρημενα που σε περισσευουν αφου εκτυπωσεις και το δεκεμβριο και το κλεισιμο στα γ κατηγοριας βιβλια ,συνεχιζεις να εκτυπωνεις σε αυτα μεχρι να εξαντληθουν.Διορθωστεμαι αν κανω λαθος.

#4 spyros78

spyros78

SPYROS

• simple Members
  • 183 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 09:52 πμ

Πλεον θα εκτυπωνουμε βιβλιο με τιτλο εσοδων-εξοδων και αναλυση οπως παλια δλδ κατα ημερομηνια κ πελατες,τιμ,ημερομηνιες κτλ?

#5 ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ

ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ

*

• Silver members
  • 3.453 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 09:59 πμ

Θα τυπώνουμε σε αθεώρητο (ή θα φυλάσσουμε σε μαγνητικά μέσα) βιβλίο εσόδων εξόδων, όπως τυπώναμε (ή φυλάσσαμε σε μαγνητικά μέσα) και τώρα 

Κατά πως τα λέει ο Γιωργάκης
Στην οικονομία θα γίνουμε Δανοί, στο περιβάλλον Καταλανοί, στην παιδεία Φινλανδοί, στο εκλογικό σύστημα Γερμανοί, στην εξωτερική πολιτική Αμερικανοί -αυτή είναι η παγκοσμιοποίηση!
μόνον στις μαλακίες θα μείνουμε Έλληνες -ουδέν σύστημα τέλειον!

Ο καθένας μπορεί να θυμώσει. Αυτό είναι εύκολο.
Αλλά, το να θυμώσει κανείς με το σωστό άτομο, στο σωστό βαθμό και τη σωστή στιγμή, για τη σωστή αιτία και με τον σωστό τρόπο, αυτό δεν είναι εύκολο

#6 stefanos_her

stefanos_her

*

• Silver members
  • 6.267 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 10:05 πμ

Καλημερα.Εγω εχω την εντυπωση πως τα θεωρημενα που σε περισσευουν αφου εκτυπωσεις και το δεκεμβριο και το κλεισιμο στα γ κατηγοριας βιβλια ,συνεχιζεις να εκτυπωνεις σε αυτα μεχρι να εξαντληθουν.Διορθωστεμαι αν κανω λαθος.

Από που προβλέπεται αυτό...????

Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό!
Παρακαλείσθε όπως ... τηρείτε τας αποστάσεις μεταξύ σας ...διότι δημιουργούνται κηλίδες...!!!
Έτσι απλά,
"οι πολίτες πληρώνουν φόρους και περιμένουν ως αντάλλαγμα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες. Από την στιγμή που το επίπεδο των παρεχόμενων αγαθών/υπηρεσιών δεν αντιστοιχεί στους φόρους που καταβάλλουν, έχουν κάθε ηθικό δικαίωμα (για να μην πω υποχρέωση) να προσπαθήσουν να σπάσουν το 'συμβόλαιο' και να φοροδιαφύγουν."
The Monkey Principle: You pay nuts, you hire monkeys....

#7 FROUFROU

FROUFROU

*

• simple Members
  • 202 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 10:07 πμ

σε σεμιναριο που πηγα κατι τετοιο ειπαν εκτος αν το εννοουσαν μονο για τα στοιχεια που ειναι θεωρημενα να τα εξαντλησουμε

#8 stefanos_her

stefanos_her

*

• Silver members
  • 6.267 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 10:13 πμ

Εγώ θα έλεγα (χωρίς να έχω τη διάθεση να προσβάλω κανένα), καλό θα ήταν να διαβάζαμε πρώτα, και μετά να ποστάραμε, γιατί με τόσες αλλαγές, άμα βάζουμε και τι νομίζουμε, τι ακούσαμε, τι είδαμε, πάει, τη χάσαμε τη μπάλα...........

Μην το κάνουμε πρωινάδικό δλδ.......

