Προς το περιεχόμενο

πως καταχωρειται το εσοδο από παιχνιδομηχανή σε καφετέρεια


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ - ΚΑΦΕΤΡΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗ (ΞΕΡΕΤΕ, ΤΥΠΟΥ PHOTOPLAY). Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΑΠΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ 50% - 50% ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΗΤΗ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΨΑΞΕΙ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ: ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΠΥ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΜΟΥ ΣΑΝ ΕΣΟΔΟ? ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΔΟ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ? ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εκδίδεις θεωρημένη απυ της επιχείρησεις για το συνολικό ποσό που μετρήσατε κατα το άνοιγμα και το καταχωρείς στα έσοδά σου

το παραστατικό του ιδιοκτήτη του μηχανήματος το περνάς στα έξοδα

διαβάζουμε και κανένα σταματόπουλο πριν ρωτήσουμε!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εκδιδόμενα στοιχεία για την εκμετάλλευση αυτόματων ηλεκτρονικών παιδικών παιχνιδιών

Σ.2916/86/ΠΟΛ.122/17.6.1982

Παίρνοντας αφορμή από ερωτήματα που μας υποβλήθηκαν για τα στοιχεία που εκδίδονται για την εκμετάλλευση αυτόματων ηλεκτρονικών παιδικών παιχνιδιών (ufo, flibers, κ.λπ.), σας ανακοινώνουμε τα εξής:

1. Αν ο ιδιοκτήτης των αυτόματων ηλεκτρονικών παιχνιδιών εκμισθώνει αυτά κατ' επάγγελμα σε άλλο επιτηδευματία για εκμετάλλευση αντί μηνιαίου μισθώματος ή μισθώματος που υπολογίζεται σε ποσοστό επί των εισπράξεων του ηλεκτρονικού παιχνιδιού, τότε στην περίπτωση αυτή έχουν εφαρμογή οι διατάξεις της παραγρ.14 του άρθρου 13 του Κ.Φ.Σ., σύμφωνα με τις οποίες εκδίδεται από τον εκμισθωτή θεωρημένη διπλότυπη απόδειξη στην οποία αναγράφεται, εκτός των άλλων, και το είδος του ηλεκτρονικού παιχνιδιού που μισθώθηκε, το ποσό του μισθώματος ολογράφως και αριθμητικώς και το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία και η διεύθυνση του μισθωτή επιτηδευματία που ανέλαβε την εκμετάλλευση του ηλεκτρονικού παιχνιδιού.

2. Αν ο ιδιοκτήτης του αυτόματου ηλεκτρονικού παιχνιδιού εκμεταλλεύεται ο ίδιος αυτό σε κατάστημα όμως άλλου επιτηδευματία, τότε στην περίπτωση αυτή, καθόσον αφορά τη μεταξύ τους συναλλαγή, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 21 του Κ.Φ.Σ., σύμφωνα με τις οποίες ο επιτηδευματίας στο κατάστημα του οποίου λειτουργεί το αυτόματο ηλεκτρονικό παιχνίδι, για τις υπηρεσίες που παρέχει στον εκμεταλλευτή του παιχνιδιού (χώρο, πελάτες, ρεύμα, επίβλεψη κ.λπ.) υποχρεούται να εκδίδει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, στο οποίο αναγράφεται εκτός των άλλων, το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία, το επάγγελμα και η διεύθυνση του εκμεταλλευτή του ηλεκτρονικού παιχνιδιού, το είδος των υπηρεσιών που παρέχονται και το ποσό της αμοιβής αριθμητικώς και ολογράφως.

3. Ο εκμεταλλευτής αυτόματου ηλεκτρονικού παιδικού παιχνιδιού, είτε πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του παιχνιδιού είτε για μισθωτή, για κάθε χρησιμοποίηση αυτού από το κοινό έναντι αμοιβής, υποχρεούται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 18 του Κ.Φ.Σ., να εκδίδει διπλότυπη απόδειξη παροχής υπηρεσιών, στην οποία, εκτός των άλλων, αναγράφει την αμοιβή, που στην περίπτωση αυτή είναι ίση με την αξία του κέρματος που ρίχνει στο αυτόματο ηλεκτρονικό παιχνίδι για να λειτουργήσει.