• PGV@TAX τους άρεσε αυτό
Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό!
Παρακαλείσθε όπως ... τηρείτε τας αποστάσεις μεταξύ σας ...διότι δημιουργούνται κηλίδες...!!!
Έτσι απλά,
"οι πολίτες πληρώνουν φόρους και περιμένουν ως αντάλλαγμα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες. Από την στιγμή που το επίπεδο των παρεχόμενων αγαθών/υπηρεσιών δεν αντιστοιχεί στους φόρους που καταβάλλουν, έχουν κάθε ηθικό δικαίωμα (για να μην πω υποχρέωση) να προσπαθήσουν να σπάσουν το 'συμβόλαιο' και να φοροδιαφύγουν."
The Monkey Principle: You pay nuts, you hire monkeys....

#9 FROUFROU

FROUFROU

*

• simple Members
  • 202 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 10:15 πμ

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

#10 LAMMERGEIER

LAMMERGEIER

Κωνσταντίνος

• Silver members
  • 964 Δημοσιεύσεις:
  • Interests:parachute, bike, tennis, κάποτε....
    Τώρα ψάχνω χρόνο για ξεκούραση.

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 10:48 πμ

Πλεον θα εκτυπωνουμε βιβλιο με τιτλο εσοδων-εξοδων και αναλυση οπως παλια δλδ κατα ημερομηνια κ πελατες,τιμ,ημερομηνιες κτλ?

http://www.taxheaven...r/view/id/15038

Άρθρο 4
Τήρηση Απλογραφικών ή Διπλογραφικών βιβλίων.

παρ. 17

''όσο πιο διεφθαρμένη είναι μία χώρα, τόσο πιο πολλούς νόμους έχει''

#11 spyros78

spyros78

SPYROS

• simple Members
  • 183 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 10:55 πμ

Το ειδα τωρα.Οπως παλια δλδ.ευχαριστω

#12 mahos4

mahos4

*

• simple Members
  • 39 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 12:39 μμ

Σύμφωνα με άρθρο φοροτεχνικού (e-mail προς τα φροντιστήρια) της PALSO , οι ΑΠΥ των φροντιστηρίων από 01/01/2013, πρέπει να θεωρούνται. Τρελαθήκαμε εντελώς;;; 

Ο ΚΦΑΣ δεν λέει κατι τέτοιο, όπως επίσης και η ΠΟΛ.1004.

Αυτό που λένε είναι για τα πρόσθετα βιβλία. Έτσι δεν είναι ;;;

#13 LAMMERGEIER

LAMMERGEIER

Κωνσταντίνος

• Silver members
  • 964 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 01:00 μμ

έτσι..

#14 SOTHRIS

SOTHRIS

*

• Silver members
  • 1.888 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 01:14 μμ

Σύμφωνα με άρθρο φοροτεχνικού (e-mail προς τα φροντιστήρια) της PALSO , οι ΑΠΥ των φροντιστηρίων από 01/01/2013, πρέπει να θεωρούνται. Τρελαθήκαμε εντελώς;;; 

Ο ΚΦΑΣ δεν λέει κατι τέτοιο, όπως επίσης και η ΠΟΛ.1004.

Αυτό που λένε είναι για τα πρόσθετα βιβλία. Έτσι δεν είναι ;;;

ΘΑα έγραψε το άρθρο πριν την "ερμηνευτική".

#15 Samiamos

Samiamos

*

• simple Members
  • 202 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 01:24 μμ

Τετοιες μαλακίες κάνουν , τα διαβάζουν οι πελάτες μας και αντε να αποδείξεις οτι δεν εισαι ελέφαντας

ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΔΕΝ ΞΟΦΛΗΣΑΜΕ

#16 LAMMERGEIER

LAMMERGEIER

Κωνσταντίνος

• Silver members
  • 964 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 01:53 μμ

Τετοιες μαλακίες κάνουν , τα διαβάζουν οι πελάτες μας και αντε να αποδείξεις οτι δεν εισαι ελέφαντας

Μην βρίζετε από τώρα γιατί με αυτά που έρχονται θα ξεμείνεται από λεξιλόγιο . . . :P :P

• PRESJOHN τους άρεσε αυτό

#17 mpantou

mpantou

BADOU

• simple Members
  • 236 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 05:59 μμ