Εχοντας όμως υπόψη τις διατάξεις της περίπτωσης ιγ' του άρθρου 49 του Κ.Φ.Σ. και εκτιμώντας ότι η έκδοση της απόδειξης παροχής υπηρεσιών είναι εξαιρετικά δύσκολη για τον εκμεταλλευτή του αυτόματου ηλεκτρονικού παιχνιδιού, λόγω του τρόπου λειτουργίας αυτού και ότι με την έκδοση της απόδειξης παροχής υπηρεσιών καταργείται και ο αυτοματισμός αυτού, εγκρίνουμε όπως οι εκμεταλλευτές αυτόματων ηλεκτρονικών παιδικών παιχνιδιών, αντί των πιο πάνω αποδείξεων παροχής υπηρεσιών εκδίδουν αν το επιθυμούν, σε κάθε άνοιγμα του κερματοδέχτη του ηλεκτρονικού παιχνιδιού αριθμημένη και θεωρημένη από τον Οικον.Εφορο διπλότυπη απόδειξη, στην οποία θα αναγράφονται, εκτός από τα στοιχεία που ορίζονται με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Κ.Φ.Σ. και το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία, το επάγγελμα και η διεύθυνση του εκμισθωτή του παιχνιδιού, αν πρόκειται για μίσθωση, ή τα αντίστοιχα στοιχεία του επιτηδευματία στο κατάστημα του οποίου έχει τοποθετηθεί το παιχνίδι, αν πρόκειται για άλλη σχέση με τον επιτηδευματία αυτό, το είδος του ηλεκτρονικού παιχνιδιού, ο αριθμός του εργοστασίου κατασκευής του και σε περίπτωση που δεν υπάρχει τέτοιος αριθμός, ο αριθμός που θα δίνεται από τον εκμεταλλευτή σε κάθε ηλεκτρονικό παιχνίδι και ο οποίος θα είναι αποτυπωμένος ή γραμμένος σ' αυτό, ο αριθμός ένδειξης του μετρητή του ηλεκτρονικού παιχνιδιού, αν αυτό διαθέτει μετρητή και η αξία των κερμάτων που θα βρεθούν στον κερματοδέκτη αριθμητικώς και ολογράφως. Το ένα αντίτυπο της απόδειξης αυτής θα παραδίδεται στο πρόσωπο που αφορά (τον εκμισθωτή των παιχνιδιών ή τον εκμεταλλευτή του καταστήματος στο χώρο του οποίου είναι εγκατεστημένο το παιχνίδι, αν η αμοιβή του υπολογίζεται σε ποσοστό επί των εισπράξεων), το οποίο θα προσυπογράφει και στα δύο αντίτυπά της.

Αν το ηλεκτρονικό παιχνίδι, η εκμετάλλευσή του και το κατάστημα στο οποίο αυτό έχει τοποθετηθεί για λειτουργία ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο στην πιο πάνω απόδειξη θα αναγράφεται η ένδειξη "Ιδιοκτήτης - Εκμεταλλευτής ο ίδιος".

4. Η διαταγή μας Α.33775/1956/ΠΟΛ.116/4.4.70 καθώς και κάθε αντίθετη διαταγή στην παρούσα ανακαλείται από 1.1.83 και για τα θέματα που ρυθμίζονται μ' αυτές έχει εφαρμογή η παρούσα. Κατόπιν αυτού παρακαλούνται οι κ.κ. Οικον. Εφοροι να ενημερώσουν σχετικά τους ενδιαφερόμενους που είχαν προσαρμοστεί με τις ρυθμίσεις που είχαν γίνει με τις διαταγές μας αυτές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΝΕΙ ΚΑΤ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΤΕΔΕΥΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΤΙ ΜΗΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΤΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟΤΕ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΟ ΕΙΔΟΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΜΙΣΘΩΘΗΚΕ ,ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΜΑΤΟΣ ΟΛΟΓΡΑΦΟΩς ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΙΑΧΝΙΔΙΟΥ

SOS ΜΑΡΙΝΑ Ο ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΗΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ είτε ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ είτε ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΝΑΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙς ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 18 του ΚΒΣ ΝΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΔΙΠΛΟΤΥΠΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗ ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΠΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΜΑΤΟς ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΣΤΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΗ ΓΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ

SOS ΜΑΡΙΝΑ ΑΝΤΙ ΤΩΝ Α.Π.Υ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΥΤΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΩΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΦΟΡΑ ΔΙΠΛΟΤΠΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 29 του ΚΒΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ,ΤΟ ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ . ΤΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΑΥΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ δηλαδή ΣΤΟΝ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ή ΤΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΗΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ( ΑΝ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΣΟΤΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ) ΑΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΣΤΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΕΝΔΕΙΞΗ << Ιδιοκτήτης Εκμεταλευτής ο ίδιος >> και τα δυο τα περνάμε στα ΕΣΟΔΑ μας

ή ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΚΜΙΣΘΩΤΗ ή ΑΠΟΔΕΙΞΗ ή ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΥΗ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...