Kαλησπέρα σας, Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ FORUM για την ανάλυση του ΚΦΑΣ και την συσχέτηση των άρθρων με την διευκρινιστή.Διαβάζω  το θέμα του ΚΦΑΣ από την αρχή που άνοιξε η συζήτηση εδώ στο forum κάθε μέρα πολλές φορές,ειδικά δεν αρχίζω την δουλειά μου αν δεν μπώ να διαβάσω μήπως και διαφωτιστώ.Θέλω να κάνω μιά επισήμανση ως προς το εξείς.Οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή ως προς τις αλλαγές και ποιό είναι το σωστό.Αλλά δυστυχώς με τους τόσους προβληματισμούς μας πιστεύω ότι οι απαντήσεις δεν δίνονται ολοκληρωμένες.Τι πιστεύει ο καθένας μας και τι πραγματικά ισχύει, όπως για παράδειγμα για το αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ήδη θεωρημένα μέχρι εξαντλήσεώς τους ή όχι, η απάντηση έρχεται με επισύναψη του ΚΦΑΣ και με παραπομπές, δηλαδή μπες και διάβασε. Συνάδελφοι πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος από μας που δεν έχει διαβάσει άπειρες φορές τον ΚΦΑΣ  από την γέννησή του.Ας δίνουμε απαντήσεις ολοκληρωμένες και όχι με παραπομπές .Παρακολούθησα τον διάλογο με τον DODO-AMARTVLOS, πως να μην ρωτάει και ξαναρωτάει τα ίδια πράγματα αφού όπως είπε έχει ζαλιστεί και κοντεύει να ξεχάσει και αυτά που ξέρει.Συγχωρήστε μου την φλυαρία μου αλλά αν δεν το έγραφα θα έσκαγα. ΄Οποιος γνωρίζει κάποιος ας δίνει ολοκληρωμένη απάντηση.Ευχαριστώ.

• THO τους άρεσε αυτό

#18 CHRIS HARRISON

CHRIS HARRISON

*

• Silver members
  • 934 Δημοσιεύσεις:
  • Interests:Τα παράνομα, τα ανήθικα, και όσα παχαίνουν

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 08:16 μμ

Εγω θα ήθελα να ρωτήσω αν ισχύει (έστω και μερικώς) η 1083 τουλάχιστον.

και ειδικότερα το σημείο με τα παραστατικά που έχουν υποχρέωση να εκδίδουν 

οι υπόχρεοι παροχής ασφαλών πληροφοριών. 

συνεχίζουν να εκδίδουν αθεώρητα τα στοιχεία προς ιδιώτες (λιανικής)?????????

Θεωρώ πως ναι. αλλα θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας. 

Δυο καταπληκτικές ιδέες για λογιστές
http://users.altecnet.gr/mountainaction/
http://www.varaderoforum.gr/

#19 G.E.S.

G.E.S.

*

• simple Members
  • 84 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 09:53 μμ

δειτε αυτο συναδελφε, αρθρο 9 #1.... "ειδικα για τους υποχρεους.....της #23 του αρθρ.4...  "  στην ερμηνευτικη   ,καλο βραδυ

#20 PIRATIS

PIRATIS

*

• Silver members
  • 683 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2013 - 10:27 μμ

Εγώ θα έλεγα (χωρίς να έχω τη διάθεση να προσβάλω κανένα), καλό θα ήταν να διαβάζαμε πρώτα, και μετά να ποστάραμε, γιατί με τόσες αλλαγές, άμα βάζουμε και τι νομίζουμε, τι ακούσαμε, τι είδαμε, πάει, τη χάσαμε τη μπάλα...........

Μην το κάνουμε πρωινάδικό δλδ.......

1)αρα το μεχρι εξαντλησεως δεν ισχυει απο 1/1/2013 για τα βιβλια.δηλαδη καταργω το θεωρημενο χειρογραφο βιβλιο εσοδων - εξοδων που σταματαει 31/12/2012 και αγοραζω ενα καινουργιο αθεωρητο πλεον και καταχωρω κινησεις απο 1/1/2013?

2) για τα μηχανογραφικα, μετα και τις καταχωρησεις της μηνιαιας καταστασης του δεκεμβριου καταργειται κι αυτη και τυπωνω σε αθεωρητο εντυπο βιβλιο εσοδων εξοδων απο γεναρη 2013 και μετα?

1 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες